Baltų prospekte – siurprizas Kauno vairuotojams

Avaringiausia Šilainių sankryža pagaliau sulauks permainų. Pradėti Baltų pr. – Žiemgalių g.– 9-ojo Forto g. žiedinės sankryžos projektavimo darbai.

Avaringiausia Šilainių sankryža pagaliau sulauks permainų. Pradėti Baltų pr. – Žiemgalių g.– 9-ojo Forto g. žiedinės sankryžos projektavimo darbai.

Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras teigė, kad tokia rekonstrukcija planuota jau seniai, bet dėl finansinių galimybių darbus vis teko atidėlioti. Tikimasi, kad sumanymas realiai pajudės dar šiemet.

Šioje prospekto atkarpoje pakankamai dažnai viršijamas leistinas greitis, dėl to yra įvykęs ne vienas skaudus eismo įvykis.

Eismas Baltų pr. yra gana intensyvus. Ar reguliavimas šviesoforu nebūtų tinkamesnis?

"Nagrinėti abu variantai. Atsižvelgiant į eismo srautus buvo paskaičiuota, kad priimtiniausias vadinamasis turbo – persikeičiančių eismo juostų – žiedas. Jis yra tokios struktūros, kuri užtikrina gana didelį sankryžos laidumą, bet vairuotojai būna priversti savaime sumažinti greitį", – kalbėjo P.Keras.

Jo manymu, paprastas žiedines sankryžas reikėtų įrengti ne vienoje Kauno vietoje. "Kalbame apie gana nedideles sankryžas tikrai ne pačiose intensyviausiose miesto gatvėse", – sakė P.Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

J

J portretas
Darbus galejo pradeti vasara kai buvo labiau tinkami darbams orai ir mažesni srautai mieste... Apvaziavimo kelias po 4 dienu duobetas kai gaus lietaus ar/ir sniego bus tikras iššūkis.

MariusSs

MariusSs portretas
Tokio žiedo labai trūksta jotvingiu g. Prie taubūčiu

jei

jei portretas
jei daris kas zmogui geriau tai daug kainuos ir negales atkatu pasiimti o be le ka tai bus kad padare ir liks daugiau ,/
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių