V. Matijošaitis: davėme į klyną konservatoriams

Įtampa tarp konservatorių ir „Vieningo Kauno“ ėmė augti po kovo 1-ąją vykusių rinkimų, kuriuose Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas ir jo vedama komanda liko antroje vietoje.

„Noriu pasakyti gerbiamiems Kubiliui, Juknevičienei ir Kupčinskui – mane galite vadinti kaip tik norite. Man davėte daugybę pravardžių: oligarchas, krabas, policininkas. Tačiau labai negražu, kai tokią intelektualią komandą įžeidinėjate ir bandote pažeminti savo politiniais pareiškimais vadindami „oligarchiniu judėjimu“, – taip rinkimuose didžiausio kauniečių palaikymo sulaukęs Visvaldas Matijošaitis atsikirto konservatoriams ir ragina kauniečius netikėti gąsdintojais.

Įtampa tarp konservatorių ir „Vieningo Kauno“ ėmė augti po kovo 1-ąją vykusių rinkimų, kuriuose Kauno konservatorių lyderis Andrius Kupčinskas ir jo vedama komanda liko antroje vietoje.

Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje buvo priminta, kad „Vieningas Kaunas“ rinkimuose surinko beveik 30 proc. balsų, o V.Matijošaitis mero rinkimuose gavo beveik 37 proc. balsų. Pasak V.Matijošaičio, į tarybą išrinkti „Vieningo Kauno“ nariai yra unikalūs, nepartiniai, energingi ir išsilavinę: tarp jų – penki mokslo daktarai, vienas profesorius.

„Dirbome nuosekliai penkerius metus. Tiek gyvuoja organizacija. Turėjome laiko apmąstyti rinkimų rezultatus. Rezultatas džiugina ne tik mus, bet ir kauniečius. Tačiau galėjome laimėti dar daugiau. Mūsų iniciatorės ir daugybės idėjų autorės Irenos Matijošaitienės nėra tarp mūsų. Šią pergalę skiriame būtent jai“, – kalbėjo „Vieningo Kauno“ direktorius Povilas Mačiulis.

V.Matijošaitis dar kartą pakartojo tai, ko klausė A.Kupčinsko radijo debatuose. „Ar milijonieriai Dainius Kreivys, Antanas Guoga ar Augustinas Rakauskas, patekę į miesto tarybą, taptų oligarchais, ar tik Matijošaičiui ši etiketė tinka? Pasirodo, kad šita etiketė klijuojama tik tiems, kurie duoda į klyną konservatoriams“, – replikavo verslininkas.

Nei „Veiningo Kauno“ lyderis, nei jo komanda nekalba apie tai, kokia koalicija valdys Kauną, tačiau tvyranti įtampa tarp jų ir konservatorių leidžia manyti, kad bendras darbas vienoje komandoje jiems bus vargiai įmanomas.

„Opozicija ir pozicija yra senas partijų išmislas. Alytaus meru išrinktas Vytautas Grigaravičius, kaip ir aš, buvęs policininku, taip pat kalba, kad taryba turi dirbti miestui, o nebūtų išskaidyta. Nemėgstu žmonėse arogancijos ir tuštumo. Jeigu jie (konservatoriai – aut. pastaba) to pajėgs atsisakyti, dirbsime“, – kalbėjo V.Matijošaitis.

P.Mačiulis patvirtino, kad dar rinkimų naktį į tarybą patekusių partijų atstovai, tarp jų – ir A.Kupčinskas, aplankė „Vieningo Kauno“ komandą, tačiau tikino, kad nei apie koalicijos formavimą, nei apie postų dalybas ar pageidavimus dar nekalbėta. „Svarbu, kad į postus ateitų dirbantys žmonės. Dabar parodykite man dirbantį vicemerą“, – pridūrė V.Matijošaitis.

Paklaustas, ar kaip verslininkas eina į Kauno tarybą tam, kad susitvarkytų kokius nors savo verslo reikalus, V.Matijošaitis nevengė ironijos: „Kuo gali padėti Kauno savivaldybė, kad „Vičiūnų grupė“ galėtų parduoti daugiau silkės Prancūzijoje ar kitoje šalyje? Pasakykite man, ir aš tada neisiu į merus“.

„Vieningo Kauno“ lyderis traukė per dantį dabartinę valdžią ir dėl kalbų apie šilumos kainų mažinimą. Jo nuomone, šilumos ūkį miesto savivaldybė turėtų perimti į savo rankas. Pasak V.Matijošaičio, privatūs šilumininkai ima didžiulius pelnus, o miesto katilinių perdavimą privačiam verslui palygino su narkotikų verslu.

Paklausti, kokių darbų atėję į valdžią mieste imsis pirmiausiai, „Vieningo Kauno“ komandos nariai sakė, kad darbų yra daug, o konkrečių nevardys, nenorėdami užsiimti populizmu ir dalyti tuščių pažadų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NACIONALINIS PASAULIO LIETUVIU STREIKAS

NACIONALINIS PASAULIO LIETUVIU STREIKAS portretas
.Kaune Laisves al. 105 , SANKCIONUOTAME MITINGE 2015.03.07d. del kai kuriu Kauno teiseju tycinio nekompetetingumo, atvyke sveciai pateike pareiskima ir Mitingas isbalsavo, ir paskelbe PASAULIO LIETUVIU 72v. NACIONALINI STREIKA pries POLITINE ir TEISINE KORUPCIJA atidarytu. 2. Skaitykite ir susipazinkite su nuotaukomis WWW.ANTIKORUPCINISSTREIKAS.LT 3.Kauno ziniasklaida nusikalstamai praignoravo. 2.K

tam mo

tam mo portretas
D.Grybauskaitė nieko atvirai nepasakė už ką balsuoti, ar nebalsuoti, ir neagitavo, tu jau čia labai klysti, o štai pats premjeras įrašęs savo pasiūlymus už ką balsuoti leido sau prieš rinkimus skambinėti į žmonių mobiliuosius ir nurodinėti, už ką balsuoti. Todėl kyla klausimas, jei D.Grybauskaitės neagitavimas nepriimtinas, tai kodėl priimtina socdemų vedlio, paties premjero aiški ir konkreti agitacija už ką balsuoti.

mo

mo portretas
Ka miestui gali duoti zmogus kaip Kupcinskas kuris nemoka susikurti sau . Jei zmogus sau gali susikurti, tai pas ji minciu uztenka ir kitiems gyvenima pagerinti. O Grybauskaites pasisakymas per TV su nurodymais uz ka balsuot , demokratinej valstybej yra nesuvokiamas ir neleidziamas. Siaip galetu pasidomet Kauno svaros vadovo veikla. kodel keliu isvaziuoja valyti dvi masinos ,o rasoma ,kad desimt.I koki rajona naujas traktoriukas isvaziavo, kur dingsta is masinu dizelis?
VISI KOMENTARAI 142

Galerijos

Daugiau straipsnių