Savanorių prospekte neliks 80 medžių

  • Teksto dydis:

Savanorių prospekte pradėtas šilumos tiekimo vamzdyno keitimas. Darbų metu apribotas automobilių ir pėsčiųjų eismas. Rekonstruojamoje prospekto dalyje bus pašalinta apie 80 medžių, vietoj kurių vėliau bus pasodinti nauji, skelbia miesto savivaldybė.

„Uždaryta viena iš keturių eismo juostų bei šaligatvis atkarpoje nuo sankryžos su K. Petrausko gatve iki sankryžos su J. Žemgulio gatve“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.

Automobilių ir pėsčiųjų eismas apribotas dešiniąja (važiuojant nuo miesto centro) prospekto puse, uždarant vieną eismo juostą bei apribojant galimybę praeiti šaligatviu. Visi apribojimai pažymėti ženklais, o visa rekonstrukcijos darbų teritorija aptverta.

Rekonstruojamoje prospekto dalyje teks pašalinti ant šiluminės trasos augančios liepas. Vėliau vietoj jų žadama pasodinti naujus medžius.

„Šįmet planavome kapitaliai atnaujinti Savanorių prospekto dangą, bet dėl „Kauno energijos“ atliekamų darbų šie darbai nusikelia į kitus metus“, – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Rekonstrukcijos metu bus atnaujinti 383 metrai 400 mm skersmens šilumos tiekimo magistralės. Dabartiniam vamzdynui jau yra 47 metų ir, anot savivaldybės, jį būtina pakeisti. Rekonstruojant šią magistralės atkarpą, vietoj susidėvėjusių vamzdynų bus įrengti šiuolaikiški, poliuretano izoliacija padengti vamzdynai. Planuojama, kad visi darbai bus baigti ir eismas atnaujintas iki lapkričio 1 dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Romua

Romua portretas
Kiek daug beprasmių raudų. Miesto gatvėse, kur čia pat namai ir žmonės bei automobiliai, nusenusius medžius išpjauti laiku tiesiog būtina. Kitas klausimas ar reikia keisti šilumines trąsas? Nes naujosios trąsos automatiškai pratęs žmonių daugiabučiuose VERGOVĘ tikrąja to žodžio prasme.Nepriklausomybės pradžioje daugiabučių gyventojai buvo raminami, kad solidariai turi mokėti už šildymą laikinai, kol dar šilumos tinklai labai silpni, o vėliau kiekvienas butas galės laisvai rinktis sau tinkamą šildymo būdą. Tačiau šie pažadai gerokai primiršti, o gyventojai tapę baudžiauninkais, privalo mokėti milžiniškas, su savikaina niekaip nesusijusias duokles. Ir kai nutiesiamos naujos, niekam nepageidaujamos trąsos, turėsime priverstinai mokėti už prakeiktą šildymą dar kelis dešimtmečius. GĖDA tokiai valdžiai.

Edas

Edas portretas
Idiotiski istatymai... atsodinti medzius- tai nereiskia tuoj pacioje vietoje. Kazkam duos kysi, kazkas kazkur pasodins-buhalteriskai pazymes kad butent pagal ta programa- is viskas... pinigai kiseneje, medis auga kazkur, asfaltas po masinos ratais- visiems gerai..

As

As portretas
Labai gerai miestas tvarkosi,Laisves alejoje ledai pajudejo, aciu merui ir sveikatos jam.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių