Sušalę kauniečiai jau prašo įjungti šildymą

  • Teksto dydis:

Spalio 2 d. duomenimis, prašymus pradėti šildytis anksčiau nei oficialiai paskelbta šildymo pradžia, pateikė trys fiziniai ir septyni juridiniai asmenys. Jiems šiluma pradėta tiekti rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis.

Atvėsus orams bendrovė „Kauno energija“ sulaukė skambučių iš gyventojų ir bendrijų pirmininkų, klausiančių, kada bus įjungtas šildymas ir ar galima jį įjungti individualiai atskiram namui. „Kauno energija“ praneša, kad, esant vartotojų pageidavimams, įstatymai leidžia šildymo sezoną pradėti anksčiau nei jis oficialiai paskelbiamas.

Nepriklausomai nuo to, ar yra paskelbta šildymo sezono pradžia, ar ne, daugiabučių namų gyventojai bei organizacijos turi teisę patys nuspręsti, kada jiems savo pastate įjungti šildymą. Tai turi būti nuspręsta gyvenamojo namo bendrasavininkių susirinkime daugumos balsais (50 proc. + 1 gyventojas). Tuomet vartotojus teisėtai atstovaujantis asmuo, t.y. administratorius, bendrijos pirmininkas ar jungtinės veiklos įgaliotinis apie gyventojų sprendimą turi informuoti šilumos tiekėją. Fiziškai šildymą įjungia ir parametrus sureguliuoja namo šildymo ir karšto vandens sistemų prižiūrėtojas.

Tačiau būtina žinoti, kad, įjungus šildymą anksčiau oficialios šildymo sezono pradžios, gyventojams, kurie gauna kompensacijas už šildymą, šios kompensacijos nebus skaičiuojamos. Oficialią šildymo sezono pradžią įstatymo nustatyta tvarka skelbia miesto savivaldybės administracija, kai tris paras iš eilės vidutinė oro temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Taip pat svarbu žinoti, kad „Kauno energija“ šilumą tiekia tik iki pastatų įvadų. Pastatų viduje už šilumos ir karšto vandens sistemų priežiūrą bei remontą yra atsakingi gyventojų pasirinkti pastatų administratoriai ir kvalifikuoti šildymo bei karšto vandens sistemų prižiūrėtojai. Iki šildymo sezono pradžios visi šilumos punktai turi būti tinkamai jam parengti ir privalo turėti parengties pasus.

Spalio 2 d. duomenimis, prašymus pradėti šildytis anksčiau nei oficialiai paskelbta šildymo pradžia, bendrovei pateikė trys fiziniai ir septyni juridiniai asmenys. Jiems šiluma pradėta tiekti rugsėjo 29 – spalio 1 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fufaika

fufaika portretas
atsakymas "kailių nešiotojui". Jeigu tavo išlepintam užpakaliui šalta, nusipirk elektrinį šildytuvą, o nelisk į švetimą kišenę!!!!

r.a.

r.a. portretas
Ta prasme čia šposas? Medžiai su lapais, agurkai darže auga,turim fantastinį spalį. Negi rimtai buvo kas skambino su prašymu įjugti šildymą? nu netikiu niekaip.

TAIGI

TAIGI portretas
Pavasari gi gyresi kad bus panaikintas ijungimo isjungimo skelbimas.dabar bus vel tas pats,turesim laukt kokio gruodzio kada teiksis ijunkt,nes jau ir dabar paskaicius aiskus fufaikiu nesiotojam ir dabar afrika
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių