Per Vėlines eismą prie kapinių prižiūrės kelių patruliai

Per Vėlines į kapines suplūs minios kauniečių, todėl viešajai tvarkai prižiūrėti ir eismui reguliuoti telkiamos gausios Kauno policijos pajėgos.

Per Vėlines į kapines suplūs minios kauniečių, todėl viešajai tvarkai prižiūrėti ir eismui reguliuoti telkiamos gausios Kauno policijos pajėgos.

„Per Vėlines pareigūnai patruliuos prie septynerių kapinių Kaune ir rajone: Eigulių, Panemunės, Petrašiūnų, Seniavos, Romainių, Karmėlavos ir Garliavos“, – vardijo Kauno kelių policijos valdybos viršininkas Danas Česnauskas.

Pareigūnai lapkričio 1 d. budės nuo 7 val. ryto iki 22 val. Lapkričio 2–3 d. – taip pat, tik patruliuos jau ne tokios gausios policijos pajėgos.

Kelių policija su Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriumi suderino transporto eismo schemas prie kiekvienų miesto kapinių. „Vieną dieną per metus į kapines suvažiuoja labai daug žmonių, todėl stengsimės užtikrinti, kad nebūtų chaoso. Eismas prie kapinių bus organizuojamas kaip ir kiekvienais metais lapkričio 1 d. Nenorėjome nieko keisti, kad dar labiau nesuklaidintume  vairuotojų“, – aiškino D. Česnauskas.

Vienintelė naujovė – per Vėlines šviesoforas prie Karmėlavos kapinių šiemet nebus išjungtas, tačiau budės patruliai, kurie stebės situaciją ir kiek įmanoma bandys palengvinti eismą vairuotojams.

Pareigūnai rekomenduoja į miesto kapines penktadienį vykti arba anksčiau iš ryto, arba vėliau vakare, nes tada eismo intensyvumas būna kaip įprastą savaitgalį. „Esame pastebėję, kad visi į kapines važiuoja 11–14 val., todėl tokiu laiku susidaro didžiausias automobilių srautas, vairuotojams spūstyje kartais tenka laukti ir valandą“, – pastebėjo D. Česnauskas.

Miesto savivaldybės rūpesčiu prie Romainių ir Seniavos kapinių per Vėlines budės traktoriai, kurie prireikus ištrauks įklimpusius automobilius. Laikinos stovėjimo aikštelės prie kapinių nėra pritaikytos tokiam automobilių srautui.

Kelių policijos valdybos viršininkas dar kartą paprašė visų vairuotojų būti atidžių kelyje, stebėti laikinus kelio ženklus ir, žinoma, pastebėti budinčius pareigūnus, kurie prireikus pagelbės.

Eismas į Karmėlavos kapines

 

Eismas į Romainių kapines

Eismas į Seniavos kapines

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai ir rasykit kauno dienoj

tai ir rasykit kauno dienoj portretas
Kodel atsidarius Klaipeda, Kauno planai sideti

v

v portretas
Dekoju uz praeitus metus kauno pareigunams tai puikus patruliai ,pagarba jiems .Tikiuosi ir ryt jie bus saunus vyriokai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių