Kaune – apdovanojimų lietus ir suvienijusi „Tautiška giesmė“

Graži „Tautiškos giesmės“ giedojimo tradicija šiemet vėl suvienijo tūkstančius lietuvių visame pasaulyje. Kauniečiai himną traukė istorinėse vietose.

Didingos vietos

Tradicija Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną giedoti prasidėjo 2009-ais metais. Kasmet tūkstančiai lietuvių valstybinį himną gieda įvairiuose pasaulio kampeliuose. Iš kauniečių lūpų garsiausiai himnas sklido istorinės Kauno pilies papėdėje įrengtame amfiteatre.

Šie metai yra paskelbti piliakalnių metais, tad istorijos ir gamtos mylėtojai kvietė himną giedoti būtent ten, kur ilsisi valdovai, buvo ginami miestai ir kuriama šalies istorija. Kauniečiai taip pat susibūrė istoriją menančiose vietose – ant Veršvų piliakalnio ir Napaleono kalno. Kauno rajone „Tautiška giesmė“ skambėjo nuo Lantainių bei Pyplių piliakalnių.

Gera giedoti kartu

Po iškilmingai nuskambėjusios „Tautiškos giesmės“ kauniečiai neslėpė susijaudinimo ir tikino, kad kartu skambantys balsai bent trumpam suvienija tautą.

„Čia gieda ne vien orkestras, bet sustoja patys žmonės ir visi kartu gieda, tai net virpuliukai bėgioja“, – emocijomis pasidalijo kaunietė Daiva Kunskienė.

Kiti kauniečiai taip pat vieningai tikino, kad tokia šventė suartina žmones. Kartu su šeima prie Kauno pilies atvykęs Jonas džiaugėsi, kad per himno giedojimą prašvito dangus, tad dar labiau pakilo nuotaika.

Garbės apdovanojimai

Valstybinės šventės didybę Kauno pilyje pratęsė kasmetinis renginys „Operetė Kauno pilyje“. Įteikti ir Santakos garbės ženklai. Šiemet skirti septyni apdovanojimai. Tarp apdovanotųjų – ir Vokietijoje Vasario 16-osios Lietuvos nepriklausomybės akto originalą suradęs profesorius Liudas Mažylis.

Jis kartu su Lietuvos teatro ir kino aktore Gražina Balandyte-Čygiene apdovanoti aukščiausio 1-ojo laipsnio Santakos garbės ženklais. Legendinei aktorei apdovanojimas įteiktas už Lietuvos menui reikšmingą kūrybą ir meilę teatrui, už sukurtus vaidmenis.

Už kauniečiams svarbių krikščioniškų ir bendražmogiškų vertybių puoselėjimą bei miesto socialinės būklės gerinimą 2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanotas vyskupas Kęstutis Kėvalas.

3-ojo laipsnio Santakos garbės ženklais už nuopelnus Kaunui ir Lietuvai apdovanoti bendrovės „SDG“ generalinis direktorius Eduardas Jasas, Lietuvos Visuomenės sveikatos asociacijos garbės narys Gintautas Kligys, profesorė, habilituota medicinos mokslų daktarė Vida Marija Čigriejienė, Lietuvos teatro, televizijos ir kino aktorė Virginija Kochanskytė.


Šiame straipsnyje: tautiška giesmėLiepos 6

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
Nepavydėkite, už gražias akis apdovanojimų neskiria....Sveikinu veiklius žmones.

Linas

Linas portretas
Vaje su kitais as sutinku nu ,bet ka nusipelne Jasas cia reiktu dar labai pasidomet...

Laima

Laima portretas
Man labai gaila, kad į tokią šventę labai mažai mūsų ateina su tautine atributika, o su tautiniais rūbais vienetai. Kodėl pvz prie Raudondvario dvaro nepardavinėjo tautinės atributikos?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių