Kūnai nerasti, bet įtariamas žudikas atpildo sulauks?

Teismui perduodama viena paslaptingiausių pastarojo meto bylų Kaune – dėl ilgametės Prekybos organizacijų valdybos vadovės Valerijos Urmonienės ir policininko motinos Nijolės Vaškevičienės nužudymų. Nustatyta, kad vieną nusikaltimą nuo kito galimai skyrė vos kelios dienos.

Paieškos nesustojo

Nužudytų kauniečių kūnai nerasti iki šiol, nors nuo jų dingimo prabėgo jau pusantrų metų. Jų ieškantys pareigūnai skrupulingai reaguoja į kiekvieną pranešimą apie bet kurioje šalies dalyje aptiktus žmogaus palaikus ar jų dalis.

Kol kas ekspertai nepatvirtino, kad kuris nors iš šių radinių gali būti susijęs su viena paslaptingiausių pastarojo meto Kauno byla, kurioje kaltinimai dėl minėtų moterų nužudymo iš savanaudiškų paskatų pareikšti jų kaimynui Karoliui Neorui, studijavusiam teisę Vytauto Didžiojo universitete (VDU).

Pastarasis jam pareikštų kaltinimų nepripažįsta. Jis arba atsisako duoti parodymus, arba tik replikuoja šiuos nusikaltimus tiriantiems pareigūnams. "Aš žinau, ką aš žinau, o jums tai žinoti nebūtina", – maždaug tokia K.Neoro, kuris iki šiol į policijos akiratį patekęs nebuvo, pasirinkta taktika.

Liepė ieškoti Kaune

Neatmetama tikimybė, jog teisės mokslus studijavęs įtariamasis puikiai žino, kad bylos dėl nužudymų, kai nerasti aukų palaikai, teismams perduodamos retai. Tačiau jo byla, anot teisėsaugininkų, – nemažos apimties ir surinktų įkalčių turėtų pakakti.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje pripažinti V.Urmonienės dukterėčia ir N.Vaškevičienės sūnus. Pasak teisėsaugininkų, jie jau pareiškė K.Neorui ieškinius – tiek dėl patirtos turtinės žalos, tiek dėl moralinio atlygio. Ieškiniai dėl pastarojo dar gali būti didinami.

Nežinios iškankinti dingusiųjų artimieji tradiciškai ieško jų su ekstrasensų pagalba.

"Visi jie kalba apie Kauno miestą arba apylinkes. Dažniausiai nurodoma, kad tetos kūno reikia ieškoti prie vandens, tačiau ne vandenyje", – "Kauno dienai" teigė ne vieno aiškiaregio pagalbos prašiusi V.Urmonienės dukterėčia.

Panašūs likimai

"Kauno diena" rašė, kad V.Urmonienė ir N.Vaškevičienė dingo pernai sausį. Vieną nusikaltimą nuo kito skiria vos kelios dienos.

Pirmiau dingo N.Vaškevičienė, kurios butas viename Kalniečių daugiabutyje buvo virš įtariamojo jos nužudymu. 63-ejų N.Vaškevičienė, kaip ir V.Urmonienė, gyveno viena.

Pirmiausia šiukšlių konteineryje buvo rastas sukarpytas N.Vaškevičienės dokumentas. Kilus įtarimui, kad šio savininkei galėjo kažkas atsitikti, jos buto duris teisėsaugininkams atrakino Kauno viešojoje policijoje dirbantis N.Vaškevičienės sūnus. Jo motinos nerasta, tačiau bute aptikta kraujo. Anot teisėsaugininkų, kaip ir V.Urmonienės, kurios pasigesta pernai, sausio 26-ąją, namuose.

Tądien, apie 8 val., V.Urmonienė, kuriai po poros dienų turėjo sukakti 87-eri, lankėsi pas šeimos gydytoją Centro poliklinikoje. Po to dar grįžo į savo butą Maironio gatvėje, nes šiame, jos pasigedus, buvo rasta iš poliklinikos parsinešta pažyma. Apie 13 val. telefonu skambinusiai draugei V.Urmonienė jau neatsiliepė.

Lemtinga nuoroda

Patekus į V.Urmonienės butą atrodė, kad šeimininkė kažkur trumpam išėjusi.

Prie radiatoriaus stovėjo džiovinami batai. Virtuvėje rastas pradėtas lupti kivis – atrodė, kad netikėtai užklupta skambučio į duris ji, viską metusi, nubėgo šių atidaryti. O už jų turėjo stovėti pažįstamas asmuo – duryse įrengta akutė.

Pirmi negeri įtarimai kilo radus miegamajame uždarytą katiną, nors ten nebuvo nei jo dėžės su kraiku, nei maisto. Vėliau viename miegamojo stalčiuje pasigesta V.Urmonienės asmens bei nekilnojamojo turto (buto bei sodo namelio prie Kauno marių) dokumentų. Kartu su jais nebuvo ir papuošalų bei vonioje įprastai kabėdavusių didžiulių rankšluosčių.

Siūlo galu, atvedusiu teisėsaugininkus pas K.Neorą, tapo jo mobiliojo ryšio telefono išklotinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietė

Kaunietė portretas
Pažinojau A.A.Valeriją Urmonienę. Apie ją galiu atsiliepti tik labai gerai. Tikrai tokios mirties ji nenusipelnė. Tikiuosi, kad žudikas bus nubaustas labai griežtai.

ats.hmm

ats.hmm portretas
Kam rupi tie jusu kvaili isvedziojimai. Ir prie ko cia prezidente? Geriau pasiziurekite i veidrodi,gal ten aptiksite savo "zydiskumo" irodymu? Butu gerai,kad policija issiaiskintu,koks cia kvaisa rasineja tas nesamones. Straipsnis apie zmogzudystes,o jis apie zydus. Nesveikas tipas.

Manau

Manau portretas
Zudikas atsakys veliau ar anksciau sulauks galo.Bet man labai nepatinka ,kad kiekvienas ,,pyplys,,gali tyciotis is daugumos isrinktos Prezidentes.Tai turetu rupeti valstybes teisingumui.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių