Mokytojos ir mokinio sekso skandalas – teisme

Lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą – taip skamba straipsnis, pagal kurį pareikšti kaltinimai buvusiai vienos Kauno katalikiškos mokyklos mokytojai.

Lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą – taip skamba straipsnis, pagal kurį pareikšti kaltinimai buvusiai vienos Kauno katalikiškos mokyklos mokytojai.

Turėjo likti paslaptyje

Kauno apylinkės teisme paskelbtas pirmasis šios neeilinės bylos posėdis, turėjęs vykti už uždarų durų. Tačiau susirinkus ne visiems proceso dalyviams posėdis atidėtas spalio mėnesiui.

Vis dėlto pagrindiniai šios istorijos herojai atvyko – mokytoja, mokinio mama, klasės auklėtoja ir mokyklos direktorius.

Praėjusių metų pavasarį aštuntoko ir 40-metės mokytojos santykiai buvo žinomi tik nedideliam ratui žmonių. Keturiolikmečio tėvai jo mobiliajame telefone aptiko aistringas žinutes. Paaiškėjo, kad kitoje virtualaus susirašinėjimo pusėje – mokytoja.

Teisėsauga šiuos santykius narplioti ėmė gerokai vėliau. Iš pradžių buvo susitarimas, kad ši meilės istorija ir turi likti tik tarp tų nedidelio rato žinančiųjų.

Aistra atsinaujino

Mokyklos direktorius atviravo, kad susitarimas nutrūko po to, kai mokinio tėvai vasarą ir vėl pastebėjo sūnaus ir mokytojos bendravimo pikantiškų detalių.

"Tai, kad tarp jų buvo daugiau nei flirtas, konstatuota tik tardytojo kabinete. Iki tol jie abu aiškino, kad jokių artimų santykių nebuvę", – dėstė direktorius.

Dabar 10-oje klasėje besimokančio sūnaus mama į žurnalistų klausimus atsakinėjo retoriniais klausimais: "O kaip manote, ar keturiolikmetis galėjo rodyti iniciatyvą?" Į didesnes diskusijas vaiko mama nesileido.

Tuoj po skandalo palikusiai mokyklą mokytojai formuluojami kaltinimai skamba grėsmingai – lytinės aistros tenkinimas pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą. Į teismą atvykusi moteris iš karto pasakė nekomentuosianti situacijos.

Išdavė pikantiškos detalės

Mokyklos direktorius džiaugėsi, kad ši istorija didelio rezonanso mokykloje nesukėlė. Esą gal mokytojai tarpusavyje daugiau padiskutavo, tačiau mokinių vertinimų negirdėjęs.

Direktorius neslėpė skaitęs mokinio ir mokytojos susirašinėjimų telefonu turinį. "Ten srautas bereikšmių žodžių, ženklų ir tame sraute keletas pikantiškų žinučių apie grožį, geismą", – šypsojosi direktorius.

Mokyklos vadovas vasarą atsinaujinus draudžiamiems susirašinėjimams kalbėjosi su mokytoja. Moteris sakė, esą ją įsižiūrėjęs mokinukas pagrasino nusižudysiąs. Saugodama vaiką nuo savižudybės mokytoja esą leidosi į flirtą.

"Todėl mokytoja jo neatstūmė, ir tai buvo pagrindinė jos klaida", – ištekėjusios ir du nepilnamečius vaikus auginančios pedagogės elgesį vertino direktorius.

Vienkartinis atvejis?

Vis dėlto jis labiau linkęs tikėti, kad neleistini santykiai iš virtualios erdvės nebuvo perėję į realią. "Tuo metu, kai neva viskas vyko, darbininkai vedė signalizaciją, dirbo psichologė, valytoja užsiėmė savo darbais. Ten nelabai išėjo nei užsirakinti. Ta vieta nebuvo tinkama tokiems užsiėmimams", – apie galimą mokytojos lytinės aistros tenkinimą su mokiniu mokyklos klasėje svarstė direktorius.

Mokyklos vadovas tik teigiamai apibūdino dabar jau mokyklą palikusią mokytoją. Esą tvarkinga, neišsišokėlė, niekada nebuvo, kad rengtųsi kaip nors provokuojamai, seksualiai.

Gerai charakterizuoja ir mokykloje tebesimokantį nepilnametį. Esą vaikinas malonios išvaizdos, tik kiek uždaro būdo.

Mokytojai pareikštuose kaltinimuose nagrinėjamas vienkartinis mokytojos ir mokinio pasimylėjimas, kaip aiškinama, abipusiu sutikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rasa

rasa portretas
faina mokytoja, okas nenori pasimyleti ,impotentai gal ir pyksta,o tevai nupeze iskele i aikste ,tegul mokytoja neima i galva...viskas okei..laiko reikia viskas aprims..

albanas

albanas portretas
ar ten visi tokie? direktorius sako.kad mokinys pirmas parase sms...DDD tai vat mokytojos pareiga gerb. direktoriau ir buvo iskviesti tevus ir parodyti sia zinute o neklimpt i kriminala..

super

super portretas
tai keliu metu pradejo lankyti m-la?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių