V. Matijošaitis: Vyčio paminklas gali iškilti Kaune (papildyta)

Kauno savivaldybės vadovybė derasi dėl Vyčio skulptūros statybų Kaune.

„Vakar mes grįžome prie tos kalbos, kad Vytį pastatyti Kaune“, – žurnalistams trečiadienį sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Pasak jo, sprendimas gali būti priimtas artimiausiomis dienomis, šiuo metu laukiama autoriaus Arūno Sakalausko sprendimo.

„Reikia, kad autorius, skulptorius, pasakytų, kad taip, darome Kaune, ir mes sėdame prie derybų stalo ir kalbamės“, – sakė V. Matijošaitis.

A. Sakalauskas BNS sakė, kad sulaukęs pasiūlymo svarstytų dėl skulptūros Kaune, tačiau iš Kauno su juo dėl šios idėjos niekas nesusisiekė.

„Prieš keletą valandų sužinojau, kad jie taip nori, aš nežinau – kur ji bus, kokio dydžio, niekas absoliučiai neaišku. Rimti žmonės visų pirma pasikviečia ir pasikalba, o dabar jokio kvietimo, nors skambučio, aš negavau“, – kalbėjo A. Sakalauskas.

Jo teigimu, apie skulptūros statymą Kaune jo klausė „Vyčio“ fondo direktorius Vilius Kavaliauskas.

Skulptūrą norima pastatyti iki liepos 6-ąją švenčiamos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos.

V. Matijošaičio teigimu, dėl šios skulptūros statybų Kaune derybos prasidėjo gerokai anksčiau.

„Savivaldybės darbuotojams, visai komandai ši idėja nėra naujovė. Su autoriais šio Vyčio mes bendravę dar prieš jiems nueinant į Vilnių ir pačioje pradžioje buvome apsitarę, kad Vytis stovės mieste. (...) Tačiau autoriai panoro dalyvauti Vilniuje, Lukiškių aikštėje“, – sakė Kauno meras.

Vietą, kurioje stovėtų Vytis, rinktų kauniečiai. Nuo to priklausytų ir jo dydis.

Preliminari įvardyta Vyčio gamybos kaina – 428 tūkst. eurų, jeigu jis būtų gaminas apie septynių metrų, kokį siūlė skulptorius.

Pirmadienį paskelbta, kad Lukiškių aikštėje Vilniuje bus statomas mišką ir partizanų bunkerį primenantis paminklas. Visuomenės balsai tiek už bunkerius primenantį memorialą, tiek už Arūno Sakalausko Vyčio skulptūra pasiskirstė beveik po lygiai – už abu juos atiduota beveik po 12 tūkst. balsų, o Vyčio projektas pirmavo vos 50-čia balsų.

Pasak Kauno mero, po šio konkurso jis gavo „beprotiškai daug“ laiškų iš miestiečių, raginančių priimti Vytį į Kauną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tai ko nutilo apie Vytį. Gal jau nebestatys Kaune????

Erika

Erika portretas
Siulyčiau,Kauno pilies žiede ,tikrai ,gražu ,visi matys ir grožėsis

dfas

dfas portretas
Prie Kauno pilies griuvėsių tikrai nykoka.
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių