Vokiečių „Visiotex“ ateina į Kauną

  • Teksto dydis:

Inovacijomis garsėjanti Vokietijos techninės tekstilės įmonė „Visiotex“ ruošiasi investuoti Kaune, rašo „Verslo žinios“.

Apie investicijų apimtį nei bendrovė, nei jai kelius į Lietuvą tiesiantys Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai ir „Investuok Lietuvoje“ kol kas detaliai nekalba, tačiau bendrovės vadovas Friedrichas Roellis  dienraščiui patvirtino apie ketinimus Lietuvoje pažangiomis technologijomis gaminti techninę tekstilę.

„Kol kas aišku tik tiek, kad planuojame atidaryti fabriką ir kad tai bus Kaune. Ruošiamės bendrovės patariamosios tarybos susirinkimui, kuriame ir bus nuspręsta dėl investicijų apimties, todėl kol kas negaliu atskleisti jokių skaičių“, - sakė F.Roellis.

Vokietijos bendrovė yra pateikusi paraišką gauti Europos Sąjungos (ES) finansavimą pagal priemonę „Mokymai užsienio investuotojų darbuotojams“. Visa mokymų suma siekia 250 tūkst. eurų, iš kurių 170 tūkst. eurų prašoma padengti iš ES fondų.

Pasak „Verslo žinių“, panašią sumą mokymams skirianti Švedijos kapitalo bendrovė „ROL Group“, kuriai Lietuvoje priklauso įmonė „Staiga“, į naujos gamyklos Šiauliuose roboti-zuotą įrangą šiemet investuos 11,9 mln. eurų. Išmaniojoje gamykloje planuojama įdarbinti 10 ypač aukštos kvalifikacijos specialistų, šiuo metu „Statgoje“ dirba 415 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai

labai portretas
saunu.kad Kaune kuriasi uzsienieciu imones.Galu gale gal tikrai ismokins dirbti taip kaip priklauso,o ne darbo metu vaidinti dirbanti,tokiu ten tikrai nereikes.

.

. portretas
Biznis nuo nulio, paimi paskolą , apmokai mužikus, mužikai aria , babkės krenta į kišenę...

kaunas tvarkosi

kaunas tvarkosi portretas
bet pailset savaitgali galima DRUSKININKUOSE
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių