Languose sužibo atminimo ugnelės

Sausio 13-osios rytą mokyklų languose sužibo žvakelės, liudydamos šalies istoriją ir neleisdamos pamiršti tų, kurie ją kūrė. Tragiški įvykiai pilietine iniciatyva „Atmintis gyva, nes liudija“ paminėti jau devintus metus iš eilės. 

Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos – vienos iš daugybės švietimo įstaigų, prisijungusių prie akcijos, – languose liepsnelės ėmė pleventi dar gerokai iki akcijos pradžios ir degė ilgiau nei pusvalandį. Oficiali pradžia buvo skelbiama 8 val. ryto.

„Tą dieną žmonės gynė televizijos bokštą ir žuvo už Tėvynę“, – apie lemtingą mūsų šaliai dieną žino gimnazijos antrokė Deimantė N. Jos klasės draugė, taip pat Deimantė, papildė: „Žmonės gelbėjosi dainomis. Žuvo 14“.  

Antrokė Justė trumpai papasakojo apie šalies gynimo reikšmę. „Jeigu tada nebūtų buvę drąsių žmonių, dabar galėtume skaityti tik rusiškas knygas“, – įsitikinusi mergaitė.

Gimnazijoje – susikaupimo nuotaika, tačiau laukia ir kitokios emocijos. Keli vaikai šiandien švenčia savo gimtadienius.

„Mokytojai prieš pasveikindami būtinai pabrėš, kokią prasmingą dieną jie gimė“, – kalbėjo Jono Pauliaus II gimnazijos direktoriaus pavaduotoja pradinių klasių ugdymui Vida Monginienė. Ji pasidžiaugė, kad dabartiniai mokiniai auga tokioje santvarkoje, su tokiomis galimybėmis, apie kokias ji ir jos karta net negalėjo svajoti.

Šįryt mokiniai klausėsi ir gimnazijos choro giesmių apie Lietuvą, žiūrėjo filmą apie Sausio 13-osios įvykius. Pradinukams buvo rodoma trumpesnė versija, be labiausiai sukrečiančių vaizdų. 

Atminties žvakelės šįryt plazdėjo ir kai kurių kauniečių namų languose.

Nuo 2010 metų akciją „Atmintis gyva, nes liudija“ aktyviai palaiko ne tik Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklos, bet ir Lietuvos ambasados užsienyje, kitos valstybės institucijos, įstaigos. 2015 metais prie iniciatyvos prisijungė per 1700 šalies mokyklų ir institucijų.


Ar jūsų mokykla arba darbovietė šįryt prisijungė prie pilietinės akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir uždegė atminimo žvakutes languose? Jei taip, siųskite mums nuotraukas adresu portalas@kaunodiena.lt. Ačiū!



NAUJAUSI KOMENTARAI

JP2

JP2 portretas
Buvo ir filmai, ir diskusijos ir, pranesimas. Taip pat mokyklos kiemelyje istisus metus plevesuoja Lietuvos veliava, ir kiekvienoje klaseje galima rast vyti.

popierines neuzmirstuoles,

popierines neuzmirstuoles, portretas
o kur Trispalve, kur Vytis ir t.t.Taip ir trinama istorine atmintis.

kazko

kazko portretas
susikabinimas rankutemis koridoriuose kvepia naftalinu ir dirbtiniu pasirodymu. Reikejo-suorganizavo, pasifotografavo, usidejo pliusa. Geriau pokalbiai, filmai, diskusijos, na kad ir atminimo zvakutes
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių