Itin sėkminga geriausio Kauno seklio pasala

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Geriausiu Kauno sekliu šiemet pripažintas Raimondas Baltaduonis su kolegomis demaskavo nusikaltėlius, šiurpinusius ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos bei Vokietijos gyventojus. Byla dėl Lietuvoje įvykdytų nusikaltimų jau nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

Geriausiu Kauno sekliu šiemet pripažintas Raimondas Baltaduonis su kolegomis demaskavo nusikaltėlius, šiurpinusius ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos, Estijos bei Vokietijos gyventojus. Byla dėl Lietuvoje įvykdytų nusikaltimų jau nagrinėjama Kauno apygardos teisme.

Sulaukė sveikinimų

2014 m. Kauno sekliu pripažintam Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkui R.Baltaduoniui kolegos padovanojo navigacijos sistemą.

Jomis apdovanoti ir šį garbingą titulą su juo pasidaliję du kolegos iš kriminalinės žvalgybos bei ginklų tyrimo poskyrio, kurių įvardyti negalima dėl tarnybos specifikos.
Šių pareigūnų demaskuotas vilniečio Jevgenijaus Vorobjovo ir kauniečio Remigijaus Augustinavičiaus duetas plėšikavo ne tik Kaune, bet ir šiurpino Žemaitijos bei Lietuvos ir Latvijos pasienio pardavėjas.

Ten šie nusikaltėliai ir įkliuvo į per visą Lietuvą juos atsivijusios Kauno policijos surengtą pasalą.

Žvirblis prisiskraidė

Sulaikius J.Vorobjovą ir R.Augustinavičių, paaiškėjo, kad panašius ginkluotus išpuolius jie vykdė ir Latvijos parduotuvėse. Be šių nusikaltimų, J.Vorobjovas užsiėmė ir telefoniniu sukčiavimu. Jo aukomis tapo Latvijos, Estijos ir Vokietijos rusakalbiai gyventojai. Jie patikėdavo J.Vorobjovo, prisistatydavusio Lietuvos konsulato darbuotoju, sekamomis pasakomis apie nelaimėn patekusius jų artimuosius.

Vien Estijoje suskaičiuota, kad nuo J.Vorobjovo ir vietinių jo bendrų nukentėjo 41 žmogus. Kai kurie J.Vorobjovo bendrai įkliuvo atėję pasiimti grobio. Tačiau nusikaltimų organizatoriaus neišdavė. Daugiausia, ką iš jų pavyko išpešti, tai šio pravardę – Vorobej (liet. k. – Žvirblis).

Vokietijos ir Latvijos policija J.Vorobjovo aukas dar skaičiuoja. Jis pats tegalėjo pasakyti, kad šių buvo daug. Ir visos pateko į spąstus, pasinaudojus iš telefonų knygų išrinktų asmenų, turinčių rusiškus vardus ir pavardes, koordinatėmis.

Biografija šiurpi

Neatmetama galimybė, kad panašių J.Vorobjovo aukų buvo ir Lietuvoje, tačiau jos nenustatytos. Labai retas atvejis, kai, sulaikius pinigų atvykusius asmenis, šie išduotų nusikaltimo organizatorių.

O už grotų 32-ejų J.Vorobjovas praleido ne vienus metus. Ne viena jo auka turėtų pašiurpti, sužinojus, už ką šis "Lietuvos konsulato darbuotojas" yra teistas. Du iš penkių jo teistumų – bausmės už nužudymus. Abiem atvejais J.Vorobjovas dar buvo nepilnametis. Ir abiem jo aukoms tebuvo po šešiolika. Vieną jų J.Vorobjovas pasmaugė per konfliktą Lukiškių tardymo izoliatoriuje. Kitą, nepraėjus nė mėnesiui, – suimtųjų konvojavimo vagone. Už šiuos nusikaltimus jam, kaip nepilnamečiui, buvo skirta maksimali 10 metų laisvės atėmimo bausmė. Tačiau ją atlikdamas J.Vorobjovas išgaląstu šaukštu perrėžė Alytaus pataisos namų gydytojui kaklą. Tik šį kartą jis aiškino, specialiai sužalojęs jį apžiūrintį mediką, kad būtų perkeltas į kitą įkalinimo įstaigą.

Vidurdienio išpuolis

Pernai rudenį J.Vorobjovas dar buvo laisvėje. Su dvylika metų jaunesniu R.Augustinavičiumi jis plėšikavo nuo vasaros pabaigos – mažiausiai dvi aukos užpultos gatvėje, iš Islandijos pl. įsikūrusios vaistinės pagrobtas kasos aparatas.

Į Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininko R.Baltaduonio ir jo kolegų akiratį šis duetas pateko po išpuolio bendrovėje "Mūsų valdos ir Ko".

Į šią netoli Draugystės parko – V.Krėvės pr. bendrabutyje įsikūrusią bendrovę, prekiaujančią nekilnojamuoju turtu bei teikiančią lombardo paslaugas, jie pateko apgaulės būdu.
Kaip įtariama, nusikaltėliai patykojo, kol patalpose liks tik bendrovės savininkė. Buvo lapkričio 15-osios vidurdienis. Plėšikai apsimetė studentais, kuriems reikia atsišviesti dokumentus. Direktorė jiems geranoriškai atrakino duris.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas.lt

Kaunas.lt portretas
Klausimas Lietuvos Laisves kovotoju sajungos pirmininkui A. Burokui, Ar kas nors seka rusu nusikaltimu Lietuvoje, nes kauno diena raso spaudoje apie vagis, banditus, zmogzudzius, prostitutes, prievartautojus iskrypelius... Lietuvius

To ot

To ot portretas
Ką čia rašai nesamones, negi pats save gaudys

Raimondas Marciulevičius

Raimondas Marciulevičius portretas
Nejaugi dabar visi pradėsime spręsti konfliktus su kauptukais ar traukyti su trosais vienas kito buto duris? Juk mes gyvename XXI a.,tai ir elkimės civilizuotai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių