Socialdemokratai anuliavo Ž. Garšvos pergalę

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) etikos sargai anuliavo Kauno skyriaus pirmininko rezultatus. Pripažinta, kad Žydrūnui Garšvai pritrūko vieno balso.

Nuspręsta teisingai

Gegužės 1 d. LSDP Kauno skyriaus rinkiminėje konferencijoje buvo išrinktas šio skyriaus pirmininkas. Minimalia vieno balso persvara juo tapo prieštaringos reputacijos verslininkas ir miesto tarybos narys Žydrūnas Garšva.

Tuomet rinkimų konferencijoje buvo išduoti 226 balsavimo biuleteniai. Už Ž.Garšvą balsavo 113 delegatų, kitas kandidatas – S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus sulaukė 112 partijos kolegų palaikymo. Šeštadienį partijos suvažiavime Vilniuje nuspręsta, kad tokios persvaros nepakako, todėl rinkimų rezultatai buvo anuliuoti.

LSDP atstovai tikino, kad pagal partijos statutą, "renkant vienasmenius partijos, skyrių valdymo organus, laikomas išrinktu asmuo, surinkęs daugiau kaip pusę visų suvažiavime, susirinkime ar konferencijoje dalyvaujančiųjų balsų". Tuo vadovaujantis peršasi logiška išvada, kad nė vienas kandidatas nesurinko daugiau kaip pusės balsų – daugiausia surinkusiam Ž.Garšvai pritrūko vieno balso. Tai patvirtino ir partijos Etikos ir procedūrų komisija.

„Partijos sprendimą vertinu teisingai, nes tai buvo statuto pažeidimas“, – komentavo vienu balsu atsilikęs G.Bielskus.

Padarė klaidą

Socialdemokratas Algirdas Butkevičius taip pat pritarė, kad rinkimai anuliuoti teisingai, nes statute aiškiai parašyta, kad skyriaus pirmininku kandidatas išrenkamas tada, kai nuo dalyvavusių rinkimuose partiečių jis gauna daugiau kaip pusę balsų. Politikas aiškino, kad buvo išdalinta 226 biuleteniai, vadinasi Ž.Garšva turėjo surinkti 114 balsų.

„Mes kitokio sprendimo ne negalėjome priimti. Jie pagal viską turėjo organizuoti rinkimus antrą kartą, nors komisija tuo nesivadovavo. Jie padarė klaidą, nes konferencija buvo tęstinė, o buvo leista iš naujo kelti kandidatus, todėl procedūra prasideda iš naujo. Jei būtų sutarę, kad konferencija tęsiama. Tie patys kandidatai, kurie prieš tai surinko daugiausiai balsų, būtų dalyvavę, tai būtų laikoma kaip antras turas ir tada būtų balsų užtekę“, – peripetijas aiškino A.Butkevičius.

Nauji rinkimai

Kadangi socialdemokratų partija anuliavo Kauno skyriaus pirmininko rinkimų rezultatus, reikės iš naujo rinkti šio skyriaus vadovą. Iki spalio 15 dienos turi būti surengti nauji rinkimai, tad dabar Kauno socialdemokratai turi maždaug penkis mėnesius pasiruošti. Kol kas vadovauti lieka Orinta Leiputė, kuri Kauno skyriui vadovavo iki šių pirmininko rinkimų.

„Aukštesnių partijos institucijų sprendimus mes gerbiame. Parija kol kas mane laikinai paskyrė toliau eiti šias pareigas ir pratęsė skyriaus tarybos įgaliojimus. Naujuose rinkimuose kol kas dalyvauti neplanuoju“, – sakė socialdemokratė.

Vos vienu balsu atsilikęs G.Bielskus tikino, kad rudenį vyksiančiuose rinkimuose jis būtinai dalyvaus. Kadangi dabar bus gan ilgas laiko tarpas, jis ketina geriau pasiruošti, kad pritrauktų partiečių dėmesį ir užsitikrintų pergalę.

„Manau, kad dabar tikrai galėsime tinkamai pasiruošti. Kol kas dar viskas karšta, tik toks sprendimas priimtas, tad dar apie strategiją daug negalvojau, tačiau manau, kad tikrai bus naujų dalykų, apgalvosime, kas gali būti patrauklu, – sakė G.Bielskus. – Pirmas mano darbas bus suvienyti Kauno skyrių, kad nebūtų dviejų stovyklų ir eitumėme viena kryptimi ir atspindėtumėme gerąsias pozicijas socialinių reikalų, švietimo, kultūros, sveikatos srityse“.

Pats Ž.Garšva dėl anuliuotų rinkimų per daug nesijaudino ir tikino, kad ateinančiuose Kauno skyriaus pirmininko rinkimuose jam pavyks

„Sprendimą vertinu labai vienareikšmiškai – partijos permainos Kaune, socialdemokratų skyriuje yra šiek tiek nukeliamos. Esu pragmatiškas žmogus, todėl pergyvenu tik dėl to, ką galiu pakeisti, o dabar įvyko taip, kaip įvyko, – sakė politikas. – Kituose rinkimuose besąlygiškai dalyvausiu, nes niekas nepasikeitė. Ir po dabartinių rinkimų, ir po įvairių publikacijų, manau, kad persvara būtų gerokai didesnė, bet palaukime spalio mėnesio“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis portretas
Pas socdemus naują mada.Jeigu neturi kriminalinės patirties /nemoki nugvelbti/, į postus nepretenduok, gali būti tiktai paprastų nariu

Piktas

Piktas portretas
"Atleiputininkai" ir "atvesaitininkai" gali džiaugtis "pergale", - nei patys ėda, nei kitam duoda!

Anonimas

Anonimas portretas
„Sprendimą vertinu labai vienareikšmiškai – partijos permainos Kaune, socialdemokratų skyriuje yra šiek tiek nukeliamos"- sako Garšva. Taip ir reikia jums ponai socialdemokratai už beviltišką partijos politiką.Dabar permainas darys Garšva, o po jo permainų jau nereikės daryti, nes liks tik tai, kas lieka po skėrių.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių