Dvejus metus už nužudymą ieškoti kauniečiai – sulaikyti

  • Teksto dydis:

Vokietijoje sulaikyti broliai, beveik du metus besislapstę nuo teisėsaugos už įvykdytą nužudymą Kaune, pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Vienas iš brolių balandžio pabaigoje Berlyne buvo sulaikytas dėl vagysčių, gegužės 5 dieną tame pačiame mieste buvo sulaikytas ir antrasis brolis. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai artimiausiu metu tikisi ieškotus asmenis parsigabenti į Lietuvą.

2015 metų gegužės 27 dienos vakare Kaune, Medvėgalio gatvėje, buvo pašautas 1995 metais gimęs vaikinas, kuris vėliau gydymo įstaigoje mirė. Pareigūnai nustatė du įtariamuosius, anksčiau teistus kauniečius, Aukštųjų Šančių gyventojus Rytį Gudyną ir Deividą Ščesnavičių. Iškart po nusikalstamos veikos broliai pradėjo slapstytis, jiems buvo išduotas Europos arešto orderis.

Po kelerius metus trukusių intensyvių paieškų, policijos pareigūnams, bendradarbiaujant su Vokietijos pareigūnais, pavyko nustatyti, kad ieškomi asmenys gali būti pasislėpę Vokietijoje. Balandžio 26 dieną Berlyne buvo sulaikytas multimedijų vagystes iš automobilių vykdęs R.Gudynas, prisistatęs ir pateikęs kito asmens duomenis. Dėl vykdytų nusikaltimų Vokietijoje jis buvo suimtas.

Kauno apskrities policijos pareigūnams padedant Vokietijos, Berlyno žemės, pareigūnams nustatyti tikrąją lietuvio asmens tapatybę, paaiškėjo, kad sulaikytas Lietuvoje ieškomas R.Gudynas. Intensyviai renkant duomenis, kur galėtų būti ir kitas brolis, pastarasis gegužės 5 dieną taip pat buvo sulaikytas. Sulaikomas jis nesipriešino, bandė nuslėpti savo tapatybę ir pateikė kito asmens dokumentus.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
šiukšlės

Kkk.

Kkk. portretas
Yra kaip yra.nieko nebus,pasedes ir iseis,toks gyvenimas.mire,mes ir mirsim.

Kol teismas neįrodė

Kol teismas neįrodė portretas
Jie nekalti. Lengvinanti aplinkybė buvo gynyba.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių