Vienas Kauno vaiduoklis nebegąsdins praeivių

Saulės ir Gričiupio gatvių sankirtoje šešerius metus stūksojęs nebaigtas statyti daugiabutis vietos gyventojams tapęs tikru galvos skausmu.

Saulės ir Gričiupio gatvių sankirtoje šešerius metus stūksojęs nebaigtas statyti daugiabutis vietos gyventojams tapęs tikru galvos skausmu. Apleistoje ir neaptvertoje teritorijoje buvo pamėgę landžioti vaikai, tačiau prieš keletą dienų statybvietėje užvirė darbai.

Savininkas dingo

Ant Gričiupio upelio šlaito dar prieš penkerius metus turėjo iškilti modernus 20 butų namas. Spėta pastatyti tik garažus, pirmą aukštą ir dalį antro. Tuomet darbai sustojo.

Savininkas dingo kaip į vandenį. Pernai bandę su jais susisiekti Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus darbuotojai ir "Kauno dienos" žurnalistai nieko nepešė.

"Mes nesame atsakingi už tas statybas, bet norėjome susirasti savininkus, nes teritorija labai apšnerkšta. Bandėme savomis jėgomis aiškintis, bet nepavyko", – tuomet teigė skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Baiminosi nelaimės

Šiemet gyventojai vėl sukruto. "Kiek tai tęsis? Kol neatsitiks nelaimė, niekas nepajudės? Tada visi pultų ieškoti kaltų. Kaune ir taip užtenka namų vaiduoklių", – piktinosi netoliese griuvenos gyvenantys Alvydas Kazakevičius ir kiek tolėliau butą nuomojanti viešųjų ryšių specialistė Inga.

"Tai yra mūsų rajono šašas. Aplink viskas blizga, sutvarkyta, o čia – visiškas šiukšlynas. Mėtosi ir stiklų, ir baldų. Pažiūrėkite, koks kontrastas", – mostelėjo ranka vadybininku dirbantis A.Kazakevičius į kitapus gatvės esantį gyvenamąjį namą.

Inga prisiminė, kad iš pradžių teritorija buvo aptverta, bet praėjusį rudenį neliko ir tvoros. "Nežinau, ar ją kas pavogė, ar savininkai išardė", – stebėjosi moteris.

Nelikus tvoros, pašaliniams patekti į daugiabutį tapo dar lengviau. Ši vieta traukia ne tik benamius, bet ir vaikus, kurie ypač vasarą atostogaudami neturi kuo užsiimti. "Nuolat tenka vaikyti čia žaidžiančius vaikus. Bijau, kad neatsitiktų nelaimė", – pasakojo A.Kavaliauskas.

Nauji savininkai nekalbūs

"Kauno dienai" pradėjus domėtis namo vaiduoklio istorija, prieš keletą dienų statybvietė pradėta tvarkyti. Aplink daugiabutį nebeliko šiukšlių ir jas slėpusių aukštaūgių žolynų. Vakar apsilankę žurnalistai prie namo rado tris aplinką tvarkiusius darbininkus. "Mes dirbam savo darbą", – į kalbas nesileido vyrai, kai paklausėme, kokiai bendrovei atstovauja. Skelbime prie sklypo vis dar pateikiami bankrutavusios bendrovės "Gutra" kontaktai.

Gričiupio seniūnė Jolanta Žakevičienė pasakojo, kad sklypą ir jame statomą pastatą šių metų vasario 12 d. kaip savo nuosavybę įregistravo naujas savininkas – juridinis asmuo. Jo pavadinimo neatskleidė.

Seniūnija dar balandį raštu kreipėsi į bendrovę, prašydama sutvarkyti teritoriją. "Bendravome ir telefonu. Pažadėjo sutvarkyti", – tikino seniūnė.

Internete radome nuorodų, kad sklypą adresu Gričiupio g. 3 yra įsigijusi bendrovė "Drobės". Jos vadovės telefonu atsiliepusi moteris patvirtino faktą apie nuosavybę, bet apie bendrovės planus nebuvo linkusi atvirauti.

"O kodėl mes turime aiškintis?" – atkirto pašnekovė. Užsiminus, kad žinia apie pradėtą tvaryti apleistą teritoriją nuramintų vietos gyventojus, tačiau bendrovės atstovė neatlyžo.

"Aš jums neduodu interviu, ir nenoriu, kad kažką rašytumėte. Džiaukitės, kad darbai vyksta, kad tikrai rūpinamės Kauno miestu", – rėžė moteris ir padėjo ragelį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

s.k

s.k portretas
Kaip gerai ,kad šitoj šaly kas turi pinigų,tas ir daro ka nori,o ubagai nedryskit net paklaust.Ačiū tokiam seimui ir tokioms valdžioms.Laižykim ponams batus ,taip sakė legendinis Tadas Blinda.Koks jis buvo teisus ,net ir po beveik 100 metų.

operatyviai

operatyviai portretas
paskelbkim 2/3 Kauno kultūriniu draustiniu ir vaiduokliai pradės dešimtim daugintis .............

JO

JO portretas
Kitas vaiduoklis Panerių - Raudondvario pl kampe stovi, nepabaigtas monstras ir niekas apie jį nerašo. Gal tabų.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių