Milijonine degalų afera įtariama kaunietė – saulėtame Izraelyje

  • Teksto dydis:

Milijonine degalų afera kaltinami Igoris Carevas ir Janis Pukis antradienį sulaukė nemalonios žinios. Abiejų jų suėmimo terminas turėjo baigtis sausio pradžioje, tačiau antradienį Kauno apylinkės teismas patenkino prokuroro prašymą ir jį pratęsė dar dviem mėnesiams.

Tuo tarpu gruodžio pradžioje su latviais sulaikyta šešėline Lietuvos degalų karaliene vadinama kaunietė Reda Kondrotienė jau ne tik mėgaujasi laisve, bet ir gavo prokuroro leidimą išvykti į saulėtąjį Tel Avivą. Neoficialiais duomenimis, ji kartu su sutuoktiniu atgauna jėgas kurorte prie Negyvosios jūros.

Pareigūnai oficialiai nepatvirtina, tačiau būta kalbų, kad R.Kondrotienei areštinės durys galėjo atsiverti neatsitiktinai, nes esą ji bando bendradarbiauti su pareigūnais.

Kaip rašė kauno.diena.lt, kad gruodžio pradžioje Lietuvoje ir Latvijoje tuo pačiu metu atliktos įtariamųjų sulaikymo operacijos ir kratos jų namuose, darbo vietose.

Šį ikiteisminį tyrimą Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Kauno valdyba pradėjo birželį. Vėliau, gavę teisinės pagalbos pavedimus, prisijungė ir kolegos iš Latvijos finansų policijos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, ši tarptautinė nusikaltėlių grupuotė aprūpindavo degalais didžiąją dalį Lietuvos mažųjų degalinių tinklo.

"Sudarydami fiktyvius sandorius įtariamieji įtraukdavo į pridėtinės vertės mokesčio deklaracijas nepagrįstas sumas, nors iš tikrųjų pasisavindavo pridėtinės vertės mokestį, o jų nurodytų prekių realizacija judėdavo visai kita kryptimi – per jokios realios veiklos nevykdančių įmonių grandines", – teigė pareigūnai spaudos konferencijoje, skirtoje šiai vienai didžiausių pastarojo meto finansinei bylai. Jų duomenimis, grupuotės nariai vykdė savo nusikalstamą veiklą ir Estijoje, Lenkijoje bei Rumunijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atkatas

atkatas portretas
milijinonej aferoj buna kaltu?musu pinigu politikai istaske simtus milijonu ir kaltu nera...

Anonimas

Anonimas portretas
du sedi kaleime o ji atostogauja.. :) grazu

oho

oho portretas
Kažkaip visada maniau, kad tokiu atveju galioja raštiškas pasižadėjimas neišvykti iš šalies kol vyksta byla. Pasirodo ,kad klydau.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių