Vainatrakio kapinių užteks šimtmečiui

  • Teksto dydis:

Vakar oficialiai atidarytos Kauno rajono teritorijoje esančios Vainatrakio kapinės. Planuojama, jog suformuotame pirmajame vieno hektaro ploto laidojimo kvartale per ateinančius kelerius metus amžinojo poilsio atguls 4-5 tūkstančiai mirusiųjų.

Atidengtą simbolinį kapinių akmenį palaimino ir pašventino prelatas prof. habil dr. Vytautas Steponas Vaičiūnas. Pasak savivaldybės įmonės „Kapinių priežiūra" vadovo Algirdo Verbicko, šiuo metu laidojimui paruoštas vieno hektaro dydžio sklypas. Ateityje greta esančiuose suformuotuose sklypuose bus galima įrengti kolumbariumą, administracines patalpas, automobilių stovėjimo aikštelę bei plėsti kapinių infrastruktūrą atsižvelgiant į gyventojų poreikius.

Už 18 km nuo miesto centro esančios Vainatrakio kapinės iš viso užima 40 ha teritoriją. Skaičiuojama, kad kapinių mirusiesiems užteks mažiausiai šimtmečiui. Šiuo metu kapinių teritorijoje jau įrengti vartai, pastatyti atliekų konteineriai, biotualetas, nutiesti takai.

„Darysime viską, kad kauniečiams būtų suteiktos pačios geriausios laidojimo sąlygos", – patikino A. Verbickas.

„Džiugu, jog daugiau nei dešimtmetį užtrukę teisminiai ginčai baigėsi ir atsirado galimybė įkurti Vainatrakio kapines. Šioje vietoje laidojimo sąlygos išties žymiai palankesnės nei daugelyje kitų Kauno kapinių, kadangi čia nesikaupia gruntiniai vandenys, o pirmajame laidojimo kvartale per ateinančius metus bus galima palaidoti apie keletą tūkstančių įvairių konfesijų mirusiųjų. Dabar miestas turės kapines šimtmečiui į priekį", – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nu ir nusisneka

Nu ir nusisneka portretas
80ha plotas o per 1,5m jau palaidota 2 ha plote. Tai kaip gali uztekt simtmeciui ????!! Cia tik pusei simtmecio teuzteks....

S.

S. portretas
Vakar buvau nuvažiavęs 61 autobusu pažiūrėti kur jos yra, gal ir nieko, aplink tyla tik paukšteliai čiulba... ir jau virš 300 ilsisi...

samot

samot portretas
Aciu Dievui.Sulaukiau,jeigu veluosiu asigulti,tai 1 km toliau busiu pakastas,19/tam kilometre,nuo Zaliakalnio
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių