Dėl šalčio turgus – kaip išmiręs

Stoties turguje maisto produktų prekystaliai apsnigti ir tušti, pirkėjų beveik nesulaukia šąlantys avalynės, drabužių, galanterijos prekeiviai.

Stoties turguje maisto produktų prekystaliai apsnigti ir tušti, pirkėjų beveik nesulaukia šąlantys avalynės, drabužių, galanterijos prekeiviai.

Paprastai šis Kauno turgus šurmuliuoja nuo žmonių gausos. Tačiau ašalus orams ir pradėjus siautėti svilinančiam vėjui, dabar čia įsivyravo tyla.

Lauko prekystaliai, kur buvo pardavinėjami maisto produktai, stūkso tušti. Prie jų šiandien stoviniavo tik du prekeiviai. Vienas vyras pardavinėjo granatus, bet jam geriau sekėsi privilioti tik balandžius, kuriems jis kartkartėmis paberdavo trupinių. Vyriškis bendrauti su žurnalistai nepanoro.

Kiek šnekesnė buvo pagyvenusi moteris, nenorėjusi skelbti savo pavardės. Ji prekiavo krienais ir sėmenų aliejumi, kurį spaudžia jos giminaičiai Suvalkijoje.

„Atšalus orams prie prekystalio su panašiomis prekėmis stovime keturios arba penkios moterys, bet šiandien atėjau tik aš viena. Gal ir be reikalo, nes pirkėjų dar nesulaukiau, neturiu su kuo bendrauti“, – skėstelėjo rankomis ji.

Moteris tvirtino šalčio nebijanti. „Svarbiausia apsiauti tinkamais batais, nes kai kojos nešąla, viskas būna gerai“, – teigė prekeivė.

Avalynės pardavėja sakė, kad klientai per tokius šalčius yra linkę mokėti brangiau, bet pirkti šiltose patalpose. „Nelabai kas nori nusiauti batus, kad pasimatuotų mano siūlomus, kai taip šalta“, – aiškino ji.

Verslininkas Jonas, kuris prekiavo pirštinėmis, kojinėmis, krepšiais ir rankinėmis, taip pat skundėsi pirkėjų stoka. „Vienas kitas nuperka kojinių ar pirštinių porą, – numojo ranka jis. – Žmonės neateina ne tik dėl šalčių, bet ir dėl pajamų stokos, taip visada būna pirmą mėnesį po Naujųjų metų“.

Vyriškis sako pasišildantis už dengto prekystalio pastatyta elektrine krosnele. „Manęs šaltis nebaugina“, – šypsojosi jis. Kiti prekeiviai sako daugiausiai dirbantys nuo 10 iki 14 val. Šiltesnėmis dienomis turgus šurmuliuodavo iki 17 val.

Kiek daugiu optimizmo buvo tarp gėlių pardavėjų. „Pas mus žmonės ateina turėdami neatidėliojamų progų: perka vainikus, gėlės laidotuvėms, šventėms", – sakė vienas prekiautojų. Gėlininkai dirbtines puokštes išdėlioja lauke, o gyvas gėles laiko mažai šildomuose, uždaruose paviljonuose.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo jo jo

jo jo jo portretas
ten nėra ko net į tą pusę pasukti. Buvau kai dar nebuvo šalta , siūlė kontrabandinių cigarečių tiesiog prievarta ,kad pirkčiau aš nerūkau, tai pirk vyrui sakau nerūko .tai taip prie stoties kai atvažiuoji.Šlykštu

kita priezastis

kita priezastis portretas
Tikrai ne del salcio,o todel,kad dalis prekeiviu uzdaro veikla ir emigruoja. Kai atsils tikrai ne visi sugris,pamatysit.

gg

gg portretas
kauno geda.kodel vilnius stoti sutvarke
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių