Garliavos istorija suvienijo tris jos dalyvius: antstolę, advokatą ir eksprokurorą

Buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis įsidarbino Laimutę Stankūnaitę gynusio advokato Gintaro Černiausko advokatų kontoroje. Pastarasis savo klientams rekomenduoja tik antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Garliavos istorija suvienijo tris jos dalyvius. Buvęs Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis įsidarbino Laimutę Stankūnaitę gynusio advokato Gintaro Černiausko advokatų kontoroje. Pastarasis savo klientams rekomenduoja tik antstolę Sonatą Vaicekauskienę.

Vienintelė, kurią vertina

Neseniai nuskambėjo istorija, kai už statybų bendrovės „Kamesta“ interesus kovojusi antstolė S.Vaicekauskienė užblokavo visas Kauno miesto savivaldybės sąskaitas bankuose. Tai sutrikdė kasdienį miesto gyvenimą.

Paaiškėjus, kad „Kamestai“ atstovauja advokatas G.Černiauskas, ne vienas kaunietis prisiminė šių dviejų žmonių tandemą kovojant L.Stankūnaitės pusėje. Ar glaudus bendradarbiavimas tęsiasi ir toliau?

„Matydamas Sonatos darbą, jos sugebėjimą susitvarkyti su užduotimi, visą laiką rekomenduoju kreiptis į šią antstolę. Nemanau, kad kiti antstoliai blogi, bet nematau nieko blogo, jeigu savo klientams rekomenduoju kreiptis į ją. Lygiai taip pat – pagal rekomendacijas – klientai ateina ir pas mane“, – aiškino žinomas advokatas.

Pasiteiravome, kuo S.Vaicekauskienė užsitarnavo tokią gerą jo nuomonę. „Mūsų darbe yra labai paprastai. Įstatymai neleidžia mums reklamuotis. Antstoliams – taip pat. Tad kiekvieną žmogų vertini pagal jo darbą. Klausai, ne kas ką apie jį pasakė, o žiūri, ar žmogus sugeba prisiimti atsakomybę. Laikui bėgant atsirenki, su kuo dirbti“, – aiškino teisininkas.

G.Černiauskas pasakojo su S.Vaicekauskiene susipažinęs per Garliavos įvykius. „Tai buvo išskirtinis atvejis, kai reikėjo šiek tiek daugiau nei paprasto bendravimo planuojant vykdymo veiksmus, konsultuojantis, kaip tą būtų galima padaryti“, – prisiminė buvęs L.Stankūnaitės advokatas.

Kolegos stebėjosi

„Ne vienas buvęs kolega stebėjosi, kodėl Kaunas, kodėl Černiauskas“, – teigė K.Betingis, kaip ir ankstesnius vienuolika metų dirbantis Kaune, bet su šeima tebegyvenantis Vilniuje.

Jis prie Kaune įsikūrusios advokatų profesinės bendrijos „Černiauskas ir partneriai“, kurios vyriausiasis partneris yra G.Černiauskas, prisijungė rugsėjo 11-ąją.

Buvęs vyriausiasis Kauno prokuroras pasakojo darbo pasiūlymą iš G. Černiausko gavęs maždaug po dviejų savaičių, kai tavo bedarbiu – šių metų liepos pradžioje. Paskutinė jo darbo diena prokuratūroje buvo birželio 26-oji.

K.Betingis tarnybą sakė palikęs, nes generalinis prokuroras Darius Valys atsisakė jį skirti Kauno apygardos prokuratūros vadovu dar vienai kadencijai, nepaisant to, kad jis laimėjo skelbtą konkursą į minėtas pareigas.

Imponuoja drąsa

K.Betingis pasakojo, kad po Garliavos įvykių paskui G.Černiauską tebesivelkantis ir neigiamų nuomonių šleifas jo negąsdina. Atvirkščiai. Būtent tos istorijos metu advokato elgesys ir patraukė jo dėmesį. Su G.Černiausku iki Garliavos istorijos K.Betingis sakė nebuvęs asmeniškai pažįstamas.

„G.Černiauskas imponavo tuo, kad yra drąsus, neišsigando tų įvykių Kaune, spaudimo, gynė mergaitę, gynė motiną. Sužavėjo jo sugebėjimas atsispirti visokioms įtakoms. Aš irgi noriu padėti žmonėms, o drąsos, iniciatyvos šiais laikais visuomenėje kaip tik ir trūksta“, – kalbėjo buvęs prokuroras.

Jis pridūrė, kad būdamas prokuroru taip pat „nebuvo švelnus“: „Visuomet dariau tai, kas priklausė pagal pareigas, nors tai daugeliui ir nepatiko. Žinau, kaip sudėtinga taip elgtis."

Generalinė prokuratūra yra tyrusi, ar Kauno apygardos prokuratūra su K.Betingiu priekyje tinkamai vadovavo Kaune 2009 m. spalį įvykdytos teisėjo Jono Furmanavičiaus ir L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės nužudymo tyrimui ir šiais nusikaltimais įtarto D.Kedžio paieškoms. Dėl K.Betingio kalbų per vieną spaudos konferenciją, esą jis per Garliavos įvykius kritikavo netvarką prokuratūros sistemoje, jam buvo užfiksuotas tarnybinės etikos pažeidimas ir dėl to Kauno apygardos vyriausiojo prokuroro pareigos buvo pažemintos.

Pasiūlė automatiškai

G.Černiauskas pasakojo, kad K.Betingiui darbą „pasiūlė automatiškai“, vos sužinojęs, kad jis bedarbis.

O kaip K.Betingis vertina tai, kad G.Černiauskas savo klientams rekomenduoja tik antstolę S.Vaicekauskienę? „Mačiau šios antstolės veiksmus dar pačioje Garliavos istorijos pradžioje, kai ji žygius darė dar be advokato G.Černiausko. Linkėjau jai stiprybės ir sėkmės“, – prisiminė K.Betingis.

Plačiau apie tai skaitykite pirmadienio, spalio 7 d., dienraščio "Kauno diena" numeryje..



NAUJAUSI KOMENTARAI

JD

JD portretas
Kažkada mačiau tarybinių KGB nuotrauką.Veidai normalūs, gražūs, bet veiduose atsispindėjo vidinė jų būsena ir atrodė kaip dešimt naktų nemiegoję. Tokius ir aš matau tuos tris draugus.

JD

JD portretas
Kažkada mačiau tarybinių KGB nuotrauką.Veidai normalūs, gražūs, bet veiduose atsispindėjo vidinė jų būsena ir atrodė kaip dešimt naktų nemiegoję. Tokius ir aš matau tuos tris draugus.

JD

JD portretas
Kažkada mačiau tarybinių KGB nuotrauką.Veidai normalūs, gražūs, bet veiduose atsispindėjo vidinė jų būsena ir atrodė kaip dešimt naktų nemiegoję. Tokius ir aš matau tuos tris draugus.
VISI KOMENTARAI 81

Galerijos

Daugiau straipsnių