Per evakuaciją pašiurpo: kodėl užrakinti „Megos“ avariniai išėjimai?

  • Teksto dydis:

Nemažai kauniečių ir miesto svečių šventinio antradienio popietę laiką leido prekybos centre "Mega", kai buvo paraginti kuo greičiau palikti visas centro patalpas - įsijungus priešgaisrinei signalizacijai paskelbta apie evakuaciją.

Ištuštėjus "Megai" neilgai trukus į ją leista sugrįžti. Tačiau kai kuriems kauniečiams kilo daug nerimo – ne dėl iškilusio galimo gaisro pavojaus, o dėl evakuacijos vykdymo plano.

Portalo kauno.diena.lt skaitytoja stebėjosi, kad tokiame didžiuliame prekybos centre kaip "Mega" evakuacija buvo vykdoma visiškai atmestinai. Avarinis išėjimas iš kino salės, per kurį buvo nurodyta palikti patalpą, buvo užrakintos, o darbuotojas, į kurį kreipėsi pagalbos, teigė neturįs nei rakto nuo tų durų, nei nežinąs, kas jį turi. 

Maža to, kaunietė piktinosi, kad buvo užrakintos ir avarinės durys, vedančios iš foje prie akvariumo į lauką, tad visa minia turėjo laukti eilėje prie lėtai besisukančių vieno iš pagrindinio išėjimų durų.

"Evakuacija iš "Megos" atrodė labai absurdiškai", - apibūdino bendrą situaciją moteris. Ji baiminasi, kad jeigu būtų buvęs rimtas pavojus ir pastatą būtų reikėję palikti labai skubiai, tokiomis sąlygomis daugybė žmonių būtų likę įkalinti pastate.

"Su septynmečiu vaiku žiūrėjome filmą, kai pasigirdo signalas ir instrukcijos, kad reikia palikti patalpas. Vis buvo pranešama, kad reikia ieškoti žalia rodykle pažymėtų avarinių durų. Kino salėje susiradome tokias duris, bet jos buvo užrakintos", - pasakojo moteris. Jai nieko kito neliko, kaip tik sekti paskui minią ir iš kino salės išeiti per pagrindines duris, pakliūnant į restoranų zoną, iš kurios kartu su minia dar reikėjo leistis laiptais, o po to laukti prie vėžlio greičiu besisukančių pagrindinių durų į lauką.

Moteris įsitikinusi, kad per avarines kino salės duris, jeigu jos būtų atrakintos, lauką su sūnumi būtų pasiekusi kur kas greičiau. "Vadinasi, kilus gaisrui kino salėje gali sudegti", - su siaubu konstatavo skaitytoja ir retoriškai klausė, kam reikalingos avarinės durys, jeigu jos būna užrakintos.

"Evakuacinės durys, jas stumtelėjus iš pastato vidaus, juk turi automatiškai atsidaryti", - stebėjosi kaunietė.

Ji pasakojo, kad ištrūkusi į lauką paskambino bendruoju "Megos" administracijos telefonu ir išsakė nuogąstavimus. Atsiliepusi darbuotoja tepasakė, kad jos žodžius perduos apsaugos darbuotojams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ihi

ihi portretas
kad ir kas nutiko, ar kaip pastebejot - gali nutikti... vistiek bus pilna zmoniu, ir visi vaziuos i Mega. Butu gal kokia nauda, jei visi ten buve parasytu specialioms instancijoms skundus , o patys daugiau nebesilankytu Megoj, bet paragintu ir savo artimuosius,draugus, kaimynus taip pat Mega aplenk 5km spinduliu

kolkas

kolkas portretas
kol nebus baigtas Megos "lipdymas" -geriau ten nesilankyti, nes dabar ten toks bardakelis, kad praejo noras vaziuoti. Lauksim geresniu laiku, kai baigsis statybos.

baisu

baisu portretas
Megos darbuotojai išvis nepasiruošę ekstremalioms situacijoms. Žaideme boulingą , ten jokia signalizacija visai nesigirdi. Kad kažkas atsitiko supratome tik kai pradėjo raginti skubiau susimoketi nes megoj kažkokie neramumai (taip pasake padaveja). Niekas neskubejo niekur eiti kol kažkoks atsiradę darbuotojas pradejo apie bombą kalbeti. Vistiek ramiai uż viską visi susimokèti turejo. Kai išejom, visa mega jau buvo tusčia. Žodžiu, jei būtų bomba, tai senai būtume į orą išlėkę. Taip saugu pramogauti megoje vasario 16. Kai kurios institucijos turetų rimtai pasidometi.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių