Kas įklampino geriausią Kauno patrulį?

Vakar Kauno apygardos teisme pagarsinta, kuo kai kurie policininkai užsiima tarnybos metu. Dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir savavaldžiavimo prieš teismą stojęs Gytis Mikulis neigia pareikštus kaltinimus.

Prasidėjo nuo muštynių

29-erių G.Mikulis šiuo metu yra nušalintas nuo tarnybos, nors prieš ketverius metus buvo geriausias patrulis Kauno apskrityje.

Kartu į teisiamųjų suolą pasodintas ir jo vaikystės draugas – vienos bendrovės projektų vadovas Vytautas Adomaitis. Pastarasis kaltinamas savavaldžiavimu.

Šios bylos priešistore tapo vasario 5-ąją įvykęs konfliktas, kai per V.Adomaičio bendrovės vakarėlį jį sumušė kartu su kitais geriausiais įmonės klientais į šią šventę pakviestas Artūras Andriukaitis. Kauno apylinkės teismas pastarajam skyrė lygtinę laisvės atėmimo bausmę. Šio nuosprendžio 31-erių A.Andriukaitis neskundė.

Po muštynių V.Adomaitis kreipėsi į policijoje dirbusį G.Mikulį, kad šis tarpininkautų ir kad mušeikia atlygintų patirtus nuostolius.

"Aš pirmą kartą patekau į tokią situaciją, todėl pasitikėjau G.Mikulio teisiniu išprusimu. Maniau, kad jis viską išspręs nenusižengdamas įstatymams", – teisme pareiškė V.Adomaitis.

Sulaikytas su įkalčiais

Vakar Kauno apygardos teisme atverstoje G.Mikulio ir V.Adomaičio byloje jie kaltinami neteisėtais būdais iš A.Andriukaičio reikalavę iš pradžių 15 tūkst. eurų, tačiau vėliau nusileidę iki 9,5 tūkst. Ir davę šiai sumai surinkti vieną mėnesį. Paaiškėjus, kad A.Andriukaičiui nesiseka jos surinkti, kiekvieną uždelstą dieną įkainavo dar 200 eurų.

Į susitikimus su A.Andriukaičiu, kuriuose spręsti šie klausimai, G.Mikulis atvykdavo uniformuotas, tarnybiniu automobiliu ir tarnybos metu. Tada G.Mikulis dirbo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus vyriausiuoju patruliu.

"Kauno diena" rašė, kad G.Mikulis buvo sulaikytas kolegų iš Imuniteto skyriaus su ką tik iš A.Andriukaičio išsireikalauta dalimi užsiprašytos sumos – 1 tūkst. eurų balandžio 5-osios popietę automatinėje degalinėje "Statoil", esančioje prekybos ir laisvalaikio centro "Mega" prieigose.

Policininko tiesa

Devynerių metų darbo stažą policijoje turintis G.Mikulis ikiteisminio tyrimo metu jokių parodymų nedavė.

Vakar teisme jis tikino tik norėjęs padėti draugui, nesiekdamas jokios asmeninės naudos. Esą ėmėsi šio reikalo, nes A.Andriukaitis pats telefonu ir socialiniuose tinkluose ieškojo V.Adomaičio. Pastarasis akistatos su skriaudiku, teigusio, kad nori susitaikyti, vengė, todėl jis sutiko tarpininkauti.

"V.Adomaitis teigė girdėjęs, kad už tokius sužalojimus, kaip jo, galima gauti nuo 10 iki 30 tūkst. eurų. Tačiau aš jį nusodinau, kad geriausiu atveju – 15 tūkst. A.Andriukaitis, kurio aš per susitikimą paprašiau nekreipti dėmesio, kad esu su uniforma, bandė sumažinti šią sumą iki 8 tūkst. A.Andriukaitis vėliau ją vėl pakėlė iki 9,5 tūkst. Kitą dieną jis sutiko su tuo pasirašydamas mano parengtą susitarimą, atvežtą jam į naujo susitikimo vietą", – maždaug tokia buvo už piktnaudžiavimą tarnyba ir savavaldžiavimą teisiamo G.Mikulio parodymų esmė.

Tapo aplinkybių auka?

Anot G.Mikulio, didžiausia jo klaida buvo, kad sutiko paimti iš A.Andriukaičio 1 tūkst. eurų, kaip paaiškėjo netrukus, sužymėtų kolegų iš Imuniteto skyriaus, į kuriuos šis buvo kreipęsis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nu va ir baigėsi :D http://www.15min.lt/m/id/aktualu/nusikaltimaiirnelaimes/posukis-susikompromitavusio-kauno-policininko-byloje-kaltinimai-panaikinti-grazintas-i-tarnyba-59-733658

Anonimas

Anonimas portretas
Įklimsta ne todėl, kad geriausias patrulis. Geriausi tokiais dalykais kaip skolų išmušinėjimas neužsiima. Šiuo atveju, eilinis policininkas, kuriam pinigai yra patrauklus dalykas. Jeigu imasi padėti draugui, reiškia, jaučia prieš kitus savo pranašumą ir nebaudžiamumą. Pakliūvo ant šiek tiek gudresnio, tipiško kauniečio.

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Per pastaruosius 15 metų tai jau atrodo trečias geriausias policininkas ,,sėda'...kažkokia epidemija?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių