Kauniečio istorija: sumokėjo už draudimą, bet liko be automobilio ir pinigų

Ko tikitės apdraudę automobilį kasko draudimu? Dažnas atsakytų – visiškos apsaugos ir jokių rūpesčių. Vieno kauniečio istorija parodė priešingą patirtį. Po eismo įvykio praėjo daugiau nei mėnuo, tačiau jis neturi nei automobilio, nei pinigų.

Rėžėsi iš šalutinio kelio

Bent kartą gyvenime patekusysis avariją žino, kad tai, jei ir nesutrikdo sveikatos, bet trumpina gyvenimą. Eismo įvykį lydi visa eilė nepatogumų – pradedant griūvančių planų, deklaracijų pildymu, finansinėmis išlaidomis, baigiant neretai ne pačiais maloniausiais santykiais su draudimo bendrove.

Tai  praėjusių metų gruodžio 12 d., kelios minutės po vidurdienio, patyrė kaunietis Daugirdas Pranaitis. Važiuodamas V.Krėvės prospektu sutrukdė iš šalutinio keliuko išsukinėjančiam jaunuoliui.

"Visiškai netikėtai iš šalutinio kelio prieš pat mano automobilio išdygo mašina, kuri po kelių sekundės dalių tapo detalių kratiniu. Kaip, deja, ir maniškė transporto priemonė. Suveikė saugos pagalvės, pasklido ne itin malonus jas aktyvinančių dujų kvapas", – pasakojo D.Pranaitis.

Situacija lyg ir neginčytina. Tereikia čiupti deklaraciją ir ją užpildyti. Iš šalutinio keliuko važiavusysis prie klausimo apie kaltę parašo savo pavardę ir tiek reikalų. Visiems aišku, kad policija nevažiuoja į įvykio vietą, jei nėra nukentėjusiųjų. Tačiau čia paaiškėja dalykas, ir taip nemalonią situaciją apkartinęs dar labiau.

Per medikus į policiją

Į D.Pranaičio automobilį įvažiavusio jaunuolio automobilis nebuvo apdraustas. Kviesti policiją? Pasak D.Pranaičio, Bendruoju pagalbos telefonu atsiliepusi moteris patarė vietoj deklaracijos viską pildyti ant balto popieriaus lapo. "O kur man paskui su tuo lapu eiti? Kas man žalą atlygins?" – retoriškai klausė D.Pranaitis.

Pasisekė, D.Pranaitis suabejojo tokiu patarimu. "Kauno dienai" Kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas paaiškino, kad ant paprasto popieriaus lapo galima pildyti tik tuo atveju, kai abu vairuotojai turi civilinės atsakomybės draudimus, sutaria ir kaltininkas pripažįsta kaltę. Negana to, policijos viršininkas dar patarė įamžinti eismo įvykį dabar jau beveik kiekviename mobiliajame telefone esančiu fotoaparatu.

O štai D.Pranaičio atveju, vieno iš eismo įvykio dalyvių civilinės atsakomybės draudimo neturėjimas lygus nesutarimui. Tad be policijos čia nė iš vietos. Kauniečiui šovė išganinga mintis – pačiam išsikviesti greitąją pagalbą. Po smūgio šiek tiek svaigsta galva, maža ką. Su greitąja atvyko ir policija. Tada paaiškėjo, kad eismo įvykio galimas kaltininkas ne tik neturi automobilio civilinės atsakomybės draudimo, bet dar ir neblaivus.

Automobilį nurašė

Abu dalyviai buvo nugabenti į ligoninę, vienas dėl patirtos traumos, kitas – girtumui nustatyti. Policija įvykį užfiksavo. Tai "Kauno dienai" patvirtino Policijos komunikacijos skyrius:

"2016 m. gruodžio 12 d. užregistruotas eismo įvykis, kai apie 12.15 val. V.Krėvės prospekte susidūrė vyro (gim. 1993 m.) vairuojamas automobilis BMW su vyro (gim. 1984 m.) vairuojamu automobiliu BMW. Vyras (gim. 1984 m.) buvo pristatytas į gydymo įstaigą. Vairuotojui (gim. 1993 m.) nustatytas 1,47 promilės girtumo laipsnis.

Regis, viskas turėjo stotis į savo vietas. "Tą patį vakarą informavau "Lietuvos draudimą" apie įvykį ir naiviai tikėjausi, kad problemos bus greitai išspręstos, nes aš turiu kasko", – ironizavo D.Pranaitis.

Pasak kauniečio, po poros dienų atvyko draudimo ekspertas, viską nufotografavo, surašė ir esą net jokios kalbos apie remontą nebuvo. "Kaip sakoma, pagal nutylėjimą aišku, kad automobilį teks nurašyti", – D.Pranaitis "Kauno dienai" tvirtino taip ir padaręs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dovydas

Dovydas portretas
Sveiki, susidūriau su autoavariją, gal kas žinot per kiek laiko suremontuoja servizas automobilį, reik tvarkyt tik galą bamperi, bagažinė, ir kaminą nes laikikliai nulūžo

Edgaras

Edgaras portretas
Nusipirkau masina apidraudziau Kasko ir po dviejiu savaiciu ziuriu kad kazkas nubrozdino galini buferi. Kreipiausi i draudima paziurejo ekspertas ivertino zala 160 euru tai 100 euru franšizei ir man lieka 60 euru arba tverkytis servise. O jei pasirenki servisa sumoki 100euru servizui uz franšize ir sutvarko viska nesvarbu kad ir virsins 100 euru kas nuo 100euru viska apmoka servizas. Pasirinkau pinigus 60 euru. Po 2 savaiciu gaunu laiska is draudimo nemokesim pinigu nes jusu galinis buferis buvo apgadintas pries draudziant kasko. O apgadinimas buvo toks keliose vietose dazai atsilupe buvo kuriu net nesimate praktiskai. O nubrozdinimas akivaizdus. Taip kad norint draust kasko persidzykit visa masina nes motyvuoja tuo kad buferis reikalavo perdazymo pries draudziant kasko bet brokeriai man nieko nesake apie tai nufotografavo pasieme pinigus ir turek beda.Tai manau jei draust kasko tai tik 100 procentini.Ir seip jei neranda kaltininko kuris tau ivaziavo lieki pats kaltas. moki franšize .

Egidijus

Egidijus portretas
Senasis mokusis Lietuvos draudimas mire, dabar yra tikrai pranasesniu draudimo bendroviu.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių