Naujųjų metų dieną – šeši mažyliai

Sausio 1-ąją Kaune gimė penki berniukai ir viena mergaitė, nors iki 13 val. ji buvo vienintelė 2017-ųjų naujagimė visame mieste.

Pirmoji – mergaitė

Pirmasis metų naujagimis Kaune gimė Kauno klinikose.

Mergaitė gimė po cezario pjūvio operacijos, bet ir ji, ir mama Aušra Zdanavičienė jaučiasi gerai. Naujagimės svoris – 3,128 kg, ūgis – 53 cm.

Šeima dukrai išrinko Evos vardą. Ji – pirmasis vaikas šeimoje.

Kauno rajono Babtų gimnazijoje anglų kalbos mokytoja dirbanti A.Zdanavičienė pasakojo, kad gimdyti turėjo sausio 7 d. Tądien – ir jos pačios gimtadienis. Šiemet jai sueis 30 metų.

Į klinikas ji atvyko gruodžio 31 d. į eilinę apžiūrą, tikėdamasi, kad po jos grįš namo, kur su šeima planavo sutikti Naujuosius metus. Tačiau medikai moters nebeišleido.

Iki pietų Eva buvo vienintelė šiemet Kaune gimusi mažylė, bet netrukus ji sulaukė ir berniukų draugijos. Sausio 1-ąją Kauno klinikose dar gimė keturi berniukai.

Sulaukė penkių mažylių

Gausiausiu ką tik gimusių mažųjų piliečių derliumi šiuo metu džiaugiasi Kauno klinikinės ligoninės Akušerijos ginekologijos ir Naujagimių skyrių personalas ir, aišku, kūdikių tėvai bei  artimieji.

Gruodžio 31-ąją iki 17 val. gimė net keturios mergaitės ir vienas berniukas.

Vėliau visą parą į pasaulį šioje ligoninėje nepanoro ateiti nė vienas mažylis, o sausio 1-ąją 16 val. 37 val. čia keturiomis savaitėmis anksčiau numatyto gimtadienio gimė berniukas.

Tikras galiūnas

Kauno krikščioniškuosiuose gimdymo namuose užvakar negimdė nė viena moteris, bet vienas naujagimis sausio 1-ąją jau buvo pakeliui.

Paskutinę 2016-ųjų metų dieną šiuose gimdymo namuose gimė du berniukai. Vienas  šeimoje – pirmasis kūdikis, kitas – jau trečiasis. "Abu sveiki, gražūs ir dideli", – džiaugėsi šių gimdymo namų atstovai.

Jie užsiminė, kad gruodžio 29 d. gimė berniukas rekordininkas. Jis svėrė net 5,245 kg ir buvo 57 cm ūgio. Mažylis – pirmasis šeimoje.

Kauno P.Mažylio gimdymo namuose sausio 1-ąją – taip pat buvo gana ramu. Gimdyvių nebuvo nuo pat gruodžio 31 d. nakties, kai 1 val. 15 min. gimė berniukas.

"Nieko keisto ir nuostabaus. Būna, kad visą parą nesulaukiame gimdyvių, o pasitaiko, kad per parą jų atskuba net devynios", – sakė gimdymo namų atstovė.

Pasikartojo pernykštė situacija

Ne itin mažyliais gausi Naujųjų metų pradžia buvo ir pernai.

2015 metų gruodžio 31-ąją Kaune gimė septyniolika (devynios mergaitės ir aštuoni berniukai), o 2016 metų sausio 1-ąją iki pietų – vos keturi naujagimiai (visos mergaitės).

Kauno miesto savivaldybės Civilinės metrikacijos skyrius pernai per visus metus įregistravo daugiau kaip 4 100 naujagimių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas valdo

Kaunas valdo portretas
Atsigaunam

Anonimas

Anonimas portretas
Aciu dievui Lietuvoj gyventoju daugeja.

Algis

Algis portretas
Gaila kad nyksta grazus lietuviski vardai.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių