Nelaimė Kaune: neblaivus motociklininkas partrenkė trijų asmenų šeimą

  • Teksto dydis:

Sekmadienį po pietų Kaune įvyko dar palyginti laimingai pasibaigusi šokiruojanti nelaimė. Jos kaltininkas - už vairavimą apsvaigus nuo alkoholio jau baustas pusamžis kelių chuliganas.

14.35 val. šio 50-mečio vairuojamas krosinis motociklas "KTM" Raudondvario plento pabaigoje užvažiavo ant šaligatvio ir partrenkė tris dviratininkus.

Pastarieji - vienos šeimos nariai: vyras, moteris ir jų mažametė dukra tuo metu stovėjo ties šviesoforo reguliuojama pėsčiųjų perėja.

Visi šio susidūrimo dalyviai buvo pristatyti į gydymo įstaigą. Jos kaltininkas, kuriam nustatytas net 3,16 prom. girtumas, - su policijos palyda. Po medikų apžiūros jis nuvežtas į policijos areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo taisyklių pažeidimo, kai nustatytas didesnis, negu 1,5 prom. girtumas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų. 

Po medikų apžiūros konstatuota, kad nėra labai sunkūs ir dviratininkų iš Kauno rajono sužalojimai. Labiausiai nukentėjo 31-erių metų moteris. Jos 35-erių metų vyras bei septynmetė dukra - mažiau. Policijos duomenimis, nė vienam iš jų, kaip ir neblaiviam motociklininkui, stacionarinio gydymo neprireikė.

Tačiau paaiškėjo, kad avarijos kaltininkas ne tik buvo neblaivus, bet ir neturi teisės vairuoti tokios transporto priemonės, o ši - ir neregistruota. Be to, šis kaunietis jau yra baustas už vairavimą išgėrus.

Tačiau dėl šio kelių chuligano suėmimo į teismą kreiptasi nebus, nes nusikaltimas, kuriuo jis įtariamas, dėl numatytos griežčiausios sankcijos už jį - laisvės atėmimas iki vienerių metų, priskiriamas nesunkiems. Ir suėmimus sankcionuojantys teisėjai nelinkę tenkinti prokurorų prašymų leisti laikyti įtariamuosius tokiais nusikaltimais už grotų ilgiau, negu dvi paras. Todėl, paleidžiant iš areštinės, jam bus skirtos švelnesnės kardomosios priemonės už suėmimą. 

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomone

Nuomone portretas
Sodinti motociklininka, atimti jo pirdala, bauda, zalos atlyginimas, moraline zala, gal kiti pasimokys?

komedija

komedija portretas
Paeksperimentuojame? Jūs einate naktį perėja, o gatve atskrenda girtas (arba ne) vairuotojas...Skubu paklausti...kaip atšvaitas padidins jūsų saugumą? Galėsite sustoti ir pamojuoti atšvaitu, kol numuš kaip kėglį...

€ portretas
>komedija Prie ko čia atšvaitai? Jei tau nedaeina, kad atšvaitai didina saugumą tik naktį, tai ką tau kas nors gali paaiškinti?
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių