Neįgalaus vienuolikmečio žūtis užminė mįslę

Antradienio vidurdienį tragiškai žuvo vienuolikmetis Vilijampolės socialinės globos namų globotinis. Berniukas nukrito iš trečio aukšto. Globos namų vadovas iš pradžių neatmetė net pačių baisiausių įvykio versijų.

Antradienio vidurdienį tragiškai žuvo vienuolikmetis Vilijampolės socialinės globos namų globotinis. Berniukas nukrito iš trečio aukšto. Globos namų vadovas iš pradžių neatmetė net pačių baisiausių įvykio versijų.

Apie nelaimę šioje įstaigoje, skirtoje neįgaliems vaikams, turintiems intelekto sutrikimų bei sergantiems lėtinės psichikos ligomis, buvo pranešta apie 10.50 val.

Į įvykio vietą kartu su policija atskubėję greitosios medikai dar bandė berniuką reanimuoti. Tačiau nuvežtas reanimobiliu į Kauno klinikas, nuo patirtų sužalojimų jis apie 14 val. mirė.

Nelaimės metu globos namų direktorius Linas Butkus buvo išvykęs į Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją, kuriai pavaldi ši įstaiga. Be direktoriaus niekas iš globos namų darbuotojų tragedijos aplinkybių nekomentavo.

Pavykus susisiekti su L. Butkumi, šis sunkiai tramdė susijaudinimą: „Esu ištiktas šoko ir aš, ir visi darbuotojai… Iš šito vaiko tokio veiksmo nesitikėjome...“

Anot globos namų direktoriaus, užsimušęs vienuolikmetis buvo vienas iš savarankiškiausių jų globotinių.

L. Butkaus žiniomis, kurias jam suteikė Kaune likę pavaldiniai, berniukas iškrito per mažą ir gana aukštai esantį tualeto langelį.

„Socialinio darbuotojo padėjėja palydėjo jį iki tualeto. Po kurio laiko dar užėjo pasižiūrėti. O kai dirstelėjo vidun dar po minutės, patalpos langas, kurį buvo galima pasiekti tik pasilypėjus ant radiatoriaus, buvo praviras“, – pasakojo įstaigos direktorius.

„Svarbiausia, kad nebūtų nužudymo – kad kas nors iš globotinių nebūtų jo išstūmęs“, – prasitarė L. Butkus. Anot pašnekovo, patalpoje, per kurios langą iškrito vienuolikmetis, yra keturios tualeto kabinos. Ar jose buvo kitų globotinių, jis teigė nežinantis.

„Viską išsiaiškins policija, – skubėjo baigti pokalbį Kaunan grįžtantis globos namų direktorius. – Pirminiais duomenimis, socialinio darbuotojo padėjėja, lydėjusi 11-metį į tualetą, savo pareigas atliko tinkamai“

Vėliau globos namų vadovas „Lietuvos ryto" televizijai pateikė dar vieną versiją. Spėjama, kad vaikas nuėjęs į tualetą persisvėrė per pravirą langą ir neišsilaikė. Liudininkai esą teigia, kad berniukas kurį laiką laikėsi įsikabinęs lango krašto, tačiau neišlaikė ir krito iš 10 metrų aukščio.

Įstaigos interneto svetainėje skelbiama, kad jos globotiniai – jau minėtą negalią turintys vaikai iki 18 metų bei jaunimas iki 29-erių. Šiuo metu įstaigoje – per 200 globotinių. 

Dėl mirties aplinkybių policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas

Arvydas portretas
Kur riedame su tokia valdžiuke? Parazituojanti valdžia - kraują geriančios baltraitienės,gineikaitės - alga apie 10 tūkstančių eurų - UAB "darbiečiai"...Blusos sušokusios į valdžios struktūras siurbia,skurdina tautą,skatina savižudybes...Arvydas Damijonaitis

nekaltai-2

nekaltai-2 portretas
O jeigu žurnalistai domėtųsi jūsų neva siūlomais teigiamais šių globos namų veiklos dalykais, ar jiems kas nors suteiktų informaciją? Atsakymą ir, kodėl taip būtų, žinote jūs pati. Taigi...

nekalta

nekalta portretas
Direktorius nieko nekaltina,žurnalistai išpučia,nes reikia šou...beje šioje įstaigoje mirtingumas visada buvo,nes vaikai su negalėm.Su elgesio patologijom turi įpatingą negalią:nejausti baimės tam tikriems dalykams.Vienas vandeniui,kitas ugniai,trečias aukščiui...yra įpatingų vaikų,kurie jums atrakintų bet kokią spyną be jokių įrankių... Beje nelaimėm žurnalistai gabūs domėtis,bet niekas nesidomi kiek vaikų šioje įstaigoje išgelbėtų,kiek yra išgyvenusių po įvairių priepuolių,nelaimių
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių