Rekonstruotas Draugystės parkas bus skirtas sportui

  • Teksto dydis:

15 hektarų plotą užimantis Draugystės parkas kitais metais taps aktyvų laisvalaikį ir sportą po atviru dangumi mėgstančių kauniečių susibūrimo vieta. Rekonstruoti šį parką planuojantis Kaunas nusprendė jį skirti sportui.

Svarstydami, kokioms sporto šakoms skirti Draugystės parką, Kauno miesto savivaldybės specialistai kreipėsi į Lietuvoje veikiančias skirtingų sporto šakų federacijas. Savo nuomonę pareikšti kviečiami ir visi kauniečiai, kurių idėjos laukiamos el. paštu sportoparkas@kaunas.lt arba http://sportoparkas.kaunas.lt.

Pasak šio sprendimo iniciatoriaus, Kauno lengvosios atletikos federacijos vadovo Gedimino Vasiliausko, kaip turėtų atrodyti kauniečių pamėgtas parkas, turi nuspręsti ne politikai, o patys miestiečiai bei sporto bendruomenės atstovai.

„Kaunas – sporto miestas, todėl atiduodame vieną gražiausių miesto parkų į kauniečių rankas ir laukiame pasiūlymų bei idėjų, ką šiame parke norėtų matyti miestiečiai. Tai galėtų būti ir mini-golfo aikštynas, krepšinio aikštelės, lauko šachmatai ir panašūs dalykai. Savo įžvalgomis pakvietėme pasidalinti ir Lietuvos sporto bendruomenę“, – teigė G. Vasiliauskas.

Pasak Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjo Radetos Savickienės, tvarkant Draugystės parką, dėmesys bus skiriamas mažajai architektūrai, vandens telkinių atgaivinimui, taip pat apšvietimo įrengimui.

„Parke suformuotos kalvos yra natūralus triukšmo slopintuvas, tad jų neliesime, tik pagalvosime, ką ten būtų galima įrengti ir jas tikslingai išnaudoti“, – tikino R. Savickienė.

Specialistai rengia parko atnaujinimo techninį projektą, į kurį bus įtraukti geriausi sporto bendruomenės ir kauniečių pasiūlymai. Draugytės parke taip pat planuojama įrengti pėsčiųjų ir bėgimo takus, vaikų žaidimo aikšteles. Žiemą parko erdves būtų galima pritaikyti čiuožyklai ir kitoms žiemiškoms pramogoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Xcfvg

Xcfvg portretas
Užtenka tų ”sporto ” parkų.Jis yra skirtas pasivaikščiojimui,pabūti gryname ore.Manau reiktų atsiklausti miesto gyventojų,ar jie norėtų pakeitimų šiame parke.

Matas Hugo

Matas Hugo portretas
O skeit parkas bus nes girdejau kad statys

Kaunietis

Kaunietis portretas
Sutvarkyti parką būtinai reikia. Praretinti išgriuvusius medžius, būtinai sutvarkyti apšvietimą ir takelius. Tačiau labai norėtųsi parke rasti ir šunų aikštelę. Juolabiau, kad vietos jai įrengti tikrai yra. Taip pat norėtųsi turiti ir zonas pasyviam poilsiui, ramybei.
VISI KOMENTARAI 50

Galerijos

Daugiau straipsnių