Už gatvės remontą atsidėkojo gėlėmis ir kibinais

Romainių Kaimelės gatvės gyventojai savo lėšomis prisidėjo, kad būtų paklotas asfaltas. Užvakar kelininkams pradėjus darbus, aktyvūs kauniečiai surengė šventę – kelininkus ir savivaldybės atstovus vaišino kibinais.

Romainių naujakurių kasdienes keliones duobėtu žvyrkeliu greitai pakeis važiavimas asfaltuota gatve. Aktyvi bendruomenė surinko dalį pinigų, kad nereikėtų skęsti dulkėse.

Beveik kilometro ilgio Kaimelės gatvės asfaltavimas kainuos 125 tūkst. eurų. 50 tūkst. eurų surinko patys gyventojai – kitą dalį skyrė Kauno miesto savivaldybė. Miesto tvarkdariai nusprendė skirti didesnę paramos dalį, kadangi gatvė jungia kitas svarbias rajono gatves: Liucijanavos ir Romainių.

"Iš 80 gyventojų ir greta gatvės įsikūrusių verslininkų buvo vos keli procentai, kurie pinigų nedavė. Tikrai noriu padėkoti visiems kaimynams ir bendruomenei, prisidėjusiems, kad gatvė būtų išasfaltuota", – sakė vienas iniciatorių kaunietis Tomas Taučius.

"Man skaudu, kai žmonės purvus lieja ant savivaldybės, kelininkų, kad kažkas negerai. Pirmiausia reikia išmokti pasakyti "ačiū", nes Romainių gatvės tikrai jau tvarkomos. Norime parodyti pavyzdį, kad reikia patiems būti aktyvesniems, kad mūsų miestas gražėtų", – sakė 73 metų Romainių gyventoja Rūta Ribokienė.

Ji pasakojo, kad nors asfaltavimo darbai dar nesibaigė, ji sumanė padėkoti kelininkams,  todėl vakar surengė padėkos vakarienę ir įteikė darbininkams gėlių.

Reikia patiems būti aktyvesniems, kad mūsų miestas gražėtų.

"Kelininkai nuo asfalto atėjo. Pakviečiau visus prie švediško stalo, ant kurio buvo ir sultinio, ir kibinų bei bulvinių blynų. Kartu su dukromis kartu padainavome. Tiesiog nuoširdžiai norėjosi padėkoti už jų darbus", – kalbėjo R.Ribokienė.

Analogišku paramos modeliu praėjusiais metais pasinaudojo Romainiuose esančios J.Semaškos gatvės gyventojai. Gatvei sutvarkyti lėšų skyrė tiek gyventojai, tiek ir savivaldybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RŪTA RIBOKIENĖ

RŪTA   RIBOKIENĖ portretas
Šukiene , vėl tavo ragai išlindo . Kiek tu mane bejuodintum , tavo bjaurastis nuo manęs kaip nuo žąsies vanduo .Negana to , kad MAXIMOJ kasdien pili pamazgas kiekvienam sutiktam , tai dar į internetą įlindai , tik kodėl bijai savo vardu rašyti , kam niekuo dėtus žmones į savo "aferas" įtraukei . O aš , tavo dideliam nusivylimui , gyvenu , džiaugiuosi gyvenimu ir, naudodamasi Dievulio man suteiktais gabumais , energija , sveikata , nuolat džiuginu ir džiuginsiu Romainių ir visos respublikos gyventojus .(praeitais metais mano vadovaujami kolektyvai koncertavo 25 kartus). O kas manęs nepažįsta , kviečiu peržiūrėti " klubas Romainiųseklyčia" feisbuką ir įsitikinti , ką ta (pasak Šukienės) "sukta aferistė" sugeba ir ką ji daro apart kelininkams , savivaldybei , seniūnijai surengtos padėkos vakarienės.

Žmonės ...

Žmonės ...  portretas
Žmones, visai jūsų nesuprantu . Kas čia blogo , kad darbininkams už gera darbą , padėkojama dainomis , kibinais su sultinių , ir gėlėmis . Rasa , jūs vadinate Rūta aferistę . Iš ko sprendžiate , kad ji aferistę ? Ji yra pavyzdys visiems gyventojams . Ar jums tik pavydas kyla ? Jei jums nepatinka kad asfaltuoja , taiso kelius , tai nesiskuskite , kad blogi keliai , ir važinėkite duobėmis , laužykite , gadinkite mašinas , gal jus piniguočiai . Jums geriau laužyti mašina , išleisti krūva pinigų ant remonto , ar geriau važinėti lygių asfalto kelių ? Pagalvokite apie tai !

Pritariu Rasai

Pritariu Rasai portretas
Žmonės sako, kad buvo tos Ribokienės žiauriai apgauti , kad pasisavino beveik visą buvusio ūkio turtą, kad ir dabar bando aplink tuos sandėlius Kaimelės g. valstybinę žemę paimti. Keistas S. Kairio dalyvavimas šiame viešųjų ir privačių interesų vakarėlyje.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių