Kauno globos namuose vaikus prievartavo nepilnametis?

Kalbėdami apie pradėtą tyrimą dėl vaikų seksualinio išnaudojimo, Kauno policijos pareigūnai pabrėžė – situacija neeilinė. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, nukentėjusieji –  skandalingai pagarsėjusių Vilijampolės socialinės globos namų gyventojai. O įtariamasis – vienas taip pat protinę negalią turintis šios įstaigos gyventojas, kuriam taip pat dar nėra 18-os.   

„Gautas pranešimas, kad Kauno apskrityje yra seksualiai išnaudojami mažamečiai ir nepilnamečiai vaikai. (...) Vakare buvo sulaikytas įtariamasis“, – šiandien per spaudos konferenciją sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, apie tai pranešė minėtų globos namų darbuotojai. Pasak D.Žukausko, apie nusikaltimą pranešta pirmadienį. Įtariamasis sulaikytas 48 val., tačiau pareigūnai neslėpė ketinantys teismo prašyti skirti įtariamajam maksimalų suėmimo terminą. 

„Byla yra neeilinė, nes kalbame apie ne vieną seksualiai prievartautą mažametį ir nepilnametį asmenį“, – teigė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Teisėsauga neatskleidžia nei nukentėjusiųjų amžiaus, nei jų skaičiaus, motyvuodami mažamečių asmenų apsauga.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtariamajam gresia laisvės atėmimas iki  trylikos metų.

Vyriausiasis prokuroras D.Valkavičius neabejoja, kad šis pranešimas gautas dėl padidėjusio visuomenės jautrumo smurtui prieš mažamečius po to, kai Kėdainiuose buvo nužudytas keturmetis vaikas. Pareigūnai ragina visuomenę išlikti jautriais ir neabejingais labiausiai pažeidžiamai mūsų visuomenės daliai – vaikams. 

„Šis pranešimas yra tiesiogiai susijęs su dabartine situacija Lietuvoje. Spėju, kad tokių pranešimų ateityje daugės ir raginu visus žmones būti aktyviais, teikti informaciją policijai ir prokuratūrai“, – kalbėjo vyriausiasis prokuroras.

„Neturi likti tokių paaiškinimų, kad žinojau, tačiau bijojau pranešti", – pabrėžė Kauno policijos viršininkas D.Žukauskas.

Pareigūnai prasitarė susidūrę su problema. Šiame ir taip neeiliniame tyrime, nes kalbama apie ne vieną seksualiai išnaudotą vaiką, pareigūnams teko ieškoti psichologų, galinčių užtikrinti vaiko teises baudžiamajame procese.

„Taip atsitiko, nes vienu metu yra keli nukentėjusieji. Kreipėmės penkiais adresais, ieškodami psichologų. Turime, bet nepakankamai", – situaciją apibūdino D.Valkavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tamplijierius

Tamplijierius portretas
Tai pagal gliojančią praktiką piderastai turėtų būti paskirti vaikų atstovais teisme ir globėjais-Kėdainių teismas dar dirba.Prokurorai turėtų pasipūsti ir pareikšti ,kad nemato reiklo prokuroriniui isikišimui,o jei vaikus kas nors bandys paslėpti tai yra Vilniaus mobili kuopa kurios pusė jau to nedarytų,bet kas imirko šūde -tai turėtų padirbėti ir vaikus "gražinti"globėjams.Tik gaila kad nėra pusgaidžio mento oželio-nebus kas vestų šunaują į "mūšį".Žukauskas tur būt ju prakeikė tą dieną kai "pastovėjo"klonyje-jam kaip karo vyrui tai nepridėjo "žavesio" ,bet manau ,kad kriminalisto "paniatkės"turėtų baigti formuotis tokių metų "bachūrui".Taigi pedikams trūksta "karžygių".

kaunietis

kaunietis portretas
p.teisininkai Juk Lietuvoje pedofilijos nėra,Ką kalbate,ką rašote.Norite ,kad žmonės padėtų ,praneštų.Gal norite ,kad iš naujo vyktų padorių žmonių tampymas ir teisimas už pasakytą tiesą.Pirmas darbas turėtų būti išaiškinti, kas šį proto ligonį išmokė tokių darbų.Tada tikrai patikėtume Jūsų darbu ir padorumu.

Jonas

Jonas portretas
Kai Valkavicius prades dirbti savo kaip prokuroru vadovo darba gal ir vaikai bus nezudomi.o kai jis uzsiima tik politiniu uzsakymu vykdymu.tai turime ka turime.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių