Per žingsnį nuo tragedijos: Laisvės alėjoje liepa neatlaikė gausaus sniego

  • Teksto dydis:

Pirmadienį priešpiet Laisvės alėjoje nuvirtęs medis užtvėrė praėjimą ir tik laimingo atsitiktinumo dėka nesužalojo praeivių. Paaiškėjo, kad sena liepa netoli fontano ir buvusio „Merkurijaus“ teritorijos nulūžo, nes medis iš vidaus buvo visiškai išpuvęs.

Ties Laisvės alėjos 58-uoju namu ant pėsčiųjų tako užvirtusi liepa suknežino statybinę tinklinę tvorą, juosiančią čia vykdomos rekonstrukcijos darbų aikštelę. Laimė, tuo metu čia nebuvo žmonių.

Incidento vietą apžiūrėję specialistai konstatavo, kad medis buvo visiškai susenęs ir iš vidaus smarkiai paveiktas puvinio. Šiuo metu jokie darbai šioje vietoje nevyko. 

„Aiškiai matyti, kad medis tiesiog nulūžo kiek aukščiau virš šaknų. Tai rodo, kad jis buvo visiškai sunykęs. Iš naujo įvertinsime visus Laisvės alėjoje esančius medžius, kad ateityje užbėgtume tokiems įvykiams už akių“, – kalbėjo Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak jos, čia būtinas ir visuomenės supratimas, kad seni ir pavojingi medžiai Laisvės alėjoje, kaip ir kitose miesto erdvėse, privalo būti pakeisti naujomis, gyvybingomis bei tvirtomis liepomis, pritaikytomis augti miesto sąlygomis.

Istoriniais duomenimis, liepos Laisvės alėjoje pradėtos sodinti dar 1851 metais, tačiau šis maždaug 55 cm skersmens medis čia galėjo augti apie 80-90 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno centras suniokotas ir parduotas

Kauno centras suniokotas ir parduotas  portretas
Supuvo mūsų savivaldybės biurokratai , nes nemato kultūros paveldo objektų , atlekamų darbų broko .Bus daug biokuro , nes po " tokių statybos vandalizmo darbų" visi medžiai pažeisti nuo šaknų. Jie ėjo ir darė tai sąmoningai , nes "atliekami darbai" po savivaldybės langais buvo matomi jiems , kaip ir visiems kauniečiams .

TĄ REDĄ REIKIA BAUSTI

TĄ REDĄ REIKIA BAUSTI portretas
darbai vykdomi panosėje, o miesto turto priežiūros, liepų apsaugos- jokios.

sniegas čia nė prie ko

sniegas čia nė prie ko portretas
apžiūrėkit, tos liepos pakirstomis šaknimis, "tvarkytojų" patogumui išstumdytos, pakrypusios į šonus. jos, vargšelės ir nuo žvirblio nutūpimo išgrius. DARKOMĖS.
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių