Nelaimės Boniškiuose byla: teisiamasis atsirado, liudytojas pabėgo

„Siūliausi atvežti jūsų kviestą liudytoją į posėdį, bet šis nuo manęs pabėgo“, - skundėsi antradienį Kauno apylinkės teisme, kuris atnaujino įrodymų tyrimą jo administracinėje byloje, Boniškių ūkininkas Rimantas Vaidotas. Tačiau nutylėjo, kodėl staiga tapo toks paslaugus.

Teks atvesdinti su policija

Atnaujinus įrodymų tyrimą, į R.Vaidoto, kurį Darbo inspekcija įtaria nelegaliu 17-mečio, įkritusio į jo įmonės šiaudų smulkintuvą, įdarbinimu, buvo kviesti du tai policijai patvirtinę Boniškių gyventojai.

Vienas jų – jau minėtas nuo R.Vaidoto pabėgęs, pirminiais duomenimis, nukentėjusiojo dėdė, galimai supratęs teisiamojo paslaugumą kaip psichologinį spaudimą. Į kitą teismo posėdį šį liudytoją nurodyta atvesdinti policijai.

Antrasis kviestas liudytojas – nukentėjusiojo vyresniojo brolio draugas. Bandė prieiti R.Vaidotas teismo foje, prieš prasidedant posėdžiui, ir prie šio 23-ejų metų gyvenvietės kaimyno. Tačiau šis liudytojas nelabai leidosi su juo į kalbas.

„Esu šnekėjęs su šiuo Boniškiuose gyvenančiu piliečiu tik kelis kartus, - teigė pastarasis, prasidėjus posėdžiui, rodydamas į teisiamųjų suole sėdintį R.Vaidotą. - Žinau, kad į jo šiaudų smulkintuvą įkrito mano draugo brolis, dirbęs ten kelias dienas. Apie tai pasakojo nelaimėlio brolis, su kuriuo draugauju. Mačiau prieš nelaimę jo jaunesnįjį brolį kelis kartus važiuojant į R.Vaidoto malūno pusę“.

Ne pirma auka?

Tiesa, apklaustas policijos už savaitės po įvykio, nukentėjusiojo brolio draugas buvo kur kas šnekesnis.

Tada jis teigė, kad girdėjęs, jog R.Vaidoto šiaudų smulkintuvas yra sužalojęs jau ne vieną žmogų. O apie tai, kad eilinė auka – ir jo draugo brolis, sužinojęs iš minėto savo draugo, kuris tada pasakojo ir, ką šio brolis jau kelias dienas veikė R.Vaidoto įmonėje – stovėdavo ant smulkintuvo krašto ir nupjaudavo į šį metamų šiaudų rulonų virves.   

Kaip jau rašyta, prisišaukti į apklausą minėto vyresniojo nelaimėlio brolio nepavyko nei policijai, nei Darbo inspekcijai. O jų motina ankstesniame teismo posėdyje piktinosi, kodėl taip domimasi jos  jaunėlio, kurį medikams pavyko išplėšti iš mirties nasrų, sužalojimo aplinkybėmis – juk šis niekam pretenzijų neturi. Tačiau, dievagodamasi, kad pas R.Vaidotą sūnus tikrai nedirbo, už minutės 17-mečio motina jau teigė, kad nelaksčiusi paskui šį, nes jis – ne penkiametis. Galiausiai prisipažino pasirašiusi ant R.Vaidoto atvežto kažkokio dokumento, praėjus 10 minučių po jo skambučio apie nelaimę. Darbo inspekcija išsiaiškino, kad tai buvo 17-mečio, kuris tuo metu jau buvo atvežtas į Klinikas, vardu pasirašyta darbo sutartis su teisiamuoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bla v.b la bla

Bla v.b la bla portretas
Eilini karta kaunodiena neturi apie ka rasyti

aaa

aaa portretas
Na jaigu kas pasidometu kokios susiktos legaliai idarbinti ukininkui salygos zmogu laikinai ar siaip pagalbini zmogus suprastu kodel zmones dirba nelegalai, be to nelegaliai dirbantis zmogus yra tiek pat kaltas kiek ji taip idarbinantis zmogus abu sutaupo nerealiu mokesciu valstyvei. Ta bauda tik simboline nelaimes pasekmes darbininkui zymei skaudesnes bet jis pats puikiai supranta kur ejo dirbti ir del nelaimes ir neatsargumo yra atsakingas pats tiek pat kiek ir darbdavys jaigu nesilaike saugumo taisykliu o tokiose darbo vietose rizika didele ir tikrai zinojo kur eina dirbti.

Zdislavas

Zdislavas portretas
Juk neikiso Vaidotas bernioko i bunkeri
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių