„Žalgirio“ arena įvardinta didžiausiu penkmečio projektu

Per penkerius metus Kaune įgyvendinti ir pradėti realizuoti 68 projektai. Per šį laikotarpį į miestą pritraukta beveik 450 mln. litų ES, valstybės, savivaldybės biudžeto ir privačių lėšų. Didžiausiu ir ambicingiausiu įgyvendintu projektu tapo „Žalgirio“ arena, pranešė savivaldybė.

„Arenos projekto bendroji vertė – daugiau nei 50 mln. eurų arba per 207 mln. litų. Todėl jis pateko į vadinamąją didžiųjų projektų grupę ir dvejus su puse metų jo įgyvendinimą nuolat inspektavo ir vertino Europos Komisijos atstovai“, – Verslo tarybos nariams pasakojo Kauno miesto savivaldybės Investicijų ir strateginio planavimo skyriaus vedėjas Vygintas Grinis.

Į šį projektą buvo pritraukta 50 mln. litų ES struktūrinių fondų ir tiek pat Valstybės investicijų programos lėšų bei 32 mln. litų privataus sektoriaus lėšų. Kauno miesto savivaldybės dalį sudarė 75 mln. litų.

Tarp svarbiausių miestui 2007–2013 m. vykdomų darbų paminėta ir „Girstučio“ baseino rekonstrukcija, A. Juozapavičiaus pr., Parodos g. ir K. Petrausko g. dalies bei kitų miesto gatvių, Panemunės tilto rekonstrukcija, ugdymo įstaigų, bibliotekų filialų renovacija. Per šį laikotarpį išvalyta ir sutvarkyta užteršta teritorija Palemono g. 22.

„Taip pat baigta valyti ir buvusio mėsos kombinato teritorija. Dabar sprendžiama, kaip bus panaudota ši sutvarkyta 10 ha dydžio teritorija“, – teigė V. Grinis.

„Finansų ministerijos sumažintas skolinimosi limitas labai apribojo savivaldybės galimybes įgyvendinti daugiau projektų. Dabar skolintos lėšos naudojamos tik projektų kofinansavimui. Kita vertus, toks didžiulis projektas kaip „Žalgirio“ arena pareikalavo didžiulių savivaldybės finansinių resursų ir teko mažinti išlaidas kitiems projektams“, – teigė tarybos narys Marijus Panceris.

Aptardami įgyvendintus projektus, Verslo tarybos nariai pasigedo didesnių infrastruktūros projektų ir tvirtino, kad verslininkai sutiktų dalyvauti projektuose, grąžinančiuose investuotas lėšas. Teigiama, kad verslininkų pritarimo sulaukė neseniai pasibaigęs Kongresų, konferencijų ir koncertų rūmų vietos parinkimo konkursas.

„Toks projektas tarnauja traukos principui ir prisideda prie miesto progreso. Rūmų idėją reikia palaikyti“, – tvirtino Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis direktorius Vytautas Šileikis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

skias

skias portretas
kokie cia projektai...ant ranku pirstu galima suskaiciuoti. Kaunas gilioje stagnacijoje.

Reika

Reika  portretas
statyti privataus kapitalo lėšomis,o ne maišytomis su mokesčių mokėtojų lėšomis,tada ir nereiks skolintis ir kofinansuoti valstybės(biudžeto) lėšomis, Rado kuo pasigirti,kad valstybės pinigais stato objektus privatininkams.

geras

geras portretas
tai dar pavadinimo nera,,,ir dumtraukiai matosi. gal cia sovietai paliko palikima
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių