Užsieniečių išpuolis Laisvės alėjoje: vienam kauniečiui sulaužyta nosis

Prieš Kauno apylinkės teismą stos du Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) studentai, turintys Jungtinės Karalystės bei Airijos pilietybes. Jie kaltinami išpuoliu Laisvės alėjoje, per kurį vienam kauniečiui buvo sulaužyta nosis. Nukentėjo ir asmuo, bandęs pastarąjį apginti.

Geriausia gynyba puolant?

Policijos patruliams pristačius įtariamuosius viešosios tvarkos pažeidimu į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą, netrukus prie jo susirinko ir iš paskos atsekęs būrys neblaivių, kaip ir sulaikytieji, užsieniečių. Jie visi linksminosi tame pačiame naktiniame klube ir tapo tautiečių sukeltų muštynių liudytojais.

Susirinkusieji svaidėsi replikomis apie rasizmą (visi jie buvo juodaodžiai) ir reikalavo sulaikytuosius paleisti. Tuo metu, anot vieno iš nukentėjusiųjų, vienas iš mušeikų, net ir pristatytas į policiją, toliau elgėsi agresyviai. Ir net parodė jam su ranka veiksmą – esą kitą kartą gali nupjauti ir galvą.

Įtariamieji įžūliais veiksmais demonstravę nepagarbą aplinkiniams bei sutrikdę visuomenės rimtį ir tvarką savo kaltės pripažinti nelinkę. O vienas iš jų ir atsisakė duoti parodymus.

Teismo šie LSMU trečiakursiai laukia nesuimti. Nepaisant to, kad vienas iš jų (atsisakęs duoti parodymus) prieš pustrečio mėnesio iki šio išpuolio jau išgirdo Kauno apylinkės teismo nuosprendį už muštynes. Ir tada jam skirtos daugiau kaip 300 eurų baudos bent iki naujo ikiteisminio tyrimo už tą patį pabaigos nesusimokėjo. Jiems skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Dviese prieš vieną

Kuo galėjo baigtis šis agresyvumu tryškusių įtariamųjų išpuolis vieną praėjusio rugsėjo naktį, jeigu ne budėtojų prie miesto vaizdo stebėjimo kamerų budrumas, belieka tik spėlioti.

Jiems užfiksavus apie ketvirtą valandą nakties muštynes prie Laisvės alėjoje esančio naktinio klubo "Džemp'pub", į įvykio vietą buvo pasiųsti net penki policijos ekipažai. Ir nors susirinkusi apie 40-ies žmonių minia, pamačiusi pirmąjį pareigūnų automobilį, pradėjo skirstytis, vienas iš mušeikų leido sau smurtauti prieš vieną iš nusižiūrėtųjų į aukas ir policijos akivaizdoje. Dėl to prieš jį teko panaudoti ir dujas, ir antrankius.

Kas tą naktį sukėlė šių LSMU studentų agresiją, neaišku. Pirmoji jų auka teigia nežinanti, kodėl vos išėjus iš klubo į jį pasipylė smūgių kruša. Sumuštasis prisipažįsta, kad buvo išgėręs kelis bokalus alaus – du klube, vieną – prieš ateinant į jį, tačiau tikina, kad vakarėlio metu su niekuo nekonfliktavęs.

Grasino ir peiliu?

Neblaivūs buvo ir mušeikos. Vienam iš jų nustatytas 0,7 promilės girtumas. Kitam – 1,07 promilės. Pastarasis kaltinamas smurtavęs ir prieš sumuštąjį bandžiusį apginti kitą klubo lankytoją.

Šis pareigūnams pasakojo, pamatęs, kaip du užsieniečiai lyg kriaušę talžo nuo smūgių susilenkusį akivaizdžiai vyresnį jo tautietį, taikydami pastarajam tik į galvą, nebuvo linkęs su tuo taikstytis.

Smurtautojams palikus auką ramybėje, jis priėjęs prie sumuštojo ir paklausęs, kas atsitiko. O sulaukęs atsakymo "nežinau", bandęs iki policijos atvykimo sulaikyti užpuolikus. Tačiau netrukus ir pats nuo vieno iš jų nukentėjo.

Anot antrosios aukos, grįžti prie sumuštojo nusprendę užpuolikai pradėjo rodyti gestus "einam muštis" ir jam, vis taikydami suduoti. Vienas smūgis buvo lemtingas. Nuo jo naujoji auka parkrito ant grindinio. Ir sulaukė dar mažiausia vieno smūgio jau gulėdamas.

O atsistojus mušeika dar lyg ir bandė su kažkuo įdurti, nors užpultasis prisipažįsta neįžiūrėjęs, ar jis ką nors turi rankoje.

Išvengęs ir šio pavojaus, užpultasis bandė iš įvykio vietos sprukti besirengiančius smurtautojus nufilmuoti mobiliuoju telefonu. Tačiau šie jam iš rankų telefoną išmušė – kumščiu arba koja.

Neklausė ir policijos

Laimė, netrukus pasirodė policija. Tačiau ir šios akivaizdoje vienas iš užpuolikų leido sau trenkti naujajai aukai kumščiu į veidą, dėl to netrukus pareigūnų buvo parklupdytas ant grindinio ir, nepaisant jo tautiečių pasipiktinimo, išvežtas į policiją.

Jį sulaikę pareigūnai teigia buvę priversti panaudoti specialiąsias priemones, nes įtariamasis viešosios tvarkos pažeidimu nevykdė jų reikalavimų liautis smurtavus ir atsitraukti į šalį, nei sakant šiuos lietuvių, nei anglų kalba. O asmenis, kurie smurtavo prieš aplinkinius, jiems atskubėjus į įvykio vietą, radijo ryšiu nurodė muštynes per vaizdo kameras pastebėję kolegos.

Iš policijos pateiktų nuotraukų juos atpažino ir antroji auka, atskubėjusi į pagalbą pirmajai.

Vienas iš įtariamųjų prisipažino sudavęs tada prie baro porą smūgių (remiantis vaizdo įrašu – alkūne į veidą). Tačiau esą tik todėl, kad kažkas iš už nugaros jį nedraugiškai sugriebė rankomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ko

ko portretas
jus norit is pajuodeliu, keista tik kad kaunieciai neparode jiems ju vietos svelniai tariant

Romas

Romas portretas
Bet ir rašinėlis, pardon, kauniečių lygio: aktualija - kas kam ir po ko trenkė, kaip susilenkė ir kaip sklaidėsi. Ir tai vadinama žurnalistika? Apgailėtina...

Kaunas

Kaunas portretas
visi klausia kur dingo Kauno jaunimas. Tai kad savi savus nekaltus ir paliegusius dubasina. Mūsų marozai daugumoj bailiai - puola tik tuos kuriuos lengva pulti ir dar savus
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių