Buvęs Krikščionių partijos narys nuteistas už prostitucijos verslą

Beveik 15 tūkst. eurų vertės turto konfiskacija, pusaštunto tūkstančio eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ir treji metai lygtinai, be bausmės vykdymą prižiūrinčios institucijos leidimo neišvykstant iš gyvenamosios vietos ilgiau kaip septynioms paroms. Taip už prostitucijos verslo organizavimą nubaustas buvęs Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininkas Deividas Kripas.

Skandalinga operacija

Paskutinę beišeinančių 2016-ųjų darbo dieną Kauno apylinkės teismas pagaliau paskelbė nuosprendį daugiau kaip ketverius metus trukusiame teismo procese, vainikavusiame šokiruojančią Kauno organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos operaciją, surengtą 2011-ųjų spalio 4-osios rytą.

Kaip tada skelbta, su tuometiniu Krikščionių partijos Kauno skyriaus vicepirmininku D. Kripu siejamus „relaksinio masažo“ salonus operatyvininkai stebėjo ne vieną mėnesį. Po jų šturmo į Kauno vyriausiąjį policijos komisariatą buvo pristatyta apie dešimt šių salonų darbuotojų.

Remiantis surinktais operatyviniais duomenimis, šių salonų tinklo savininkui D. Kripui bei vienai iš sulaikytųjų – Viktorijai Kulaginai – buvo pareikšti įtarimai dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos. Dešiniąja D. Kripo ranka laikyta tada dar 20-metė V. Kulagina jau buvo bausta administracine tvarka už tai, kad teikė masažo paslaugas neturėdama verslo liudijimo. Daugiau įrodyti tuomet nepavyko.

Veikė ir sostinėje

Jau buvo baustos už vertimąsi prostitucija ir dalis kitų kartu su D. Kripu sulaikytų jo salonų darbuotojų. Operatyvininkų duomenimis, Kaune D. Kripas jų turėjo net keletą. Tačiau šio nusikalstamo verslo gijos buvo pasiekusios ir Vilnių.

D. Kripo salonų teikiamos „relaksinio masažo” paslaugos reklamuotos ir tradicinėje žiniasklaidoje, ir internete. Pareigūnai nustatė 24 merginas, iš kurių salonų savininkas kas mėnesį uždirbdavo nuo 3 iki 16 tūkst. litų. Nors operatyvininkai teigė turėję duomenų, kad tarp jų buvo ir nepilnamečių, tarp sulaikytųjų tokių nebuvo. 

Kartu su D. Kripu ir V. Kulagina dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos buvo  teisiama ir Viktorija Jonaitienė.

Buvo pasiskirstę vaidmenimis

Po metų perduodant šią bylą teismui, teigta, kad nustatyti ir vaidmenys, kuriais buvo pasiskirsčiusi kaltinamųjų trijulė.

D. Kripas surasdavo ir išnuomodavo butus, aprūpindavo buities reikmenimis, nustatydavo lytinių paslaugų kainas.

V. Kalugina ir V. Jonaitienė reklamuodavo paslaugas, ieškodavo naujų darbuotojų, priimdavo šias į darbą, apmokydavo, fotografuodavo apsinuoginusias bei talpindavo šias nuotraukas internete. Jos taip pat skirstydavo pinigus bei kontroliavo darbuotojas.

Siekdami nuslėpti šią nusikalstamą veiklą, D. Kripas su V. Kulagina įsteigė uždarąją akcinę bendrovę, kuriai vadovavo pastaroji. Be to, siekdami išvengti teisinės atsakomybės, jie gamino netikrus dokumentus – paslaugų teikimo sutarčių blankus, kuriuose nuodydavo melagingą informaciją. Dėl to D. Kripui su V. Kulagina buvo pareikšti kaltinimai ir dėl neteisėtos įmonės veiklos bei dokumentų klastojimo.

Dėjosi politinių intrigų auka

Turint galvoje tuometines D. Kripo pareigas Krikščionių partijoje ir tai, kad tais pačiais 2011-aisiais jis buvo kandidatavęs į Kauno savivaldybės tarybą, šio politiko sulaikymas bei jam pareikšti įtarimai negalėjo nešokiruoti. Krikščionių partijos sąraše rinkimuose į Kauno savivaldybės tarybą jis tada buvo įrašytas antru numeriu, tačiau ši neiškovojo nė vieno mandato.

Po sulaikymo Krikščionių partijos Etikos komisija skubiai pašalino D. Kripą iš savo gretų. Tačiau ekspolitikas, prasidėjus šiam ilgiau kaip ketverius metus trukusiam teismo procesui, tikino žiniasklaidą, kad jam pareikšti kaltinimai išlaužti iš piršto. Esą jis tapo politinių intrigų auka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

эльшад

эльшад portretas
он мне 150 евро кинул ещё угрожал с миграцией вот тебе надо жить честно.тебе и это мало

эльшад

эльшад portretas
вот гандон сутенёр.я давно знал что он не правильном пути

Algis

Algis portretas
Kuo skiriasi krikscionys nuo kataliku ,nesuprantu as tu religiju
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių