Prekybos centro „sprogdintojas“ – dar nerastas

Kauno policija vis dar nežino, kas prieš savaitę pranešė apie užminuotą prekybos centrą „Savas“. Tuomet specialiosios pajėgos ant kojų buvo sukeltos veltui, nes paaiškėjo, kad anoniminis skambutis buvo melagingas.

Kauno policija vis dar nežino, kas prieš savaitę pranešė apie užminuotą prekybos centrą „Savas“. Tuomet specialiosios pajėgos ant kojų buvo sukeltos veltui, nes paaiškėjo, kad anoniminis skambutis buvo melagingas.

„Policija mums pranešė apie skambutį ir leido patiems nuspręsti, ar reaguoti tyliai ir nepranešus pirkėjams ieškoti sprogmens. Neabejojome, kad žmones reikia evakuoti, bet ramiai, kad nekiltų panika“, – praėjusios savaitės įvykį prisiminė prekybos centro vadovė Aušra Lapinskienė.

Ji džiaugėsi, kad niekas nenukentėjo, o apsaugos darbuotojai, valytojos ir ūkvedys padėjo apžiūrėti patalpas, kad iš prekybos centro būtų išvesti visi ten buvę pirkėjai. Pranešimas apie tariamai padėtą sprogmenį prekybos centre „Savas“ buvo gautas pirmą kartą, todėl nė vienas darbuotojas neturėjo patirties evakuojant žmones.

A.Lapinskienė apgailestavo, kad dėl kažkieno kvailo poelgio prekybos centrą teko uždaryti keliomis valandomis anksčiau, apie 18 val., kai paprastai jis dirba iki 21 val. Incidento metu parduotuvėje buvo apie keli tūkstančiai pirkėjų.

„Parduotuvių apyvarta tą dieną tikrai sumažėjo, tačiau kiek – negaliu įvardinti, nes ne mes jas valdome. Mūsų žiniomis, daugiausia nuostolių patyrė „Čili“ picerija ir parduotuvė „Rimi“, – teigė pašnekovė. – Tačiau visi reagavo supratingai, suvokdami, jog tai ne mūsų kaltė“.

Anot Kauno policijos atstovo spaudai Kęstučio Kasciukevičiaus, ikiteisminis tyrimas dėl įvykio dar nebaigtas, įtarimai dėl melagingo skambučio niekam nepateikti. Skambinusio asmens balsas buvo labai panašus į vaiko ar moters, tačiau atskleisti daugiau detalių policija nenorėjo.

„Galiu tik patvirtinti, kad apie sprogmenį melagingai pranešęs anonimas skambino iš taksofono“, – teigė K. Kasciukevičius.

Jis priminė, kad už melagingą skambutį gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba arba areštu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galutinis vartotojas

Galutinis vartotojas portretas
Dar yra taksofonų? Nebent tokiai veikai jie ir reikalingi.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių