Įkaitusį Kauną pliekė kruša, gatvės virto upėmis

  • Teksto dydis:

Po rytinės liūties daug kas neramiai laukė popietės, kada, kaip prognozavo sinoptikai, turėjo praūžti audra. Ji atėjo su dideliais trenksmais.

Ryte Kauno ugniagesiai iš gyventojų, nukentėjusių nuo gamtos stichijos, sulaukė tik vieno pagalbos prašymo. Šilainiuose ant automobilio buvo užvirtęs medis.

Po 15 val., kai vėl ėmė pliaupti lietus su kruša ir gąsdinti griaustinis, per valandą Kauno ugniagesiai vėl sulaukė prašymo supjaustyti medį ir jį patraukti. Šįkart medis nuvirto Kauno rajone ir užtvėrė važiuojamąją kelio dalį. 

Smarki liūtis akimirksniu apsėmė daugelį Kauno gatvių. Patvino ir šaligatviai.

Partizanų g., Taikos pr. ir kai kurių kitų gatvių atkarpos automobiliams tapo tikru iššūkiu. Sunku važiuoti buvo ir Savanorių bei Šiaurės pr. Kai kuriose vietose vanduo beveik siekė net automobilių žibintus. 

Trumpai, bet galingai pasiautėjusi liūtis staiga nurimo, dangus išsigiedrijo, vėl sušvito saulė.

Prapliupus lietui sutriko vienoje didžiausių miesto sankryžų – Savanorių ir Taikos prospektų sankirtoje – esantis šviesoforas. 

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, audros epicentras kol kas yra Kaunas ir Kauno rajonas, kitose šalies vietose audros padarinių nefiksuota. Iš viso Kauno mieste ir rajone buvo gauti penki pranešimai dėl nuvirtusių medžių – jie virto ant mašinų ir pastatų. Žmonės nenukentėjo.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos interneto svetainėje įspėta, kad šįvakar galimas net škvalas, kurio metu vėjas stiprės iki 15–20 m/s. Šalies rytiniuose rajonuose lietaus bus ir naktį. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Giruliai

Giruliai portretas
Pajūryje visą dieną buvo super oras ir ramu ir saulėta.

taip

taip portretas
Visi priprato prie sausros, gatvių projektuotojai, remontuotojai taip pat. Dar baisesnių liūčių būdavo ir kažkaip atlaikydavom, o kas nutiko dabar? Per daug atsipalaidavom, užsiimam grandioziniais projektais, kuriems apžioti neturim nei pinigų, nei žmogiškų resursų, o kasdieninę gatvių, šulinių, želdinių, elektros laidų priežiūrą pamiršom-taupom. Gamta parodė tik mažą savo pirštelį, kas būna su apsileidėliais.

juokutė

juokutė portretas
Palijo tik 2 valandas ir ką, ogi Kaune potvynis, elektros laidai nutraukti, autobusai (16 maršrutas) nevažiuoja, Kautros dispečerinė į skambučius neatsakinėja-visiškas chaosas. Kas būtų ištikus rimtesnei avarijai?....
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių