Įtariamoji naujagimio nužudymu paleista į laisvę

Kauno prokurorai nusprendė nesikreipti į teismą dėl naujagimio nužudymu Jonavoje įtariamos 25 metų moters suėmimo.

„Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras nusprendė, kad šiuo atveju bus naudingiau tyrimui įtariamajai skirti švelnesnę kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti“, – šiandien per spaudos konferenciją sakė Kauno apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotojas Rimas Bradūnas.

Moteriai pareikšti įtarimai dėl naujagimio nužudymo. Iš Kauno vyriausiojo policijos komisariato Jonavos ligoninės tualete praėjusį penktadienį kūdikį pagimdžiusi ir kūnelį į šiukšlių dėžę įdėjusi moteris išleista pirmadienį.

Pareigūnai dar negalėjo pasakyti, ar kūdikis gimė gyvas ir išnešiotas. Į šiuos klausimus laukiama ekspertų atsakymų.

Pareigūnai informavo, kad sekmadienį vyko įrodymų patvirtinimas įvykio vietoje. Pasak tyrėjų, moteris davė pakankamai išsamius parodymus, tačiau neatskleidžia, kokius.

Pasak pareigūnų, paties fakto įtariamoji neneigia. Bus tiriama ir jos pačios būsena.

Pasak Kauno Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininko Gintauto Žukausko, nustatyta, kad moteris pagimdė ligoninėje praėjus maždaug pusvalandžiui, kai atvyko į ligoninę. Ji buvo sulaikyta medikams pranešus apie įvykį policijai.

„Šeštadienį ji buvo išrašyta iš gydymo įstaigos ir sulaikyta policijos“, – sakė jis.

Pasak prokuroro, ateityje greičiausiai bus vertinami ir medikų veiksmai. Ar pareigūnai turi duomenų, kurie leistų įtarti, kad medikai netinkamai atliko savo pareigas, kol kas nedetalizuojama.

„Vertinant įvykio aplinkybes, medikų veiksmai taip pat bus vertinami“, – sakė R.Bradūnas. Pareigūnai neatmetė, kad bus vertinami ir dukrą į ligoninę atlydėjusios mamos veiksmai, nors pagal pirminę informaciją, įtariamoji savo nėštumą nuo artimųjų slėpė.

Tiesa, medikams įtariamoji pateikė visai kitą versiją. Pasak Jonavos ligoninės direktorės Aldonos Balutienės, tik po to, kai gydytojai įtariamąją užspaudė, kad praneš policijai, pastaroji pasisakė, kad pagimdė kūdikį ir užkasė miške.

Direktorė abejoja, ar policijai pateikta versija tikrai teisinga. "Sprendžiant pagal tai, kiek laiko ji užtruko tualete ir kiek laiko praėjo nuo jos atvykimo iki kol buvo paguldyta į skyrių, labai sunku patikėti", - svarstė A.Balutienė.

Direktorei užkliuvo ir tai, kad tokio amžiaus moterį dėl gausių mėnesinių, nes tokia buvo pateikta atvykimo į ligoninę priežastis, lydėjo mama.

A.Balutienė apgailestavo, kad visuomenė dar tokia nesubrendusi. "Jonavos ligoninėje yra specialus langelis kūdikiui palikti, jei jau taip nenori to vaiko", - galimą pasirinkimą išvengiant kraštutinio žiaurumo minėjo ligoninės direktorė. 

Pareigūnai trumpai nupasakojo ir įtariamosios biografiją. 25-erių moteris jau augina mažametį vaiką.

Įtariamoji yra dirbusi Jungtinėje Karalystėje, 2013-2014 metais ten buvo sulaikyta už administracinės teisės pažeidimą. 

2015 metais įtariamoji grįžo į Lietuvą. Kol jauna moteris dirbo Kėdainiuose, jos mažametį vaiką augino mama. Mažylis Jonavoje lanko vaikų darželį. Dabar įtariamoji gyveno pas mamą Jonavoje.

Policijos duomenimis, vasario 24-ąją apie 21 val. į Jonavos ligoninę dėl skausmų pilve kreipėsi moteris, ji tą pačią dieną ligoninės tualeto patalpose pagimdė kūdikį. Moteris jį įdėjo į plastikinį maišelį ir išmetė į šiukšlių dėžę. Ligoninės darbuotojas nežinojo, kas yra šiukšlių dėžėje, ir turinį išmetė į konteinerį.

Kitą dieną apie 11 val. Jonavoje, Žemaičių gatvėje, prie šiukšlių konteinerio, rastas moteriškos lyties naujagimio lavonas.


Šiame straipsnyje: Jonavanaujagimisnusikaltimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

sedi

sedi portretas
atsipeneje ir nieko neveikdami sprendzia ka paleisti ar sodinti pagal nuotaika kuria koja atsikele is lovos....

germanas is Germanijos

germanas is Germanijos portretas
kodel paleista i laisve??ka ji nusipelne gailescio,ar kazkas globot ja pradeda?gal atsirado itakingas-stipriai itakingas giminaitis,ir ja uztaria,arba ji labai,labai gailisi,kaip Jonas Radzevicius?Daug mysliu.

audrius

audrius portretas
vaika nuzudei paleis y laisve pavogei 20 euru pasodins iki teismo sedesi ir dar busi suspardytas kad net inkstai atsoks. stai kokia teise ir laisve pas mus!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių