Svarbi diena: Kaune lankosi Europos kultūros sostinės komisija

Šiandien mieste – ypatinga diena. Kaune lankosi komisija, kuri spręs, ar Kaunas taps 2022 metų Europos kultūros sostine. Kauniečiai komisijai paruošė įtemptą visos dienos programą.

Jau rytoj bus paskelbta, kuris miestas – Kaunas ar Klaipėda – 2022-ais metais bus Europos kultūros sostinė. Todėl šiandien komisija lankosi mieste ir apžiūri objektus bei susitinka su žmonėmis, kurie padėtų atskleisti projekto „Kaunas – Europos kultūros sostinė“ (KEKS) idėją. Kaune lankosi trys balsavimo teisę turintys komisijos nariai, taip pat du Kultūros ministerijos atstovai bei Europos komisijos atstovas.

Projekto vadovė Virginija Vitkienė sakė, kad ryte komisija susitiko su Kauno vadovais, o vėliau svečių laukia itin įtempta dienotvarkė.

„Stengsimės parodyti akcentus. Tai labai svarbu, labai didelis jaudulys, nes dvejus metus dirbome prie paraiškos ir dabar paskutinis šansas parodyti tai, ką turime geriausio“, – portalui kauno.diena.lt sakė V.Vitkienė.

„Komisija nusiteikusi gerai, gražus oras, tad ir miestas gražiai atrodo. Turėjome progą pristatyti pagrindinius miesto projektus, plėtros kryptis. Manau, kad tai paliko teigiamą įspūdį komisijai. Meras išsakė palyginimą, kad Kaunas sporte pirmauja, tad mūsų ilgalaikis tikslas – būti neginčijamu lyderiu ir kultūros srityje, todėl šis titulas labai svarbus“, – po susitikimo su komisijos nariais teigė vicemeras Povilas Mačiulis.

Pirmadienį komisija lankėsi Klaipėdoje, o Kaune tuo metu vyko generalinė repeticija, kurios metu buvo stebima, ar tikrai pavyks suspėti viską parodyti, nes reikėjo įvertinti ir transporto kamščius. Kauno kultūrininkai ir KEKS komisija vyks ir į Šilainius, ir į Žaliakalnį, aplankys ir centrinę miesto dalį. V.Vitkienė pasakojo, kad ekskursijos po miestą truks maždaug iki 18 val.

Projekto vadovės teigimu, bus aprodyta Kristaus prisikėlimo bažnyčia, Centrinis paštas, kūrybinis klasteris „Klaster Blaster“, trumpam komisija užsuks ir į M.K.Čiurlionio muziejų, kuris visai neseniai atidarytas po rekonstrukcijos. Taip pat bus išryškinta universitetų reikšmė.

Planuojama pristatyti ir Šilainių projektą, kurį kuruoja menininkė Evelina Šimkutė. Bus parodyta, kaip į kūrybinį procesą gali būti įtraukiama vietos bendruomenė. Paskutinė stotelė – Nacionalinis Kauno dramos teatras. Čia komisija susitiks su įvairiais kultūros atstovais, festivalių rengėjais.

(Nuotraukoje – V.Vitkienė)

„Iš viso bus dvylika stotelių. Kaunas turi aštuonias valandas pristatyti paraiškos akcentus. Į šiandienos programą yra įtraukta apie 150 žmonių, kurie turi savo vaidmenį, tad viskas turi būti suderinta“, – apie nervingą dieną kalbėjo KEKS vadovė.

Anot V.Vitkienės, jei Kaunas taptų Europos kultūros sostine, įvyktų ryškus kultūros proveržis, kuris paskatintų jau esamų projektų tąsą ir naujų idėjų generavimą.

„Ko labiausiai trūksta Kauno miestui, tai žmonių prieraišumo prie savo vietos ir pasididžiavimo tuo, ką turi. Kultūra yra didžiausias vardiklis, kuris sujungia žmones. Be to, mes komisijai norime įrodyti, kad galime sukurti projektą, kuris palies ne tik mūsų žmones, bet taip pat bus įdomus visai Europai“, – pabrėžė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GEDIMINAS

GEDIMINAS portretas
Savanorių pr. prie DAINOS pastatyta pokazucha- KAUNAS TVARKOSI,nors ten jokių darbų niekas šiemet nevykdo,o reklaminį stendą atvilko,kad atvykėliam makaronus ant ausų kabinti.Galėjo nuvesti ir Karo muziejų parodyti,kad pastatė...

Memel

Memel portretas
sėkmės Klaipėdai !

...

... portretas
Atvyko 'otkatukų' pasirankiot?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių