V. Matijošaitis įsigijo buvusį dvarą Kauno rajone

Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis įsigijo buvusį dvarą Kauno rajone, Kačiūniškės kaime.

„Tai asmeninis pirkinys. Kainavo 93 tūkst. eurų“, – atsakyme, kurį BNS perdavė jo atstovas spaudai, nurodė V. Matijošaitis.

Jis teigia, kad Kaciūniškės dvaru vadinamas įsigytas pastatas iš tikrųjų nėra dvaras, o tiesiog „senas, apleistas pastatas, neturintis jokios paveldosauginės vertės“.

Kultūros paveldo departamento kultūros vertybių registre yra įrašyti Kačiūniškės dvaro sodybos fragmentai. Ten nurodoma, kad komplekso vertingosios savybės yra planavimo sprendiniai, statinių formuojama kompozicija, taip pat buvusių komplekso statinių liekanos ar jų vietos, žemės ir jos paviršiaus elementai, takai ir jų dangos.

Kultūros paveldo departamento duomenimis, 1929 metais Kačiūniškių dvarelyje kanauninko Juozo Meškausko iniciatyva įsikūrė vienuolės benediktinės. Čia jos užveisė sodą ir pastatė dvaro rūmus. Sovietmečiu vienuolynas uždarytas, rūmai tapo gyvenamuoju namu.

Tai asmeninis pirkinys. Kainavo 93 tūkst. eurų.

„Pastato vidaus patalpos yra padalintos į atskirus, nedidelius kambariukus su virtuvėlėmis, kuriuose anksčiau gyveno vienuolės. Šiuo metu vyksta remonto darbai. Jau pakeistas stogas, sudėti nauji langai. Toliau vyksta vidaus patalpų remontas“, – apie dabartinę pastato būklę pasakojo V. Matijošaitis.

Jis pabrėžė, kad tai – paprastas gyvenamasis namas gražioje vietoje.

„Tikiuosi, kad sutvarkius namą į jį galėsiu pakviesti savo anūkus ir sūnus su antromis pusėmis“, – sakė Kauno meras.

V. Matijošaitis yra vienas iš turtingiausių Lietuvos miestų merų. 2017 metų Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, jo turtas siekia 6,782 mln. eurų. Jis yra „Vičiūnų grupės“ savininkas, vadovaujančių pareigų valdomose įmonėse verslininkas atsisakė tapęs meru.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Eugenija

Eugenija portretas
Tuštybė.

vidmantas

vidmantas portretas
Kauna prikele is numirusiu.Tai kaip ir neblogai.Gal ir rajona pagrazintu .KOl Kaunas nyko visiem buvo gerai.Kai Kaunas atsigavo pasipyle kritika.Jei prisijunks blogiau nebus.Pavyzdys yra Kaunas.Rezultatai akivaizdus.

siuvimo masinai VERITAS

siuvimo masinai  VERITAS portretas
- kad kaina labai bado akis, uz 90 t. galima kotedžą nupirkti be apdailos, bet ne penkių pastatų dvarvietę su hektaru žemes prestižnej vietoj. Taip, kad nebadyk komentarų , o krapštykis akis.. Gal ką ir pamatysi gyvenime :)
VISI KOMENTARAI 114

Galerijos

Daugiau straipsnių