Per Velykas į Kauną sugrįžo žiema

  • Teksto dydis:

Velykų rytas Kaune labiau primena Kalėdų rytą. Sekmadienį prabudę kauniečiai sunkiai galėjo patikėti, ką mato už lango. Šokas. Ne vienas strumgalviais iš lovos puolė atidžiau pasižiūrėti, kas vyksta lauke.

Sniegu aplipę medžiai, juo nukloti pastatai, automobiliai, gatvės ir šaligatviai.

Dėl staiga pasikeitusių oro sąlygų eismo sąlygos tapo ekstremalios. Kai kurios gatvės tapo sunkiai pravažiuojamos, itin kebli situacija vairuotojų laukia įkalnėse.

Pavyzdžiui, apie 8 val. ryto pranešta, kad prie Parodos kalno nusidriekusi į kalną neužvažiuojančių troleibusų virtinė.

Bėdų eismo dalyviams sukelia ir tai, kad jų automobiliai jau rieda su vasarinėmis padangomis.

Kauno apskrities policijos atstovai teigė, kad gauta nemažai pranešimų apie nelaimes gatvėse, bet rimtesnių avarijų vairuotojams kol kas pavykę išvengti.

Ugniagesiai tuo tarpu registruoja vis naujus pagalbos prašymus patraukti šakas, užkritusias ant automobilių ar ant važiuojamosios dalies. Ant kai kurių automobilių buvo užvirtę ir medžių.

"Pirmieji tokie pranešimai pradėjo eiti nuo 5 val. ryto", - sakė Kauno apskrities priešgaisrinio gelbėjimo valdybos Operacinio valdymo skyriaus budintis specialistas. 

Anot jo, tokių incidentų gausu ir Kaune, ir aplink jį.

Nuostaba dėl tokių sąlygų ir vaizdų kyla dėl to, kad iš vakaro viskas aplink kvepėjo pavasariu. Oras buvo vėsokas, bet nuotaiką visiems kėlė dažnai išlįsdavusi skaisti saulė.

Tad tikriausiai nė vienam šia saule besimėgavusiam žmogui vakar net netoptelėjo, kad ryte jau galėtume sulaukti tokio, kai kuriems ir nemalonaus, stebuklo. Nors sinoptikai tokią galimybę minėjo.

Sinoptikai pranešė, kad Velykų dieną daug kur galimi trumpi krituliai, vėjas šiaurės rytų, pereinantis į šiaurės vakarų, 8–13 m/s, vietomis gūsiai 15–17 m/s. Aukščiausia temperatūra sieks 3–7 laipsnius šilumos.

Pirmadienį vietomis galimi nedideli krituliai, naktį daugiausia sniegas, dieną sniegas ir šlapdriba. Naktį ir rytą vietomis plikledis. Temperatūra naktį 4–9, pajūryje 1–3 laipsniai šalčio, dieną 2–7 laipsniai šilumos.

Prisnigo ne tik Kauno, bet ir Tauragės, Vilniaus ir Utenos apskrityse.

Lietuvos automobilių kelių direkcija praneša, kad šiose apskrityse kelių dangos daugiausiai padengtos šlapio sniego provėžomis, vietomis šlapios.

Tauragės apskrityje kelių dangos vietomis padengtos 5 cm puraus sniego sluoksniu, todėl vairuokite atidžiai ir pasirinkite saugų greitį. Šiuose keliuose dirba žiemos priežiūros mechanizmai.

Likusioje šalies dalyje pagrindinių kelių dangos šlapios, vietomis sausos.

Vairuotojams direkcija primena, kad pagal Kelių eismo taisykles, jeigu eismas labai intensyvus ir visos eismo juostos užimtos, keisti eismo juostą leidžiama tik prireikus pasukti, apsisukti ar sustoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kiuhga

kiuhga portretas
16:30 val. vėl pradėjo po truputi sningt.

To aha

To aha portretas
Ir jus su Šv.Velykom:-)

Gaila paukštelių

Gaila paukštelių portretas
Bet gal nenumirs, ištvers... Na, o jeigu spustels šaltis, tai ne tik paukšteliai numirs, bet nušals ir medžių pumpurai. Nebeturėsim gražaus pavasario. Gaila.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių