„Drąsos kelias“ siekia Seimo tyrimo dėl Garliavos įvykių

  • Teksto dydis:

Seimo "Drąsos kelio" partijos frakcija rudens sesijoje žada inicijuoti laikinąją parlamento komisiją, kuri ištirtų vadinamuosius Garliavos įvykius.

Seimo "Drąsos kelio" partijos frakcija rudens sesijoje žada inicijuoti laikinąją parlamento komisiją, kuri ištirtų vadinamuosius Garliavos įvykius.

"Frakcija ruošiasi inicijuoti laikinosios Seimo tyrimo komisijos sudarymą tiesai Garliavos įvykiams nustatyti (...). Jeigu Seimas nebijo tiesos, manau, mus palaikys", - antradienį per spaudos konferenciją sakė šios frakcijos narys Vytautas Matulevičius.

Pasak kito frakcijos nario Valdo Vasiliausko, praėjusioje Seimo kadencijoje Teisės ir teisėtvarkos komitetas tyrė, kaip buvo nagrinėjami Drąsiaus Kedžio skundai dėl galimo jo mažametės dukters seksualinio išnaudojimo. Šįkart, parlamentaro teigimu, reikėtų tirti po to buvusius įvykius.

"Drąsos kelio" partijos frakcijos nariai stebėjosi, kad oficialių institucijų atstovai nekomentuoja pranešimo, jog valstybės saugoma liudytoja Laimutė Stankūnaitė ir jos nepilnametė duktė išvyko gyventi į užsienį.

"Visuomenė suinteresuota žinoti, kaip gyvena tas vaikas, bet ji nėra informuota", - per spaudos konferenciją sakė kitas frakcijos narys Povilas Gylys.

Frakcija ketina dėl to teisėsaugos institucijoms siųsti oficialią užklausą.

Šeštadienį dienraštis "Lietuvos rytas" pranešė, kad L.Stankūnaitė su mažamete dukra išvyko iš Lietuvos. Svetimoje valstybėje ji gyvens kita pavarde, dar Lietuvoje išmoko jai sukurtą naują biografiją.

L.Stankūnaitę ir mažametę jos dukterį pradėta saugoti po įvykių 2009 metų rudenį Kaune, kai jos buvęs sugyventinis D.Kedys, manoma, nužudė teisėją Joną Furmanavičių ir L.Stankūnaitės seserį Violetą Naruševičienę, kuriuos kaltino sąsajomis su pedofilija. Saugoti L.Stankūnaitę ir jos dukrą tada nusprendė tuometiniai policijos ir Generalinės prokuratūros vadovai.

Vilniaus apygardos teismas balandį vadinamojoje pedofilijos byloje paliko galioti išteisinamąjį nuosprendį seksualiniu D.Kedžio dukters išnaudojimu kaltintam velioniui Andriui Ūsui. Šis nuosprendis yra įsiteisėjęs ir šalys jo Aukščiausiajam Teismui neskundė.

V.Vasiliauskas antradienį per spaudos konferenciją patvirtino, kad policijos ieškoma jų frakcijos seniūnė Neringa Venckienė gyvena JAV, Čikagoje.

"Ji yra Čikagoje. Mes tiesioginio kontakto su ja neturime, turi tik šeimos nariai. Žinome, kad ji yra saugi, jos sūnus sveikas gyvas", - tvirtino parlamentaras.

Anot jo, D.Kedžio sesuo N.Venckienė į užsienį išvyko siekdama apsaugoti savo sūnų.

Politikė Seime nesirodo nuo balandžio, kai parlamentas panaikino jos teisinį imunitetą. Gegužės 9 dieną buvo paskelbta jos paieška.

Šiaulių apygardos prokuratūra siekia N.Venckienę apklausti. Prokurorai pernai spalį jai pateikė įtarimus pagal šešis Baudžiamojo kodekso straipsnius. Įtariama, kad N.Venckienė prieš dvejus metus Panevėžio miesto apylinkės teismo patalpose viešai užgauliai pažemino teismą, nevykdė 2011 metų gruodį priimto Kėdainių teismo sprendimo skubiai perduoti brolio dukrą motinai Laimutei Stankūnaitei, praėjusių metų gegužę trukdė antstolei vykdyti teismo sprendimą, piktnaudžiavo vaiko atstovo teisėmis psichiškai gniuždydama vaiką ir panaudodama fizinį smurtą pasipriešino policijos pareigūnui, o perduodant vaiką jo motinai sukėlė nežymų sveikatos sutrikdymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valstybė

valstybė portretas
kokia TIESA tokia ir valstybė. Seimui nereikėjo peržiūrėti viso Garliavos šturmo vaizdo įrašo, jiems aišku, kalta Venckienė, tai kokios tamsios jėgos tą valstybę valdo, jei net tautos išrinktieji tampa akli, kuri, nemąstantys...

Reiškia Valstybė vaiką susargdino asmenybės sutrikimu!

Reiškia Valstybė vaiką susargdino asmenybės sutrikimu! portretas
Svetimoje valstybėje ji gyvens kita pavarde, dar Lietuvoje išmoko jai sukurtą naują biografiją. Skaitykite daugiau:

pastangos

pastangos portretas
gerai, kad bandoma ieškoti teisybės. Bet ne visos teisybės yra priimtinos. Taip buvo su Pociūno žūtimi, taip bus ir šį kartą.Tikrai nesiryš jokia prokuratūra ir jokie teisėjai kastis iki tiesos. Stebina (šalia kitų klausimų) vienas dalykas, kodėl ūso tėvai ir žmona neieško jo žūties kaltininkų. Argi viskas aišku? Vadinasi, jie kažką žino ir taip pat žino, kad tyla - gera byla.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių