Uždegė žvakutes už forte žuvusius kauniečius

Vėlinių išvakarėse Kauno tvirtovės VII-ajame forte prisiminti ir pagerbti čia žuvusius žmones susirinko lietuvių ir žydų bendruomenės. 

"Kasmet degdami Vėlinių žvakeles ant artimųjų kapų, vis dažniau susimąstome apie tuos, kurių atminimo nebesaugo buvę gyvenimo bendražygiai. Slenkant dešimtmečiams, tragiški 1941 m. įvykiai, pareikalavę tūkstančių nacistinės Vokietijos vykdytos antisemitinės politikos aukų, šiandien nėra pamiršti", - teigė renginio organizatoriai. 

Kauno tvirtovės VII forto direktorius Vladimiras Orlovas portalui kauno.diena.lt teigė, kad tai yra tikriausiai vienintelis renginys, kai žydų bendruomenės atstovai, šiuo atveju, Kauno žydų bendruomenė, dalyvauja Vėlinėse. Žydai tokio papročio šiomis dienomis pagerbti, prisiminti mirusiuosius neturi. 

"Bet su žydų bendruomenės atstovais nusprendėme, kad VII-asis fortas yra tinkama vieta tokiai naujai tradicijai. Paskutinius porą metų didėja į šį renginį ateinančių kauniečių, nepriklausančių žydų bendruomenei", - pasakojo V. Orlovas. 

Jis pridūrė, kad šis renginys - proga atkreipti dėmesį, kad į žuvusiuosius VII-ajame forte reikia žiūrėti ne kaip į tam tikros tautybės žmones, bet kaip į kauniečius. 

Renginyje apsilankiusieji buvo pakviesti iš arčiau susipažinti su VII forte įkurtos pirmosios koncentracijos stovyklos nacių okupuotose teritorijose istorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekas

Niekas  portretas
Niekas nezino nei kiek zmoniu ten buvo palaidota nei kokios tautybes kazkas daro nesamones o kazkas apie tas nesamones raso laikrasciuose

Taip..

Taip.. portretas
Teisinga būtų žvakutes degti ten, kur atgulė visi žuvusieji per abu karus ir tarpukarį. Nekiltų komentaruose pagristų nepasitenkinimų.

Lietuvis

Lietuvis portretas
Nesunku nuspėti kas užsakė tokį straipsnį...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių