Kauno mokyklą drebina skandalas: tėvas sumušė dukters bendraklasį

Kauno jaunimo mokyklą sudrebino įžūlus išpuolis: įtūžęs vienos mergaitės tėvas dvylikamečiam jos bendraklasiui smogė kumščiu į veidą. Smūgio būta tokio stipraus, kad berniukas atsitrenkė į sieną.

Kauno jaunimo mokyklą sudrebino įžūlus išpuolis: įtūžęs vienos mergaitės tėvas dvylikamečiam jos bendraklasiui smogė kumščiu į veidą. Smūgio būta tokio stipraus, kad berniukas atsitrenkė į sieną.

Po įvykio pabėgo

Apie trečiadienį įvykusį incidentą  "Kauno dienai" papasakojo nukentėjusiojo berniuko mama Lilija Zdanavičienė.

Jos sūnus Aleksejus į mokyklą kasdien keliauja viešuoju transportu. Netoli Zdanavičių šeimos gyvena ir berniuko bendraklasė, kuri tą lemtingą dieną su Aleksejumi į mokyklą važiavo tuo pačiu troleibusu.

"Vaikai išlipo stotelėje, ėjo tuo pačiu keliu į mokyklą, tik mergaitė ėjo priekyje, o jis iš paskos. Kažkodėl mergaitė pagalvojo, kad mano sūnus ją seka. Todėl ji pasuko į penkiaaukštį, kuris yra netoli mokyklos. Jame gyvena jos močiutė", – pasakojo L.Zdanavičienė.

Tuo metu močiutės bute buvo ir mergaitės tėtis. Aleksejaus mamos žiniomis, mergaitės tėvai yra išsiskyrę ir gyvena atskirai.

Tėtis palydėjo dukrą iki mokyklos. Atėjęs į ugdymo įstaigos teritoriją jis pasiteiravo, kuris berniukas ją sekė. Buvo parodyta į Lilijos sūnų.

"Vyras tiesiog priėjo ir smogė kumščiu vaikui į veidą. Šį reginį matė ir mokyklos pavaduotoja, ir moksleiviai", – drebančiu balsu tęsė pasakojimą moteris.

Po savo "žygdarbio" vyras skubiai pabėgo. Mokyklos vadovai iškvietė policijos pareigūnus.

Mama pripažįsta, kad jos vaikas nėra šventasis, tačiau tikina, kad berniukas nė žodžio nepasakė mergaitei, net nebuvo prie jos priėjęs.

Kreipėsi į policiją

Po incidento mokyklos kieme klasės auklėtoja paskambino L.Zdanavičienei ir pranešė apie įvykį. Motina, atskubėjusi į mokyklą, pasiėmė vaiką ir nuvyko į Dainavos policijos komisariatą.
"Parašiau pareiškimą. Vaiką nuvežiau pas teismo ekspertus, kurie įvertino jo sveikatos būklę", – pasakojo L.Zdanavičienė.

Dvylikamečiui ant veido matyti didelė mėlynė, ant galvos pūpso guzas, nes nuo smūgio vaikas galva atsitrenkė į mokyklos sieną. "Gydytojai sakė, kad  jokių lūžių nėra, smegenų sutrenkimo taip pat", – bent tuo džiaugėsi motina.

Ji šią istorija paviešino norėdama apsaugoti kitus vaikus. "Juk baisu išleisti vaiką į mokyklą, kai vyksta tokie dalykai. Šį kartą kliuvo mano sūnui. Kitą kartą tas vyras gali ir vėl smurtauti, o padariniai gali būti dar baisesni", – pastebėjo L.Zdanavičienė.

Vakar dvylikametis buvo namuose ir į mokyklą nėjo.

Pradėtas tyrimas

Dainavos policijos komisariato viršininkas Saulius Karosevičius "Kauno dienai" patvirtino, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mažamečio vaiko sužalojimo. Vis dėlto viršininkas neatskleidė, ar pareigūnams pavyko surasti smurtavusį vyrą ir uždaryti į areštinę.

Kauno jaunimo mokyklos direktorius Tomas Lagūnavičius teigė, kad toks incidentas jų įstaigoje užfiksuotas pirmą kartą.

"Mes ėmėmės visų priemonių, kad daugiau tokių nutikimų mūsų mokyklos teritorijoje neįvyktų. Apsaugos darbuotojas po šio įvykio į mokyklą ateis 30 minučių anksčiau, tam, kad galėtų apžiūrėti teritoriją. Norime, kad ateityje nebebūtų tokių incidentų", – kalbėjo direktorius.

Jis užsiminė, kad klasės auklėtoja ir specialistai kalbėsis ir su mergaite, ir berniuku, kad būtų išsiaiškintos visos įvykio aplinkybės.


Šiame straipsnyje: smurtasmokyklamoksleiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lankanti Jaunimo Mokykla

Lankanti Jaunimo Mokykla portretas
Žinot šnekat apie mokykla nors joje nebuvote , aš joje mokausi ir nėra taip kaip sakot tas Aleksas mergaitei nieko nedarė ir jos nesekė jie visada kartu važiuoja į mokykla , jis net anksčiau į lipa į ta troleibusą tai gal jam reikėjo galvot kad ta mergaitė jį seką ? Jus nieko nežinot bet mėgstat lot , kad liežuvis nudžiūtų žmogeliai . :)))

:))))

:)))) portretas
Neginkyte mazameciu smurtautoju - juokinate su tokiu pasakymų mane jei jus nemokat auklėti savo vaikų tai nevadovaukit kitiems , nes kita karta gali ir jūsų vaiką prilupt ir nepalikt žymiu kaip jus sakote . :)

nuomonė

nuomonė portretas
gyvenu šalia tos jaunimo mokyklos ir matau , kaip kasdien jos direktorius , kuris , matomai ten ir gyvena , rytais verčia mokinius plauti savo automobilius , atvirai tyčiojasi iš jų , neteisėtai , net mokyklos kieme , liepia daryti pritūpimus arba atsispaudimus ...nuo žemės ir t.t...
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių