Saugaus eismo dienos renginiai labiausiai džiugino mažuosius kauniečius

  • Teksto dydis:

Šiandien Lietuvoje minima saugaus eismo diena. Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (toliau – Kauno apskr. VPK) kartu su Kauno miesto savivaldybės administracijos Transporto ir eismo organizavimo skyriumi bei Algio Žikevičiaus saugaus eismo mokykla organizavo prevencinį – kūrybinį renginį „Saugus miestas“, skirtą šiai dienai paminėti.

Organizuojamas renginys prasidėjo gausia vaikų eisena nuo S. Dariaus ir S. Girėno paminklo, kuri buvo lydima policijos pareigūnų su motociklais. Mažieji eisenos dalyviai su balionais rankose ėjo iki pat Kauno sporto halės, kur jauniesiems eismo dalyviams buvo sekama pasaka apie „Saugaus miesto“ gyventojus. Taip pat buvo organizuojamas žaidimas „Spalvotas garvežiukas“, kurio metu gausus būrys vaikų su šviesoforo spalvų apskritimais rankose, turėjo suformuoti garvežiuką besidriekiantį per visą sporto halę. Vaikų suformuotus garvežiukus, kurių pavadinimai buvo atitinkamos šviesoforo spalvos, buvo vedami net trijų policijos šuniukų Amsių.

Pareigūnai stengiasi ugdyti jaunuosius eismo dalyvius, pradedant nuo pačių mažiausių.

Viena iš šventės kulminacinių dalių buvo didžiausio Kauno šviesoforo gaminimas. Vaikų rankomis gamintas šviesoforas gavosi išties įspūdingas. Mažieji renginio dalyviai ant didelių plastiko apskritimų turėjo klijuoti šviesoforo spalvas. Baigtu šviesoforu džiaugėsi ne tik mažieji jo gamintojai, bet ir policijos pareigūnai.

Taip pat visi susirinkę galėjo stebėti dresuoto tarnybinio K9 šuns pasirodymą. Jo metu keturkojis pareigūnas, rodė kaip pagauti nusikaltėlį, kuris kėsinasi užpulti žmogų. Vaikai su dideliu susidomėjimu stebėjo kinologės ir jos besąlygiškai klausančio keturkojo kolegos pasirodymą. Renginio dalyviai galėjo iš arčiau susipažinti su policijos rėmėjos drauge Akela, kuri vaikams rodė kaip moka klausyti savo šeimininkės komandų. Po pasirodymo visi galėjo pasidžiaugti, paglostyti ir pakalbinti šauniąją keturkoję Akelą ir pabendrauti su jos šeimininke.

Prie Kauno sporto halės vaikai turėjo galimybė pasidairyti po sportinių automobilių parodą. Demonstruojami sportiniai automobiliai sulaukė daugybės dėmesio. Vaikai turėjo galimybė pasėdėti įspūdingų automobilių viduje, užsidėti šalmą bei pasijusti tarsi būtų tikri lenktynininkai. Taip pat prie Kauno sporto halės atvyko ir Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės Mobiliojo būrio pareigūnai su tarnybiniu transportu bei specialia apranga. Vaikai noriai dėjosi sunkią neperšaunamą liemenę, šalmą, bandė laikyti apsauginį skydą.

„Pareigūnai stengiasi ugdyti jaunuosius eismo dalyvius, pradedant nuo pačių mažiausių. Stengiamasi, jog eismo dalyviai būtų saugūs ne tik balandžio 6, saugaus eismo dieną, bet ištisus metus. Džiugu, jog į šį renginį susirinko gausus būrys vaikų, kurie su didžiausiu užsidegimu buvo aktyviais renginio dalyviais“, – sakė Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus viršininkė Šarūnė Dzimidaitė.

Kauno apskr. VPK ir partnerių organizuojamas renginys „Saugus miestas“ tuo nesibaigia!

Šiandien 21 val. S. Dariaus ir S. Girėno stadione vyks naktinis futbolas. Klausiate, kodėl futbolo varžybos organizuojamos vėlai vakare? Tam, jog būtų atskleistas atšvaito efektyvumas. Viena vaikų komanda vilkės aprangas su šviesą atspindinčiais elementais, kita – tamsią aprangą be jokių atšvaitų. Pačią aikštelę apšvies policijos tarnybinių automobilių šviesos. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių