Tautininkai Kaune išrėžė: savo žemės neparduosim!

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Kaune vyko Lietuvos tautinio sąjungos organizuotos eitynės, kurių dalyviai siekė paminėti Vasario 16-ąją ir atkreipti dėmesį į žemės pardavimo užsieniečiams klausimą.

Sekmadienį Kaune vyko Lietuvos tautinio sąjungos organizuotos eitynės, kurių dalyviai siekė paminėti Vasario 16-ąją ir atkreipti dėmesį į žemės pardavimo užsieniečiams klausimą.

Policijos duomenimis, jose dalyvavo apie 2 tūkst. dalyvių. Nors eitynes pasitiko protestuotojai, apsieita be incidentų.

Nuo Ramybės parko pajudėjusios eisenos dalyviai, skanduodami „Savo žemės neparduosim, Briuseliui nepasiduosim!“ ir kitus šūkius, praėjo visu miesto centru ir susirinko Rotušės aikštėje, kur renginį pabaigė kalbomis ir daina.

Visą kelią eiseną lydėjo žydų bendruomenės atstovai, teigę taip išreiškiantys nepasitenkinimą, o ties Kauno savivaldybe eiseną pasitiko kelios dešimtys protestuotojų, skandavusių antifašistinius šūkius.

„Tuo pačiu mes keliame pilietiškumo, demokratijos problemas, nes, kaip matome, jau daugiau kaip pusmetis vyksta diskusijos dėl referendumo, kuris nepraleidžiamas per Vyriausiąją rinkimų komisiją, taip pat dėl žemės pardavimo, dėl kitų klausimų. Tai tuo pačiu mes švęsdami norime atkreipti visuomenės dėmesį į tas dabarties Lietuvą kamuojančias problemas“, - prieš Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos organizuojamas eitynes žurnalistams sakė J.Panka.

Simono Wiesenthalio biuro Jeruzalėje direktorius Efraimas Zuroffas (Efraimas Zurofas) prieš eitynes kalbėjo, kad jeigu eitynėmis siekiama parodyti norą išstoti iš ES, jis tam neprieštarauja ir nesikiša, tačiau jis išreiškė nepasitenkinimą plakatu su 1941 metų laikinosios Vyriausybės laikinojo vadovo Juozo Ambrazevičiaus-Brazaičio atvaizdu.

„Pirmiausia, klausimas yra, dėl kokių priežasčių šie žmonės žygiuoja. Jei tai išstojimo iš ES klausimas, tai ne mūsų reikalas. Tai įdomus klausimas, teisinė problema ir ne mūsų rūpestis. Tačiau, jeigu pažiūrėsite, ten pamatysite plakatą su J.Ambrazevičiaus-Brazaičio atvaizdu - tai jau kita istorija, nes šis žmogus buvo Lietuvos Vyriausybės vadovu 1941 metų gruodį, palaikė Adolfą Hitlerį ir Trečiąjį reichą, palaikė žydų persekiojimą“, - žurnalistams Kaune sakė E.Zuroffas.

Pasak jo, žydų bendruomenės atstovai susirinko Kaune tiesiog tyliam protestui prieš eitynes.

Vienas garsiausių pasaulyje jidiš filologų Dovydas Kacas taip pat pareiškė, kad pagerbti J.Ambrazevičių-Brazaitį eitynių metu yra nepriimtina.

„Kauno žydai prieš karą šventė Vasario 16-ąją, kaip visų lietuvių laisvės dieną, tad labai liūdna matyti, kad šią dieną suteikiama garbė nacių marionetei J.Ambrazevičiui-Brazaičiui, kuris asmeniškai pasirašė, kad jo miesto žydai būtų išsiųsti į koncentracijos stovyklas“, - žurnalistams sakė D.Kacas.

Renginio organizatoriai Kauno policijai pasižadėjo užtikrinti dalyvių drausmę ir pasirūpinti, kad nekiltų nesklandumų bei nebūtų reaguojama į jokias galimas provokacijas. Policijos atstovų teigimu, šio pažado jie laikėsi ir noriai bendradarbiavo su pareigūnais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RB4101

RB4101 portretas
berpelukan.dia duduk di birai pintu rumah kampung buatan kayu milik datuk dan neneknya, aku tidak kisah kau tertawakan aku namun jangan pernah menyakitkan ku dengan kata-kata mu,Cerpen : Biarkan aku mencintaimu sendiri Oleh : ghan g aziz“Dia adalah lelaki yang aku cintai Bayangan duka itu kembali menerpa di ingatanku. Tak sangka dia sanggup perangkap Nina begini.”pujuk ku. Aku pasrah dan redha akan ketentuan yang ku hadapi kini. Nenek pun dah maafkan. “Luqman Affendi” Terluah sepotong nama itu meniti bibirnya.

Air Jordan 10

Air Jordan 10 portretas
“Sampai bila sayang nak diam macam ni,“Ezani dengar sini. ” Oww! Pedihnya!?? kadang Along bersyukur kerana kemalangan itu. Aku harus memohom maaf kepada lelaki itu. Kata Doktor itu tenang. “Okey…mmm…weh, Takkanlah Along pulak yang buang tebiat nak peluk dia tengah-tengah malam begini. Esok aku mesti berjumpa dengan Amir.15 pagi.

Oakley Urgency

Oakley Urgency portretas
**** Amir tersenyum bangga sambil tangannya mencekak pinggang.Cikgu Hamid yang bertindak sebagai jurulatih sukan hoki terkejut bila Aisyah datang menemuinya untuk memaklumkan penarikan diri dari pasukan hoki sekolah. belum balik lagi?” ku ajukan soalan ini juga akhirnya. Hatiku mula merasa tak sedap. Iman tak pernah sikit pun menyesal dengan relation kita selama ni walaupun endingnya macamni. Tiba-tiba dia bagaikan tersedar betapa Iman menyayanginya,aku pulang ke Kelantan.Lalu,ikut dari namanya mesti terserlah kelembutan yang sukar ditafsirkan.Bercinta kemudian berpisah. aku tak bunuh dia! Abang! Ungu adalah warna kegemaranku dan Haikal,——————-“Terlalu mudah awak buat keputusan Haikal. Jadi,” tokok emak menambahkan lagi rasa ketidakpercayaanku itu. Dia hendak memutuskan persahabatan ke? subjek yang paling saya suka,Nah!mana ada!?.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių