Išteisintas kolegos papirkimu kaltintas Kauno teisėjas

Vilniaus apygardos teismas antradienį visiškai išteisino kolegos papirkimu kaltintą Kauno apygardos teismo teisėją Ramūną Antanavičių.

Generalinė prokuratūra Kauno apygardos teismo teisėją R Antanavičių kaltino, kad jis davė 600 eurų kyšį Mažeikių teisėjui Mindaugui Klemeniui.

Nagrinėjant baudžiamąją bylą R. Antanavičiaus įgaliojimai yra sustabdyti, jis savo kaltę neigė.

Išteisinamasis nuosprendis nėra galutinis ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

R. Antanavičius kaltintas 2017 metų birželį davęs 600 eurų kyšį buvusiam savo kolegai Mažeikių teisėjui M. Klemeniui. Kyšiu siekta paveikti teisėją, kad jis sutrumpintų teisės vairuoti atėmimą terminą neblaiviam vairuotojui.

Mažeikių teisėjas M. Klemenis liudijo, kad 2017 metų birželio 4 dieną, sekmadienį, jam paskambino R. Antanavičius ir paklausė, ar jis yra namuose. R. Antanavičiaus pažadėjo greitai atvažiuoti, abu vyrai buvo pažįstami, anksčiau abu dirbo Mažeikių teisme. Pasak M. Klemenio, atvykęs R. Antanavičius jam pasakė, kad jis turįs jo „prietėlio“ bylą“. Vėliau M. Klemenis suprato, kad kalbama apie neblaivaus vairavusio Vitalijaus Vaičiaus bylą.

M. Klemenis (kairėje) ir R. Antanavičius (dešinėje)

M. Klemenis kolegai iš Kauno apygardos teismo sakęs, jog teismų praktika tokiose bylose yra griežta, neblaivūs vairuotojai praranda teisę vairuoti. Tuo metu R. Antanavičius aiškino, kad praktika neblaivių vairuotojų bylose yra ne tokia jau griežta ir jis pats ją taiko.

39 metų R. Antanavičius anksčiau yra dirbęs Mažeikių rajono apylinkės teisme. Šis teisėjas yra dalyvavęs atrankoje į Kauno apygardos teismo pirmininko pareigas. R. Antanavičius 2001 – 2002 metais yra dirbęs juristu Plungės rajono savivaldybės administracijoje, 2002 – 2005 metais dirbo specialistu Specialiųjų tyrimų tarnyboje, vėliau – padėjėju Klaipėdos miesto apylinkės teisme, teisėju Mažeikių rajono apylinkės teisme.

Nuo 2013 metų lapkričio R. Antanavičius dirbo Kauno apygardos teisme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Venckiene

Venckiene portretas
Buvo teisi!

pagirimo

pagirimo portretas
rasta ar iteike uz gera darba

KEMBRIKAS

KEMBRIKAS portretas
Nejaugi galejo but kitaip,butu nenormalu
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių