Ar mažylį žiauriai sužalojo tėvas?

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Kauno klinikų medikai šiandien toliau kovojo dėl smurtą patyrusio dviejų mėnesių neturinčio kūdikio gyvybės. Trečiadienį pareikšti įtarimai dėl sūnaus sužalojimo, tačiau pareigūnai neslepia – šioje istorijoje daug neaiškumų.

Kauno klinikų medikai šiandien toliau kovojo dėl smurtą patyrusio dviejų mėnesių neturinčio kūdikio gyvybės. Trečiadienį pareikšti įtarimai dėl sūnaus sužalojimo, tačiau pareigūnai neslepia – šioje istorijoje daug neaiškumų.

Portalas kaunodiena.lt vakar rašė, kad itin sunkios būklės kūdikis iš Alytaus buvo atvežtas į Kauno klinikas. Mažylis patyrė daugybinius sužalojimus: kraujas buvo išsiliejęs galvos smegenyse ir akių dugne, o tai – labai pavojinga. Ant vaiko sėdmenų ir kojų – daugybė kraujosruvų.

"Kūdikis buvo purtomas ir mušamas", – konstatavo Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Vaikų ligų klinikos vadovas profesorius Rimantas Kėvalas.

Įtariamasis sunkiu savo dviejų mėnesių sūnaus sveikatos sutrikdymu antradienį pats atvyko į Alytaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą. Jis buvo sulaikytas dviem paroms. Ketvirtadienį bus sprendžiama, ar kreiptis į teismą dėl jo suėmimo.

"Jis atvyko, gavęs mūsų kvietimą", – patvirtino Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Alvydas Jurgelevičius. Pareigūno teigimu, iki šiol šis 26-erių metų Punios seniūnijos Žagarių kaimo gyventojas tik porą kartų buvo baustas už tai, kad pasirodė neblaivus viešoje vietoje.

"Netikiu, kad G.M. galėjo sužaloti savo dviejų mėnesių sūnelį", – šiandien sakė Punios seniūnas Gintautas Laukaitis.

Anot jo, G.M. gyvena su motina. Jų namai – ne lindynė. Žagarių seniūnaičio žiniomis, sekmadienį, kai galėjo būti padarytas šis nusikaltimas, jų namuose viešėjo motinos draugas. Tačiau ir šis nėra nei girtuoklis, nei smurtautojas.

Savo sūnaus tėvą smurtu apkaltino šešiolikmetė šio mažylio, gimusio liepos 6-ąją, motina. Ji gyvena kitoje Nemuno pusėje – jau Alytaus seniūnijos Talokių kaime.

Iškvietusi pirmadienį greitosios pagalbos medikus jauna mama tvirtino, kad sekmadienį tėvas buvo pasiėmęs mažylį į savo namus ir parvežė jį su mėlynėmis ant kojų ir sėdmenų.

Pasak kūdikio motinos, naktį į pirmadienį mažylis buvo labai neramus. O ryte jam prasidėjo traukuliai, dėl to ji ir iškvietė greitąją. Tačiau neatmetama galimybė, kad sūnų galėjo sužaloti ir pati nepilnametė. Anot medikų, jo patirtos traumos galėjo būti padarytos mažylį stipriai purtant.

Šešiolikmetė taip pat gyvena su motina. Tačiau ši šeima nebuvo įrašyta į socialinės rizikos sąrašą.

Vakar šį ikiteisminį tyrimą pradėjo kontroliuoti Kauno apygardos prokuratūra. G.M. kol kas vieninteliam pareikštas įtarimas dėl sunkaus savo vaiko sveikatos sutrikdymo.

Įtariamojo motina žurnalistams tikino, kad jos namuose prieš mažylį tikrai niekas nesmurtavo.

Iki šiol šį ikiteisminį tyrimą kontroliavo Alytaus apylinkės prokuratūra. Anot jos vyriausiojo prokuroro Stasio Kasiulio, iš pradžių tyrimas buvo pradėtas tik dėl nežymaus mažylio sveikatos sutrikdymo. Remtasi Alytaus greitosios pagalbos medikų pranešimu, kad ant kūdikio kūno pastebėtos tik mėlynės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei nepilnametė

jei nepilnametė portretas
tai kūdikį žudyti gali?ir jos motiną reikia patardyti, neaišku, kaip viskas vyko.

anzelmute

anzelmute portretas
jezau jezau a tu matai is tu savo aukstybiu kas daros... vargsiukas mazulelis

anzelmute

anzelmute portretas
jezau jezau a tu matai is tu savo aukstybiu kas daros... vargsiukas mazulelis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių