Savivaldybės planuose – nauja ledo arena

Kauno miesto savivaldybė planuoja statyti naują sporto kompleksą, tačiau šį kartą jis būtų skirtas ledo mėgėjams. Numatoma, kad naujoji ledo arena galėtų iškilti netoli "Girstučio" sporto komplekso.

Laisvas sklypas

Kauno miesto savivaldybė nusitaikė į laisvą žemės sklypą, esantį netoli "Girstučio" baseino automobilių aikštelės. Jis ribojasi su daugiabučiais namais, "Girstučiu", vos už vieno namo yra ir Chemijos gatvė. Miesto atstovai tikina, kad neracionalu laikyti laisvą žemės sklypą, todėl galima patenkinti dalį žiemos sporto mėgėjų poreikius.

"Turime konkretų planą 2019 m. Kaune turėti naują, modernią ledo areną. Prie "Girstučio" komplekso šiuo metu dirvonuoja apie 2 ha žemės, kuri neatlieka jokios realios funkcijos. Miesto noras kitąmet šioje vietoje įkasti simbolinę naujos ledo arenos statybas žyminčią kapsulę", – "Kauno dienai" sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

Turint tokią sporto bazę, būtų visiškai realu pritraukti tarptautinius renginius.

Kelios sporto šakos

Jis aiškino, kad laisvame sklype planuojama pastatyti apie 7 tūkst. kv. m. dviejų aikščių sporto kompleksą. Viena ledo aikštelė su 500 sėdimų vietų būtų skirta varžyboms ir treniruotėms, o kita – tik treniruotėms.

"Taip pat planuojame įrengti du akmenslydžio takelius. Žinoma, nepamirštame ir apie parkavimo vietas", – pridūrė savivaldybės administracijos direktorius.

G.Petrauskas tikino, kad dar nenuspręsta, koks būtų naujojo sporto komplekso valdymo modelis. Svarstoma, kad galbūt areną galėtų valdyti privatus operatorius. Toks valdymo modelis šiuo metu veikia "Girstučio" sporto komplekse.

"Galbūt iki to laiko sugalvosime dar geresnį modelį. Turint tokią sporto bazę, būtų visiškai realu pritraukti tarptautinius renginius", – aiškino pašnekovas.

Anot G.Petrausko, dabar per anksti kalbėti apie tikslesnes investicijų į naują ledo areną sumas. Neatmetama, kad projektui įgyvendinti bus siekiama gauti ES finansavimą.

Laukia rekonstrukcijos

Dabartinė Kauno ledo arena, esanti Aušros g. 42C, pamiršta taip pat nebus. G.Petrauskas tikino, kad kitais metais bus atlikti pagrindiniai pastato atnaujinimo darbai.

"Atnaujinsime stogo konstrukcijas, buvusią kompresorinę, kuri dabar tarnauja kaip sandėlis. Ją norime paversti persirengimo kambariais, choreografijos sale, pritaikyti kitoms sporto reikmėms. Žiūrovų vietos taip pat prašosi atnaujinimo", – sakė Kauno savivaldybės administracijos direktorius.

Po rekonstrukcijos šioje ledo arenoje toliau veiklą vykdys žiemos sporto mokykla "Baltų ainiai".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Daina

Daina portretas
Kuriems galams to reikia?? Tegul Akropolio leda palieka! Ir susisiekimas geras, viskas vietoj, zmoniu ten visada yra; iesko naujoviu kur ju visai nereikia...

mes

mes portretas
..Akropolio tuoj užsidarys ,nes vokiečiams neapsimoka,o mums viskas apsimoka../???už mūsų mokesčių mokėtojų lėšas??aha pritrauks užsienio turizmą-kapitalą-senos pasakos vaikams nebent..Tai ne pirmo būtinumo statiniai ,dviratukų-paspirtukų takai prie gatvių smogo..??Skubiai miestui reikalingos daugiaaukštės ES autolaužyno parkavimo aikštelės ,neniokojant daugiabučių gyvenamos aplinkos ir kitokie svarbesni įdiegti ar remontuoti dalykai ,o ne ES lėšų skubus įsi-savinimas bet kam ir bet kaip..darbas dėl darbo..???

nusiminęs

nusiminęs portretas
O ar žinot, kad akropolio ledo neliks. 2018m. gegužę uždarys, tai išvis 2 metams viena aplūžusi arena Kaune liks, o pavasarį ledo ritulio cempionatas Kaune :( Argi negali Akropolis pakentet tuos 2 metus, kai veikia jau virš 10metų.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių