Sėkmingos įmonės vadovas: netiesa, kad provincija degradavusi

"Netiesa, kad Lietuvos provincija degradavusi ir čia neįmanoma rasti darbuotojų", – tvirtina Vilkijos pakraštyje įsikūrusios medžio apdirbimo įmonės "Ecowood" direktorius Giedrius Leliūga.

"Netiesa, kad Lietuvos provincija degradavusi ir čia neįmanoma rasti darbuotojų", – tvirtina Vilkijos pakraštyje įsikūrusios medžio apdirbimo įmonės "Ecowood" direktorius Giedrius Leliūga.

Svarbiausia – komanda

43 metų verslininkas mano, kad svarbu ne tik atrinkti tinkamus darbuotojus, bet ir žinoti jų lūkesčius, paisyti nuomonės.

"Geriausi verslo sprendimai pasiekiami ne vieno žmogaus, bet visos komandos dėka", – ši "Apple" kompanijos įkūrėjo Steve'o Jobso frazė įrašyta ant dekoratyvinės skulptūros, stovinčios "Ecowood" biure.

Šiais žodžiais vadovaujasi ir G.Leliūga.

Įmonėje vidutinis atlyginimas siekia 2 500 litų. Vilkijos apylinkių seniūnija pasižymi socialine atskirtimi, todėl tai – nemaža suma. Atlyginimai įmonėje niekada nevėluoja, todėl darbuotojai gali jaustis saugūs.

G.Leliūgos tvirtinimu, stabilumas darbe ir pagarba žmogui yra du svarbūs motyvacijos svertai.

Daugiau kaip 10 metų įmonėje išdirbę darbuotojai skatinami premijomis, o jubiliatai palepinami kelialapiais į Druskininkus.

Remia bendruomenes

"Tai doras ir sumanus verslininkas", – gerų žodžių "Ecowood" vadovui negaili Vilkijos miesto seniūnas Leonardas Deglius.

"Be jo paramos būtų sunku surengti bendruomenės šventes, sporto, kultūros renginius", – pritaria Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas.

Pasidalyti uždirbamu pelnu G.Leliūgai atrodo natūralu. "Mūsų galimybės nėra labai didelės, tačiau duoti visada lengviau, nei prašyti", – tvirtina verslininkas.

Gamykloje dirba 95 kvalifikuoti medienos apdirbimo specialistai. Neseniai įmonėje apsilankiusį Kauno rajono merą Valerijų Makūną labiausiai džiugina, kad beveik visi jie – Vilkijos krašto gyventojai.

G.Leliūga patikino merą, kad darbo vietos bus išsaugotos, be to, įmonė ketinama didinti gamybos apimtis, todėl reikės naujų darbuotojų. "Dabar reikia penkių, o kitąmet priimsime dar bent dešimt", – planavo verslininkas.

Investuoja į naujoves

Šiandien gamykloje įdiegti robotai, dūzgia po milijoną litų kainuojančios staklės, o 60 proc. produkcijos keliauja į ES šalis.

Vis dėlto pradžia buvo nelengva. 2002 m. verslininkai nusipirko apleistą buvusios tarpkolūkinės statybos įmonės pastatą. Teko daug investuoti, žeminti lubas, formuoti administracines ir gamybines patalpas.

Pagrindinė "Ecowood" veiklos sritis – aukštos kokybės medinių profilių gamyba. Ąžuolo žaliava atkeliauja iš Ukrainos, o produkcija daugiausia iškeliauja į Belgiją, Jungtinę Karalystę, Prancūziją, Latviją, Estiją.

Ąžuoliniai profiliai naudojami gaminant duris, laiptus, parketines grindis. Iš ąžuolo medienos taip pat gaminami klijuoti skydai ir baldų detalės.

Įmonė kasmet skiria maždaug milijoną litų įrangai modernizuoti. Daug investuota į naujas obliavimo, dyginio jungimo stakles, įrengtos grindų alyvavimo ir pakavimo linijos. G.Leliūgą ypač džiugina šiuolaikinis CNC medžio apdirbimo centras.

"Mūsų sektoriuje yra didžiulė konkurencija, todėl savo pranašumą siekiame įrodyti aukštos kokybės gaminiais", – tvirtino G.Leliūga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

va

va portretas
tokiu straipsniu apie sekminga versla vis dar truksta Lietuvos ziniasklaidoje

rimtaas

rimtaas portretas
Su tuo "niekada" reikia būti atsargiam. Rinkoje gali visko nutikti, be to, negali ir daug ko numatyti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių