Įtariamo vaikžudžio teismas atidėtas gimus kitai dukrai

Labai sunkiu nusikaltimu – bejėgiškos būklės savo trijų mėnesių dukrelės nužudymu – kaltinamo kauniečio Giedriaus Kuzario teisme ir toliau iš esmės paisoma tik kaltinamojo interesų.

Iš visų pastaruoju metu Kauno apygardos teismą pasiekusių smurto prieš vaikus bylų šis teismo procesas – vienintelis viešas.

Situacija – tragikomiška

Antrasis bandymas pagaliau pradėti nagrinėti šią skandalingą bylą ketvirtadienį taip pat patyrė fiasko dėl kaltinamojo žmonos, pripažintos šioje byloje nukentėjusiąja.  Kaip jau rašyta, ikiteisminio tyrimo metu ji nebuvo pareiškusi tokio noro ir neslėpė netikinti savo vyro kalte. Tačiau panoro nukentėjusiosios statuso, perdavus šią bylą teismui.

Ji iki šiol tebegyvena su kaltinamuoju ir neseniai pagimdė jam dar vieną dukrą.

Kad išsiaiškintų, kokią žalą yra patyrusi vėl daugiavaikiu tėvu tapusio G.Kuzario žmona, teismas išsiuntė jai dėl to užklausimą.

Tačiau ketvirtadienio posėdis prasidėjo nuo nukentėjusiosios prašymo atidėti bylos nagrinėjimą, nes ji sausio pradžioje gimdė ir dėl sveikatos problemų negali atvykti į teismą. Vaiko teisių apsaugos tarnybos, atstovaujančios mirusiam kūdikiui, atstovė dėl to net siūlė ateityje derinti teismo posėdžius prie naujagimės maitinimo grafiko. Esą nukentėjusioji turi ją maitinti kas dvi valandas. Tačiau teisiamasis netrukus patikslino, kad kartais tai tenka daryti ir kas pusvalandį. Be to, po patirto cezario pjūvio žmonai sunku vaikščioti, dėl to naujagimę iš esmės prižiūri jis.

Kur dingo psichologė?

Teisėjų Danguolės Šiugždinytės, Jurgio Kiškio ir Kęstučio Dargužio kolegija po trumpo pasitarimo pareiškė, kad kontaktuos su nukentėjusiąja telefonu – galbūt į po mėnesio numatytą kitą posėdį ji galės atvykti ir su vaiku. Teismas sudarys jai sąlygas mažylę pamaitinti.

Atidėjus bylos nagrinėjimą dar kartą, nukentėjusiosios vyras vėl spruko iš teismo aklinai dangstydamasis veidą, kaip tai darė ir pirmo posėdžio metu. Tik šį kartą šalia jo jau nesėdėjo teismo psichologė.

Tiesa, prieš pabėgant, žiniasklaida dar spėjo G.Kuzario paklausti, kodėl jis slepia savo veidą, jeigu, kaip tikina, jis yra nekaltas dėl dukrelės mirties? G.Kuzaris į šį klausimą neatsakė. Tik jo akyse pasirodė išdavikiškos ašaros.  

Kaip jau rašyta, tai – jau ketvirta paaugliškos išvaizdos 25-erių metų G.Kuzario, prašiusio, kad šis teismo procesas būtų uždaras, akistata su Temide. Jis jau teistas už vagystę, turto sunaikinimą bei plėšimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
varkse ta mergyte kur mire nuo tokio monstro

as

as portretas
tokei duhai negali augint vaiku

as

as portretas
isvis isgamom vaikus reik atimt joptvaiamat
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių