Vėtra nudraskė Vytauto bažnyčios stogą

Ketvirtadienio vakarą Kaune praūžusi vėtra padarė nemažai bėdų. Vėjas ne tik vertė medžius, apgadino automobilius, bet ir nudraskė Vytauto bažnyčios stogą.

Stiprus vėjas vakar nepasigailėjo senamiestyje esančios Vytauto bažnyčios. Apie 20 val. vėtra nuplėšė dalį šventovės stogo. Kunigas pasakojo, kad tokių nuostolių dar neteko patirti, tad dabar skubiai siekiama laikinai uždengti atsivėrusius plyšius, kad vanduo nepatektų į bažnyčios vidų.

„Per pastaruosius 20 metų, kai čia esu, pirmą kartą matau, kad stogą nuplėštų“, – gamtos padaryta žala stebėjosi Vytauto bažnyčios rektorius kunigas Kęstutis Rugevičius.

Kol pas padaryti nuostoliai tikslinami. Kadangi Vytauto bažnyčia yra paveldo objektas, dvasininkas jau kreipėsi į paveldosaugininkus, kad šie sudarytų komisiją, kuri įvertintų nuostolius ir nurodytų, kokiomis priemonėmis galima stogą remontuoti. Pirminiai darbai, skirti sustabdyti lietų, bus atlikti bažnyčios lėšomis, o vėliau tikimasi gauti paramą ir čerpes sutvarkyti miesto ar valstybės lėšomis.

Per pastaruosius 20 metų, kai čia esu, pirmą kartą matau, kad stogą nuplėštų.

„Kai stogas kiauras, niekas nelauks dviejų mėnesių, kad sutvarkytų. Dabar reikia skubiai kažką daryti, kad į vidų nebėgtų vanduo. Laukiu pastolių, kad kaip nors būtų galima pridengti skyles plėvele ar kitomis medžiagomis. Kai paveldo specialistai atliks skaičiavimus, bus galima detaliau pasakyti, kiek reikės pinigų“, – apie skubius bažnyčios tvarkymo darbus kalbėjo rektorius.

Jis sakė, kad bažnyčios stogas apgadintas įvairiose vietose, tačiau labiausiai nukentėjo koplyčia. Šoninė jos nava, anot dvasininko, yra visiškai atvira, tad čia laukia didžiausias remontas. Kunigas K.Rugevičius vylėsi, kad didelio lietaus vėl nebus ir bus spėta atsivėrusius plyšius pridengti, nes kitu atveju vanduo gali užlieti paveikslus ir kitą turtą.


Šiame straipsnyje: vytauto bažnyčiavėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kypsas

Kypsas portretas
Va tai tau stogas.. nei hidroizoliacijos nei pleveliu, ant grebestu iskart cerpes ir nieko :) Paveldas...

Bekepuris

Bekepuris portretas
PASAULIO PABAIGA LIETUVOS saugumas niekaip nesugauna APKALTOS komentatoriaus,kur kakoja ant Prezidentes gal net puse metu. Uz ka tie veltedziai gauna algas

A.R. Jagelavičius

A.R. Jagelavičius portretas
O apeiti ir nufotografuoti nuo dešiniojo Vytauto bažnyčios transepto visiškai nuplėštą stogą fotografui tingėjosi nufotografuoti. Negi buvo taip sunku apeiti visą bažnyčią ir pamatyti kokia didžiulė trasepte skylė. Visai nėra stogo. Tad Perkūno namų trys skylutės yra niekis palyginus kaip sužalotas Vytauto Bažnyčios stogas iš pietų pusės.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių